|

OR-Gİ Havaalanı en büyük hayalimiz

Giresun ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odaları üyeleri iki ilin sorunlarını konuşmak ve tartışmak için bir araya geldi. OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin,”OR-Gİ Havaalanı'nın yapımı en büyük hayalimiz” dedi

İha
00:00 - 15/01/2010 Cuma
Güncelleme: 17:10 - 15/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
OR-Gİ Havaalanı en büyük hayalimiz
OR-Gİ Havaalanı en büyük hayalimiz

Giresun ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odaları'nın yönetim kurulları ile meclis başkanları her iki ilin sorunlarını görüşmek için bir araya geldiler. Toplantıda konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Giresun ve Ordu illerinin sorunları ile sorunların çözüm yollarını tartışmak ve konuşmak amacıyla toplantının yapıldığını söyledi. Şahin, kardeş olarak gördükleri GTSO yönetim kurulu ile aynı çatı altında bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Şahin, OR-Gİ Havaalanı'nın yapımının en büyük hayalleri olduğunu kaydederek," Son yaptığımız çalışmalar neticesinde bizim analizlerimiz ile OR-Gİ havalimanı projesinin maliyeti 65-75 milyon dolar civarındadır. Bu çalışmalarımızı her iki ilin siyasetçisi, bürokratı ve işadamları ile sivil toplum örgütlerine dosya yaparak gönderdik. OR-Gİ birilerinin söylediği kadar maliyeti yüksek bir proje değildir" dedi.


HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ

OR-Gİ Havaalanı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edilmesi önerisini gündeme getiren Şahin, "Bu konuda AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Ordu ve Giresun'un oluşturacağı ortak bir heyete randevu ayarlayacak. Bu konuda AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin de bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz. Bizim OR-Gİ projesini hayata geçirmemiz adına Başbakan ile görüşmemiz çok önemlidir" diye konuştu.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise, sosyal ve kültürel olarak her yönü birbiriyle örtüşen iki ilin geleceği açısından OR-Gİ Havaalanı'nın olmazsa olmaz olduğuna dikkat çekti. Çakırmelikoğlu, OR-Gİ konusunda 2010 yılının kırılma noktası olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Son 15 yılı baz aldığımızda Ordu ve Giresun ekonomisi iyi şeyler yaşamadı. Ortak hayalimiz, ortak çıkış yolumuz OR-Gİ konusunda Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin mart ayında ek yatırım programına ilave edileceğini açıklaması bizler için müjdedir" dedi.



İCRAATA DÖKERE MEYVESİNİ ALALIM

OTSO Meclis Başkanı Atilla Kalpakçıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi Ordu'yu ziyareti sırasında OR-Gİ'nin yapımı için söz verdiğini anımsatarak, bu sözün yerine getirilmesini beklediklerini belirtti.GTSO Meclis Başkanı İbrahim Kara ise, OR-Gİ Havaalanı'nın yapımının Giresun ve Ordu'nun geleceği açısından büyük öneminin olduğunu işaret ederek "Türkiye'de birbirine Giresun ve Ordu kadar yakın başka iller yok. Ordu bize 12 ilçemizden daha yakın. Bu zamana kadar bu yakınlığı faaliyete, icraata dökerek meyvesini alamadık. İnşallah bu sürece de OR-Gİ projesi ile başlamalıyız. Ordu ve Giresun illerinde yeni kurulan üniversitelerin gelişmesi, turizmin geleceği ve bölgeye yeni yatırımların gelmesi için şarttır" dedi.


14 yıl önce