|

Osmangazi Belediyesi'ne 'doğal çevreyi koruma' ödülü

Osmangazi Belediyesi'nin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi Projesi, 'Doğal çevrenin korunması' kategorisinde ödüllendirildi.Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 'Yerel yönetim ödülleri 2008' yarışmasına 16 valilik ve 72 belediye katıldı.

İha
00:00 - 22/12/2008 lundi
Güncelleme: 18:42 - 22/12/2008 lundi
Yeni Şafak
Osmangazi Belediyesi'ne 'doğal çevreyi koruma' ödü
Osmangazi Belediyesi'ne 'doğal çevreyi koruma' ödü

Osmangazi Belediyesi'nin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi Projesi, Özel Kalem Dergisi'nin 2008 yılı 'Yerel yönetim ödülleri' kapsamında 'Doğal çevrenin korunması' kategorisinde ödüllendirildi.

Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 'Yerel yönetim ödülleri 2008' yarışmasına 16 valilik ve 72 belediye katıldı. 'Planlama ve tasarım', 'tarihi mirasın korunması', 'doğal çevrenin korunması', 'eğitim ve kültür', 'sosyal sorumluluk' ve 'katılımcı demokratik yönetim' olmak üzere toplam 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanlarda pek çok ödülün sahibi olan Osmangazi Belediyesi'ne bir ödül daha verildi. Ödülü Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) eski Başkanı Hayrettin Karaca'nın elinden alan Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Sezer, "Özel Kalem Dergisi'nin bu yıl ilk kez verdiği bu ödülü Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe adına almaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.


DÜNYAYA ÖRNEK BİR TESİS

Belediye Başkanı Recep Altepe ise "Bursa'ya, dünyada eşi benzeri zor bulunur bir tesis kazandırdık. Avrupalı hayvanseverlerin dikkatini Bursa'ya çeken bu tesisimiz, Türkiye'de de pek çok belediyeye örnek oldu. Özel Kalem Dergisi'nin bu özel tesise verdiği ödülü hem kendi adımıza hem de kentimizdeki tüm hayvan severler adına alıyoruz" diye konuştu.Özel Kalem Dergisi imtiyaz sahibi Erengül Bilenser de derginin Türkiye'deki tüm yerel yönetimler ve yöneticiler ile tarafsız diyaloğu olduğunu belirterek, "Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödülleri bizlerin en büyük hayaliydi. Bugün bu hayali gerçekleştirirken, ortaya çıkan sinerji üzerimizdeki sorumluluğun ne denli önemli olduğunu ortaya koydu. Yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

il y a 15 ans