|

Okul öncesi eğitime Trabzon damgası

Trabzon okul öncesi eğitimde yakaladığı yüksek grafikle Türkiye 1.si oldu. 5 yaş grubunda 10 bin 482 öğrenciyi okullu yaptı. Vali Recep Kızılcık, Trabzon'un eğitimde önemli bir aşama kaydettiğini ve ülke çapında okul öncesi eğitimde son derecede başarılı olduğunu söyledi.

Kamil Anahar
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:28 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Okul öncesi eğitime Trabzon damgası
Okul öncesi eğitime Trabzon damgası

Trabzon 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında okul öncesi eğitimde Türkiye 1. si oldu. Önemli bir başarıya imza atan Trabzon, 5 yaş grubunda 10 bin 482 öğrenciyi okullu yaparak yakaladığı yüzde 97'lik gibi yüksek bir oran yakaladı. 4-5 yaş grubunda 15 bin 597 öğrenciyi okullu yapan ve yüzde 75,1 gibi bir orana ulaşan Trabzon, Türkiye genelinde 2. sırada yer alırken, 3-4-5 yaş guruplarında ise 16 bin 846 öğrenciyi okullu yaparak yüzde 54,6'lık oranla yine Türkiye 1. si oldu. 1 No'lu Beşirli Mahallesi'nde yeniden tanzim edilerek anaokuluna dönüştürülen Beşirli Anaokulu'nu ziyaret ederek, okulda incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'un okul öncesi eğitimde Türkiye 1. si olmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Trabzon'un eğitimde önemli bir aşama kaydettiğini ve ülke çapında okul öncesi eğitimde son derecede başarılı olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti: “Birinciliğimizi daha da kesinleştirerek devam ettirmemiz lazım. Bunun için de bu tür güzel mekanların yapılmasının yanında, bizler, velilerimize, anne-babalarımıza, yönetim olarak, öğretmen olarak güven vermeliyiz. Okul öncesi eğitimin okullaşma oranı bizim için son derece önemlidir. Çünkü bilimsel olarak üzerinde durulması gerektiği kanıtlanan ve ağaç yaş iken eğilir örneğinden hareketle çocuklarımızla ne kadar erken yaşta ilgilenirsek yeni nesillerin o kadar başarılı olduğu görülüyor.”


"ÇOCUKLAR HAYATI ANAOKULUNDA ÖĞRENİYORLAR"

Eğitimin ve özellikle de okul öncesi eğitimin çocukların gelişmesinde çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kızılcık, kamu kurumlarının uygun olması halinde bazı binalarının eğitime tahsis edilebileceğini söyledi. Vali Kızılcık, “Çocuklarımız hayatı anaokulunda öğreniyorlar. Arkadaş edinmeyi, sevmeyi, şefkati, el yıkamayı kısacası beraber hayata hazırlanmayı burada görüyorlar. Konuşmayı, kendine güvenmeyi bu şekilde öğrenip hayatı tanımaya adım atmış oluyorlar. Anaokulu kapasitesini artıracağız. Sadece eski okullar değil, kamu kurum ve kuruluşlarının da eğitime tahsis edile bilecek binaları varsa onları da eğitme tahsis edeceğiz” ifadelerini kullandı. Eğitilmeyen toplumların akıbetlerinin ve sonlarının iyi olmadığının görüldüğünü kaydeden Vali Kızılcık, "Globalleşen dünyada eğitimsiz toplumların dünya ülkeleriyle yarışabilir olmadığını, rekabet edebilir olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla sadece Milli Eğitim ile değil diğer kamu kurumlarında da ihtiyaç olan yerlerde okul öncesi eğitim müesseslerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.


14 yıl önce