|

Öğrencilere Heybeliada'da kamp imkanı

İmkansızlık sebebiyle tatil yapamayan 10-17 yaşlarındaki başarılı öğrenciler ve 18-25 yaşlarındaki gençlik gönüllüsü üniversiteliler Türk Kızılayı'nın kamplarında ağırlanacak. Ankara Çamkoru'daki orman, İstanbul Heybeliada ile Bursa Mudanya'daki deniz ve havuz kamplarından bu yıl bin 670 öğrenci yararlanacak

Aa
00:00 - 17/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 11:39 - 17/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Öğrencilere Heybeliada'da kamp imkanı
Öğrencilere Heybeliada'da kamp imkanı

Türk Kızılayı, kendi imkanlarıyla tatil yapamayan 10-17 yaşlarındaki öğrencilerle 18-25 yaşlarındaki gençlik gönüllüsü üniversitelileri İstanbul, Ankara ve Bursa'daki kamplarında ağırlayacak.

Türk Kızılayı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, gençlere dönük hizmetlerini 1925'te kurduğu gençlik teşkilatıyla başlatan Türk Kızılayı, gençlerin yaş grubu, yetenek ve tecrübelerini göz önünde bulundurarak ihtiyaç duydukları program, proje ve etkinliklerde yer almalarını sağlıyor.Tüm faaliyet alanlarında gençlerle çalışan dernek, onlara yaşam, çalışma, sosyal alanlarda pratik yetenekler kazandırıyor.

Türk Kızılayı, bu kapsamda yaz aylarında, öncelikle derneğin faaliyetlerine katılan başarılı öğrencilerin sosyal durum ve davranışlarının gelişimine katkıda bulunmak, ayrıca derneğin ilkelerine uygun yapıcı ve yaratıcı çalışmalar yapmalarını sağlamak amacıyla gençlik kamplarını faaliyete geçiriyor. Kendi imkanlarıyla tatil yapamayan 10-17 yaşlarındaki başarılı öğrencilerle 18-25 yaşlarındaki gençlik gönüllüsü üniversiteliler, yaz dönemi boyunca bu kamplardan yararlanıyor.

BİN 670 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Gençler, bu yaz dönemini ise Ankara Çamkoru'da orman, İstanbul Heybeliada ile Bursa Mudanya'da deniz ve havuz kampı yaparak geçirecek. Bu yıl toplam bin 670 öğrenciye kamplardan yararlanma imkanı sunulacak.

Katılımcılar, kamplarda modern dans, halk oyunları, görsel sanatlar, müzik, tiyatro, drama ve spor etkinliklerine katılabilecek.

BU YIL İLK KEZ 'PROJE EĞİTİMLERİ' VERİLECEK

Dünyadaki modern değişime uyum sağlayabilmek amacıyla, bu yıl itibarıyla gençlik kamplarının konsepti değiştirilecek. Kamplarda ana branşların yanı sıra katılımcılara proje liderleri eşliğinde "proje eğitimleri" verilecek. Böylece gençlerin, Türk Kızılayı için yeni projeler üretmesi sağlanacak. Kamplara katılan tüm öğrenciler Kızılaycılığa uyum ile ilkyardım konularında bilgilendirilirken, 18-25 yaş grubu katılımcılara da zaman yönetimi, iletişim ve takım çalışması ile etkili sunum teknikleri eğitimleri verilecek. Gençlere ayrıca kampın bulunduğu ildeki tarihi turistik yerler gezdirilecek, tekne turu düzenlenecek.


11 yıl önce