|

'Müslüman coğrafyası birlik içinde güçlü olmalı'

Konya ile Kamerun arasında ikili iş görüşmeleri toplantısı Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Yıllardır batının sömürgesi olan Afrika ülkeleri verimli zengin topraklarında üretimde bulunamadılar. Müslüman coğrafyasının birlik içerisinde güçlü olması gerekir." dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 17:01 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
'Müslüman coğrafyası birlik içinde güçlü olmalı'
'Müslüman coğrafyası birlik içinde güçlü olmalı'

Konya Ticaret Odası ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA)'nın desteğiyle, Ostim Mesleki Eğitim ve Girişimci Yetiştirme Merkezi (OMEG) tarafından yürütülen 'Girişimci Eğitim Programı' çerçevesinde Kamerunlu işadamları Konya'ya geldi. Ziyaret kapsamında, Konya ile Kamerun arasında ikili iş görüşmeleri toplantısı Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. Kamerun heyetinde yer alan firma temsilcileri Konya'da işbirliği yapabilecekleri sektörlerde yer alan Konyalı firma temsilcileriyle ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi. Kamerun heyetinde yer alan 25 işadamının oluşturduğu 15 ayrı masada düzenlenen görüşmelere Kamerun ve Konya arasında ticaret potansiyel oluşturan sektörlerden Konya'dan 50 firma temsilcisi katıldı. İş görüşmelerinin ardından Kamerun heyeti Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk'le bir araya geldi.

KAMERUN'LA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Kamerun heyetine Konya ekonomisi hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, 'Yıllardır batının sömürgesi olan Afrika ülkeleri verimli zengin topraklarında üretimde bulunamadılar. Bugün bu ülkeler kendilerine yetere hale gelmek istemektedir. Müslüman coğrafyasının birlik içerisinde güçlü olması gerekir. Gelişen dünya şartlarında kültürel dostlukları olan ülkelerin işbirliği içerisinde olması büyük önem taşımaktadır. Aynı inanca sahip olduğumuz gönül bağımız olan Kamerun heyetini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ziyaret vesilesi başlangıcını oluşturduğumuz ikili ilişkileri daha iyi yerlere getireceğimizi ümit ediyoruz. Konya Ticaret Odası olarak Kamerun'la işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi. Kamerun heyetine başkanlık eden işadamı İdrissa Mahamat, Konya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek Konya'nın üretim konusunda tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. OMEG Koordinatörü Ömer Kayır ise, 'Girişimci Eğitim Programı' çerçevesinde gerçekleştirdikleri Konya ziyaretlerinin son derece verimli geçtiğini belirterek Konya Ticaret Odası'na projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

12 yıl önce