|

Rize'nin yatırım alanları masaya yatırıldı

'Rize'nin uygun yatırım alanlarının tespiti ve fizibiliteleri' adında yürütülen projenin ortak akıl toplantısı gerçekleştirildi. MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, "Rize'de ortak fikir ve önerilerle öne çıkan sektörlerin araştırması yapılarak, toplantı sonucunda belirlenen 10 yatırım alanı konusunda detaylı fizibilite çalışması yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 17:15 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Rize'nin yatırım alanları masaya yatırıldı
Rize'nin yatırım alanları masaya yatırıldı

Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi önümüzdeki günlerde açılış toplantısını gerçekleştirdiği Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) mali desteğiyle yürütülen 'Rize'nin uygun yatırım alanlarının tespiti ve fizibiliteleri' adında yürütülen projenin ortak akıl toplantısını gerçekleştirdi. MÜSİAD Rize şube binasında Şube Başkanı Cem Temizel'in başkanlığında yapılan toplantıya, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, R.T.E. Üniversitesi Mavi Yemiş uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Mustafa Akbulut, Rize Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, DOKA Rize Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fatih Özdemir, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Kamil Yıldız, Rize Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasan Günal, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, MÜSİAD Rize Şube Gençlik Kurulu Başkanı Esra Alemdaroğlu, RİSAD Başkan V. Sedat Pakkan, ASKON Rize Şube Başkanı Mehmet Emin Dilsiz, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Baki Fil, ve Üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldılar.


10 YATIRIM ALANI KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILACAK

Rize'nin öncelikli 10 yatırım alanını belirlemek, fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelinen toplantının detaylarıyla ilgili katılımcıları bilgilendiren MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, “Rize'de ortak fikir ve önerilerle öne çıkan sektörlerin araştırması yapılarak, toplantı sonucunda belirlenen 10 yatırım alanı konusunda detaylı fizibilite çalışması yapılacak. Tamamlanan yatırım fizibilitelerinin ardından önümüzdeki günlerde yapacağımız kapanış toplantısında kitaplar haline getireceğimiz yatırımcı bilgilendirme setini bölgede yatırım yapmak isteyen işadamlarımızın ilgisine sunulacaktır” dedi.

Yaklaşık 4 saat süren ortak akıl toplantısında, kurum temsilcileri söz alarak fikirlerini beyan ettiler.


'TEŞVİK PAKETİNİN ÖNEMLİ DETAYLARI VAR'

Başkan Temizel, önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik sistemine ilişkin de değerlendirmede bulundu. Temizel, açıklamasında "Yeni teşvik paketinin, bugüne kadar açıklanan en kapsamlı ve bölgesel gelişmişlik farklılıklarını azaltmak amacının yanı sıra işbirliği, kümelenme ve ortaklık kültürünü desteklemesi de son derece yerinde hamlelerdir. Türkiye bilindiği gibi 6 bölgede değerlendirilmektedir. Bu kapsamda bölgesel gelişmişlik farklılıklarını göz önünde bulundursak Rize 4. bölgede iyi bir yerdedir" dedi. Teşvik paketinin önemli ayrıntıların olduğunu anlatan Temizel, "Bu uygulamalar kapsamında yatırımcılara KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, asgari ücret üzerinden hesaplanan sigorta primi işçi ve işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, destekleri verilecektir. Şu anda çok genel olarak değerlendirdiğimiz bu teşvik sistemin detaylarını iyice inceleyip, bilgi sahibi olmamız ve kendi açımızdan üyelerimizi bilgilendirmemiz gerekir. Ancak, görünen o ki, getirilen teşvikler ve kapsamına bakıldığında ülke olarak 2023 vizyonuna ulaşmak adına bir seferberlik başlatılmıştır" diye konuştu.

12 yıl önce