|

Niğde ile Bursa kardeş şehir oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi kardeş şehir oldu. Protokol Bursa Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin kuruluşunun 25. yılı gecesinde çok sayıda katılımcının huzurunda imzalandı.

YENİ ŞAFAK / BURSA-NİĞDE
00:00 - 17/06/2013 پیر
Güncelleme: 11:35 - 17/06/2013 پیر
Yeni Şafak
Niğde ile Bursa kardeş şehir oldu
Niğde ile Bursa kardeş şehir oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi kardeş şehir protokolü Bursa Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin kuruluşunun 25. yılı gecesinde çok sayıda katılımcının huzurunda imzalandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Genel Merkezinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında bulunmaları nedeniyle Kardeş Şehir Protokolü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ve Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit tarafından imzalandı. Açılış konuşmasını yapan Bursa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dursun, "Derneğimizin kuruluşunun 25. yılı vesilesiyle düzenlediğimiz programımıza katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Niğdeliler Bursa ticaretinde önemli yer tutmaktadır. Bursa'da istihdama önemli katkılar sağlamaktayız" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Niğde Belediyesi arasında imzalanan Kardeş Şehir protokolünün ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, "Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi arasında kardeşlik protokolünü imzalamış bulunmaktayız. Kardeş Şehir olma noktasında daha önce kendi meclislerimizden kararları almıştık. Ben şahsım ve Büyükşehir Belediyemiz adına imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

Kardeş Şehir protokolünün hayırlı olmasını dileyen Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit; "İki şehrin tarihten beri var olan kardeşliklerini resmi olarak da iki belediye arasında tescilini yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kardeşliğin Niğde Belediyesine ve Bursa Büyükşehir Belediyesine hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Programa katılan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Böyle güzel bir akşamda Bursa da hemşerilerimle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. İmzalanan Kardeş Şehir protokolü ile inşallah karşılıklı güzel projelere imza atılacak. Bu kardeşliğin hem Niğde'mize hem Bursa'mıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. Düzenlenen programda günün anısına Bursa Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından protokol üyelerine plaket verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi arasında imzalanan Kardeş Şehir imzası anısına da Niğde Belediyesi tarafından da Bursa protokolüne yöresel hediyeler verildi ve Derneğin 25. yılı anısına pasta kesildi.

11 سال واپس