|

Sanayi şehrinde turizm patlaması

Gaziantep'te turizm sektörünün canlanmasına yönelik çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Birçok noktada restorasyonların sürdüğünü belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, "Geçen yıl 218 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl yaklaşık 300 bin civarında olması bekleniyor" dedi.

İha
00:00 - 22/06/2014 Pazar
Güncelleme: 12:26 - 22/06/2014 Pazar
Yeni Şafak
Sanayi şehrinde turizm patlaması
Sanayi şehrinde turizm patlaması

Gaziantep''te turizm sektörünün canlanmasına yönelik yapılan çalışmalarla şehre gelen ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, turizm alanında yürütülen çalışmalara bağlı olarak Gaziantep''e gelen turist sayısında günden güne artış olduğunu ifade etti. Ergün Özuslu, ''Gaziantep, turizm alanında her geçen gün Güneydoğu Anadolu Bölgesi''nde ön plana çıkan bir il durumuna geldi. Geçen yıl 218 bin civarında ziyaretçi sayısı oldu. Bu sayının 2014 yılında yaklaşık 300 bin civarında olması bekleniyor'' dedi. Konuşmasında Gaziantep''teki müze zenginliğine dikkat çeken Özuslu, şunları söyledi:

''Gaziantep ''müzeler ve turizm kenti'' haline geldi. Bu noktada 14 tane müzemizde hizmet vermekteyiz. Müzelerimiz, birçok önemli esere ev sahipliği yapıyor. Özellikle Zeugma Mozaik Müzesi, bölgenin en büyük mozaik müzesi. Ayda yaklaşık 10-12 bin turistin ziyaret ettiği bir müze. Her geçen gün ziyaretçi sayısı da artmaktadır.''

RESTORASYON ÇALIŞMALARI 2 YIL SÜRECEK

Yürütülen restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Özuslu, şu bilgileri verdi: ''Bu yıl başlayan restorasyon çalışmaları 2 yıl boyunca sürecek. Rum Kale''nin galerileri, 8 adet cumhuriyet dönemi ev, yürüyüş yolu, Aziz Nerses Kilisesi restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bölgede özellikle Aşağı Fırat Havzası dediğimiz alanda turizm potansiyeli yükselecek. Aynı zamanda Karkamış Antik Kent höyük kazı alanında çalışmalar devam ediyor. Bu yerlere ilave olarak İslahiye'de Tilmen Höyüğü ve bu höyüğe ilave olarak Yesemek Açık Hava Müzesi ve heykel atölyesi bulunuyor. Burası tarihi milattan önce 2000 yıllarına dayanan bir heykel atölyesi. Bölgede ve dünyada büyük bir eser. UNESCO Dünya Miras Listesi''nde ''geçici listede'' yer alıyor. Ben özellikle Yesemek''i görmeyenleri Yesemek''i görmeye davet ediyorum.''

İNANÇ TURİZMİ İVMEYİ ARTIRIYOR

Turizm alanında yapılan çalışmaların turist sayısındaki artışa katkı sunduğuna işaret eden Özuslu, ''Kültür Yolu''nun tamamlanmış olması, sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yapılmış olması Gaziantep''i ciddi anlamada kültür turizmi yerine dönüştürdü. Gaziantep ve çevre iller inanç turizmi açısından birçok sahabeye ev sahipliği yapıyor. İnanç turizmi açısından da ciddi bir potansiyel var. Önemli sahabelerin türbelerini ziyaret eden birçok turist geliyor. Dolayısı ile bunların tamamı Gaziantep''in ziyaretçi potansiyelini arttırıyor'' ifadelerini kullandı. Gaziantep Kalesi''nde yürütülen çalışmalara da değinen Ergün Özuslu, ''Gaziantep Kalesi''nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kalenin girişini sağlayan merdivenlerin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bu ayın sonuna doğru Gaziantep Kalesi, ziyaretçilerine açılmış olacak.'' dedi.


10 yıl önce