|

Otobüs şoförlerine bıyık yasağı

Metro turizmin otobüs şoförlerine bıyık yasağı getirmesi üzerine, yıllardır bıyıklı dolaşan bazı şoförler bıyıklarını keserken, bazıları da işten ayrıldı.

Aa
00:00 - 11/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 17:38 - 11/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Otobüs şoförlerine bıyık yasağı
Otobüs şoförlerine bıyık yasağı

Türkiye'nin önde gelen seyahat firmalarından Metro Turizm, otobüs şoförlerine bıyık bırakma yasağı getirdi. Türkiye genelinde yolcu taşımacılığı yapan ve yaklaşık 7 bin personeli bulunan firmada çalışan otobüs şoförlerinden bazıları, yönetim tarafından alınan "bıyık kesme" kararına çeşitli bahaneler öne sürerekdirenmeye çalıştı. Ancak işini kaybetmek istemeyen bazı şoförler, yıllardır bıraktıkları bıyıklarından vazgeçti. Bazı şoförler isebıyıklarını kesmeyi kabul etmeyerek işten ayrıldı. Yasağın, hacı olan otobüs şoförlerini kapsamadığı bildirildi.


Metro Turizmin Doğu Karadeniz Sorumlusu Osman Erçetin, bıyık konusunda bugüne kadar şoförlere standart getiremediklerini belirterek, herkesin farklı şekillerde bıyık bıraktığını, bunun hoş bir görüntü oluşturmadığını söyledi.

Yolculardan şikayet gelmese de bu konuda rahatsızlık olduğunu belirten Erçetin, "Bu sorunu halletmek için de firmamızın üst düzey yöneticileri, en iyi yolun bıyıkların kesilmesi olduğuna karar verdi"dedi.


Erçetin, firmanın uygulamaya koyduğu bıyık kesme zorunluluğunu duyan birçok şoförün karara ilk etapta tepki gösterdiğini ifade ederek,"Kimisi, 'ben 30 yıldır bıyıklıyım, kesmem', kimisi 'karım kızar',kimisi 'bıyık Karadenizlinin simgesidir' diyerek tepki gösterdi. Hatta birçoğu işi bırakma aşamasına geldi. Ama kısa süre sonra hepsi bu uygulamayı kabul ederek işlerinin başına döndüler" diye konuştu.


"AMAÇ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ"

Metro Turizm Genel Müdürü Sinan Solak da kararın müşteri memnuniyetineyönelik olduğunu söyledi.Solak, "Çalışma hayatında kılık kıyafet, saç, sakalın düzgün olması çokönemlidir. Buna bir standart getirmek zorundaydık. Otobüs kaptanlarısürekli müşterilerle iç içe olan kişilerdir. İnsanlara en iyi vekaliteli hizmeti sağlıklı olarak verme çabası içindeyiz. Bu anlamda ABstandartlarını yakalamaya çalışıyoruz" dedi.(

16 yıl önce