|

Nisan yağmurları, tarım sektörüne yaradı

Artan yağışların çiftçiler kadar kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen Asyatağanlı Tarım Makineleri Genel Müdürü Zekeriya Gümüş, "Yağışlar devam ederse çiftçi tarlasından istediği ürünü kaldıracak ve ihtiyacı olan makineleri almaya başlayacak."dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 20/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:35 - 20/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Nisan yağmurları, tarım sektörüne yaradı
Nisan yağmurları, tarım sektörüne yaradı

Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler yaşayan çiftçi ve tarıma bağlı olarak çalışan sanayicinin yüzünü nisan yağmurları güldürdü. Bu yıl mayıs ayında da toprağa yeterli oranda yağış düşmesi halinde çiftçinin rekor düzeyde ürün kaldıracağı tahmin ediliyor. Bu durum, tarım ile organik bağı bulunan tarım makineleri imalat sektörünü de olumlu şekilde etkileyecek ve canlanmasını sağlayacak. Kuraklık ve küresel ekonomik kriz nedeniyle işlerinde büyük oranda düşüş yaşandığını belirten Asyatağanlı Tarım Makineleri Genel Müdürü Zekeriya Gümüş, artan yağışların çiftçiler kadar kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.Tarım makineleri imalat sektörünün gelişiminin tarıma doğrudan bağlı olduğunu ifade eden Gümüş, " Bizim sektörümüz tarıma bağlı olarak gelişen bir sektördür. Bu nedenle çiftçilerimiz kar etmeye başladığında bizim sektörde canlanmaktadır. Çiftçi zarar ettiğinde tarlasında kullanacağı makine ekipmanlarını alamamakta dolaylı olarak da biz satış yapamamaktayız. Bu yıl yaşanan yağışlar bizi umutlandırmıştır. Eğer yağışlar devam ederse çiftçi tarlasından istediği ürünü kaldıracak ve ihtiyacı olan makineleri almaya başlayacaktır." dedi.


KALİTE ÖN PLANDA

Tarım aletleri üreten firmaların teknolojiyle uygun olarak kendilerini geliştirmelerini gerektiğine dikkat çeken Zekeriya Gümüş, kaliteli makine ekipmanı kullanan çiftçilerin de ürünlerinde artış yaşadıklarını ifade etti.

Gümüş, " Biz Asyatağanlı olarak teknolojiyle paralel bir şekilde çiftçilerimizin işlerini rahat yapabileceği makineler üretmeye gayret gösteriyoruz. Makinenin kalitesi, uzun süre arızasız çalışması, güncel teknolojilerin uygulanması ne kadar önemli ise makinede rakiplere göre farklılık yaratılması ve yeniliklerin olması da aynı derecede önemlidir.Her zaman ürünlerimizde kaliteyi ön planda tutuyoruz ve bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


'DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ'

Tarım makineleri imalat sektörünün sorunlarına çözüm için devletten destek beklediklerine vurgu yapan Zekeriya Gümüş, özellikle devletin enerjide uygulayacağı indirimler ve teşvikler sonucunda sektörün biraz daha rahatlayacağının altını çizdi. Gümüş, " Devletimiz bize destek olsun ki bu sektör gelişsin ve bizimde ekonomi ile istihdama katkımız olsun. Konya tarım aletleri üretimi konusunda önemli bir şehir. Hatta bu konuda Türkiye'nin merkezi diyebiliriz. Bu yüzden Konya tarımına ve tarıma bağlı olarak çalışan sektörlere destek verildikçe hem çiftçimizin daha kaliteli makineler kullanması sağlanır hem de tarım aletleri imalatı yapan firmaların gelişmesi için büyük bir adım atılmış olunur. Yetkililerden bu konuya karşı duyarlı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.



15 yıl önce