|

Nevşehir, kültür ve sanat merkezi olacak

29 Mart seçimlerinde ikinci kez Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Hasan Ünver, şehrin alt yapısını 5 yılda değiştirdiklerini söyledi. Ünver, "Önümüzdeki 5 yılda da Nevşehir'i Anadolu'nun en önemli kültür ve sanat şehirlerinden biri haline getireceğiz" dedi.

SAVAŞ DİZDAR / NEVŞEHİR
00:00 - 20/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:09 - 20/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Nevşehir, kültür ve sanat merkezi olacak
Nevşehir, kültür ve sanat merkezi olacak

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya Bölgesinin merkezi Nevşehir'in, kısa zamanda Türkiye'nin en önemli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak en önemli merkezlerden birine dönüşeceğini söyledi.

Başkan Ünver yaptığı açıklamada, dünyanın en önemli 3 ekonomik dinamizminden biri olan turizmin en göz alıcı merkezi olan sosyal ve kültürel boyutlarıyla ortaya koymak için çaba harcadıklarını belirtti. Sosyal belediyecilik kapsamına uygun bir yapının ortaya konulduğunu ifade eden Ünver şunları kaydetti: "Nevşehir Belediyesi olarak daha sağlıklı modern bir şehirciliğin gerekleri yerine getirilirken, bu şehri daha yaşanılır hale getirmenin öncelikli görevler arasında yer aldığına inanıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan doğal güzellikler ile bu güzellikleri daha farklı kılan kültürel ve tarihi zenginliklere sahip olan bu şehir insanlarının, sosyal yaşam standartlarının bir dünya şehrine yakışan özellikler içerisinde bulunmasının gerektiğine inanıyoruz"


5 YILDIR KÖKLÜ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Nevşehir Belediyesi bu bütün yapısına uygun bir anlayış içerisinde sadece bugünleri değil, gelecek on yılların da ihtiyaçları karşılayabilecek ciddi bir alt ve üst yapı atağı ile, başta kültürel alanda ülke genelinde gelişimin en odağında bir merkez görünümüne kısa bir sonra gelecektir. 5 yıldan beri bu yönde köklü çalışmalar yaptık, bundan sonra da ortaya konulacak alt ve üst yapı yatırımları ile Anadolu'nun en önemli kültür ve sanat şehirlerinden biri haline geleceğiz"



15 yıl önce