|

Nurdağı MYO'ya yeni yer

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Nurdağı Belediyesi'nin meslek yüksekokulu için belediye binasını boşaltarak, yer tahsisini gerçekleştirdiğini söyledi.

Ahmet Yavuz
00:00 - 6/11/2009 Cuma
Güncelleme: 16:41 - 6/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Nurdağı MYO'ya yeni yer
Nurdağı MYO'ya yeni yer

Nurdağı Meslek Yüksekokulu 2009 - 2010 Akademik Yılı Açılışı, Nurdağı Kapalı Spor Salonu'nda yapılan törenle başladı. Törene Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, Üniversitemiz Senato Üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Rektör Coşkun, Nurdağı Belediyesi'nin meslek yüksekokulu için belediye binasını boşaltarak, yer tahsisini gerçekleştirdiğini söyledi. Eğitimin Türkiye'nin önemli kanayan yaralarından bir tanesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "İlk ve orta öğretime öğretmen yetiştiriyoruz, Üniversite olarak yükseköğretim dışında da duyarlı olarak çalışmalar yürütüyoruz. Yüksek öğretimde bazı bölümlerin açılması zorunluluğu artık doğmuştur. 'Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi'nin uzaklarda parladığını görmek istiyoruz. Bu çerçevede bu yıldızın Nurdağı'nda, İslahiye'de, Oğuzeli'nde, Karkamış'ta, Araban'da parlaması için yeni bölümleri, meslek yüksekokulları ve fakülteleri merkez kampus dışında da açıyoruz" ifadesinde bulundu.


ÖĞRENCİLERİ KENDİ ÇOCUĞUNUZ GİBİ GÖRÜN

"Bu okulun bir tek eksiği var" diyen Prof. Dr. Coşkun, "Burası organik tarım programı ile eğitime başlayacak. Bölge tarım arazisi açısından, yaşayanların tarımla geçindiği bölgeler olduğu için organik tarım yapmanın bir başka anlamı vardır. Burada rüzgar gülleriyle enerji elde etmek istiyoruz. Bu enerjiden yalnızca burası değil, Gaziantep Üniversitesi'nin de faydalanması gerekir. Buradaki tarlalardan su çıkartıp, organik tarım yapılması, organik hayvancılığın entegre hale getirilmesi ve arkasından çeşitli üretim tesisleri kurularak bölge de yaşayanlara örnek olacak bir anlayışı bölgeye sunma hayaliyle yola çıktık" diyerek, bu amaçla hazineden 470 dönümlük bir tarlayı üniversiteye kazandırdıklarını söyledi. Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan da, "Meslek yüksekokulunun açılması çok önemli. Nurdağı ilçesinde oturanlara çok önemli bir görev düşüyor. Gelen öğrencileri kendi çocukları gibi görmeliler. Onları kendi evlatlarınızın yerine koyun ve sevginizi, desteğinizi esirgemeyin" şeklinde konuştu. Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, Nurdağı belediyesi olarak öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini ve meslek yüksekokulunu kazanarak ilçeye gelecek öğrencilerin de bölge ekonomisine katkı sağlayacaklarını söyledi.


TARIMDAKİ DURGUNLUĞU ÇÖZMELİYİZ

“YÖK'ün 15.Nisan 2009 tarihli kararı ile kurulan Yüksekokulumuzda şu anda Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programında 30 öğrencimizle eğitim öğretimimiz devam etmektedir” diyen, Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Aytekin, “Yöremiz halkının büyük çoğunluğu geçimini tarımla sağlamaktadır. Dünyada ve ülkemizde çok önemli bir sektör haline gelen Organik Tarım'ın yöremizde modern yöntemlerle uygulanabilirliğini sağlamak, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik elemanları yetiştirmek öncelikli görevimizdir. Nurdağı Meslek Yüksekokulu olarak Doğa ile uyumlu üretim yapma, kendine yeterli tarım ilkeleri ışığı altında yöresel şartlar dikkate alınarak sürdürülebilir tarımın gelişimi için elimizden geleni yapacağız. Okulumuzda örgencilere vereceğimiz teorik bilgilerin yanı sıra üniversitemize ait 480 dönüm tarım arazimizde pratik ve uygulamaya dayalı çalışmalar yaparak İnşallah Nurdağı tarımına ve ekolojisine önemli katkılar sağlayacağız” diye konuştu.

“Gaziantep Üniversitesi'nin hayatınızın bundan sonraki dönemlerinde sizler için övünç kaynağı olacak” diyen Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Taha Kotan, “Üniversitelerin öz görevi çerçevesinde öğrencilere sunduğu akademik sosyal ve kültürel olanakların geliştirilmesine yardımcı olmanın yanında yerleşke içindeki yaşam niteliğini üst düzeye taşımak, öğrencilerin toplumsal sorumluluğa sahip demokratik yönetim ilkelerini özümseyen bireyler olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunmak gibi ilkeleri bulunmaktadır. Bu alanda öğrenci konseylerinin amacı öğrencilerin görüşlerini belirleyerek yönetim organlarına bildirilmesi ve iletişimin gerçekleştirilmesidir” şeklinde konuştu.




14 yıl önce