|

Manavgat'ta her evde en az bir kişi Kur'an öğrenecek

Müftü Halil Taş, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikeri çerçesinde, Kur'an-ı Kerimi okuma, anlama ve öğrenme seferberliği başlattıklarını belirterk herz evde en az biri kişinin Kur'an öğrenmesi için çalıştıklarını söyledi

Cihan
00:00 - 30/09/2007 Pazar
Güncelleme: 17:07 - 30/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Manavgat'ta her evde en az bir kişi Kur'an öğrenec
Manavgat'ta her evde en az bir kişi Kur'an öğrenec

Manavgat Müftülüğü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikeri çerçesinde, turizm beldesinde Kur'an-ı Kerimi okuma, anlama ve öğrenme seferberliği başlattı.

Müftülük, Manavgat'ta Kur'an kursu sayısını 16'dan 21'e, derslik sayısını da 18'den 23'e yükseltti. 2006 yılında turizm beldesinde Manavgat Müftülüğü olarak, açtıkları kursla 377 hanıma Kur'an-ı Kerim öğreterek sertfika verdiklerini ifade eden Müftü Halil Taş, bu yıl da Boztepe, Taşağıl Beldesi (Bahçelievler), Çakış, Haciali, Hocalı ve Merkez'de 2 Kur'an kursu daha açtıklarını söyledi.

Hedeflerinin, bu yıl 500 Manavgatlı hanıma Allah'ın kelamını ve Hz. Muhammed (S.A.V) sünneti seniyyesini öğretmek olduğunu ifade eden Müftü Halil Taş, turizm beldesinde Kur'an-ı Kerim okuma seferberliğine 1 Ekim'den itibaren 78 köy ile 9 beldede başlanacağını söyledi.

Müftü Halil Taş, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikeri çerçesinde, turizm beldesinde Kur'an okuma seferberliği çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini ifade etti. Halil Taş, Allah'ın kelamını okumasını öğrenmek isteyen herkese akşamları Kur'an kurslarının öğrenim verilebileceğini kaydetti.

Halil Taş, "Cenab-ı Allah'ın sevgili Habibi Yüce Peygamberimiz(S.A.V) Veda hutbesinde müminlere iki emanet bıraktığını ifade buyurmuş. Bu emanetin birincisi Allah'ın yüce kelamı Kur'an-ı Kerim, diğeri ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) sünnedir. Manavgat'ta her evde bir kişinin Allah yüce kelamı Kur'an-ı okuması için gayret gösteriyoruz. Bu konuda özellikle köylerimizden çok büyük istekler geliyor. Geçenlerde Çakış köyüne yaptığımız incelemerde köy kadınlarından hiç birinin Kur'an-ı Kerim okumasını bilmemesi bizleri üzdü. Bunun için bazı köylerimizde kuran öğrenimin yanısıra vaize ve din görevlisi hocanımlarımız 'Anne Eğitimi' dersleri de verecek" diye konuştu.

17 yıl önce