|

Marmara'nın incisi Yalova

Yalova'ya önemli hizmetler yapmaya devam eden Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, şehre bir üniversite kurulacağının müjdesini verdi. Binicioğlu, Kent Projesi tamamlandıktan sonra Yalova'nın Marmara'nın en güzel kıyısına sahip olacağını vurguladı.

Veysel Yıldırım
00:00 - 27/05/2008 Salı
Güncelleme: 10:05 - 27/05/2008 Salı
Yeni Şafak
Marmara'nın incisi Yalova
Marmara'nın incisi Yalova

Yalova'da birçok projeye imza atan Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, Yenişafak Yalova Temsilcisi Veysel Yıldırım'la yaptığı özel röportajda dört yılda yaptığı önemli çalışmalarını anlattı. Tüm çalışmalarını halkının huzuru ve rahatı için yaptığını dile getirerek, Yalova için gerçikten önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Hızla gelişen bir şehir olan Yalova'yı yaşanabilir, rahat ve huzurlu bir kent statüsüne ulaştırdıklarını vurguladı.


YALOVA'DA ÜNİVERSİTESİ KURULMASI KARARI ALINDI

Türkiye genelinde üniversite kurulması planlanan 9 il arasında Yalova'nın da yer aldığının müjdesini veren Başkan Birincioğlu, Yalova Ak Parti Milletvekili İlhan Evcin'in katıldığı TBMM plan ve bütce komisyonunda yapılan toplantıda 'Yalova'da Yalova Üniversitesi kurulmustur' kararı alındığını söyledi. Kurulacak olan üniversitenin Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakaltesi, Meslek Yüksek, Okulu Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 1235 kadro ile hizmet vermesi ön görülüyor. Bu kararın alınmasından duyduğu mutluluğu bizlerle paylaşan Birincioğlu, 'Bu anlamda azimli ve kararlı mücadelemiz meyvelerini verdi ve Yalova Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olma yolunda büyük bir adım daha atmış oldu.


MARMARA'NIN EN GÜZEL KIYISI YALOVA'DA

Yalova Belediyesi kent merkezi için büyük bir öneme sahip Cumhuriyet Parkı ve çevre düzenlemesi projesi ile ilgili çalışmalarının da büyük bir titizlikle devam ettiğini belirten Başkan Birincioğlu, Cumhuriyet Parkı Marmara kıyısının en güzel kıyılarınından biri olacak ve farklı yasam alanlarıyla oldukca dikkat cekicı bir alana dönüsecek' şeklinde konuştu. Projenin tamamlanmasıyla biryikte vatandaşların gezebileceği, sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği örnek bir yasam alanlarına sahip olacaklarının da altını çizen Başkan, Refah düzeyimiz artacak ve herkes değişimi fark edecek' dedi. Ayrıca Yata Limanı çalışmalarınından da bahseden Binicioğlu, Mendiriği'nden başlayarak Türkiye Deniz İşletmeleri Şehir Hatları İşletmesi Vapur İskelesi'ne kadar olan 13500m karelik alanlık dolgu alanı tamamlanmasıyla birlikte 45000m karelik platformu kapsayacak bir proje olduğunu belirtti. Yapımına devam edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden de bahseden Binicioğlu, şuanda hizmet veren otobüs garajı yapımı devam eden yeni terminalimize taşınınca daha düzenli bir ulaşım sağlanmış olacak' dedi.


ATIK SU SORUNU ORTADAN KALKACAK


Yalova'nın pek çok bölgesinde hizmet verecek olan atık su arıtma ve kanalizasyon kolektör insaatı çalışmalarıyla artık atık su sorununa da kalıcı bir çözüm bulunduğunu dile getiren Başkan Binicioğlu, 'Avrupa'da kullanılan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi projesiyle Çiftlikköy Termal Tasköprü ve Kadıköy Belediyeleri'nin İmar Plan Snırları içerisinde kaynaklanan evsel nitelikli atık sular arıtılacak 'dedi. Böylelikle arıtılan sular tarım amaclı sulamada kullanılacak. Yalova'da planlanan projeler bunlarla sınırlı değil. Yalova Belediyesi Güzel Sanatlar Projesi, Güzel Sanatlar Merkezi Projesi, Toplu Konut Projesi, Tigem Projesi, Kiptas Konutları Projesi, Belediye Konservatuarı Projesi, Yürüyen Kösk Projesi Katı Atık Depolama Tesisi Projesi ve Kültür Merkezi Projesi ve hada sayamadığımız birçok projeyle hizmetlere aralıksız devam ediyor.


İNKILAP VAPURU HİKAH SALONU OLACAK

Yıllardır yolculara hizmet veren dünyanın son buharlı gemisinden biri olan inkılap vapuru'nun Yalova'ya getirildiğini söyleyen Başkan, bu vapurun bundan sonra nikah salonu ve müze olarak kullanılacağını belirtti. Yalova'nın alt yapı sorununu da büyük ölçüde hallettiklerini dile getiren Binicioğlu, 'Yalova'da beş yıldızlı bir oteli yok ve Yalova'nın böyle bir otele ihtiyacı var. Şimdiki hedefimiz yatırımların Yalova'ya akmasını sağlayacak bir otel yaptırmaktır' dedi.



16 yıl önce