|

Şehri Derya Projesi bedduasız bitirilecek

Kayseri'de hazırlıkları yapılan Şehri Derya projesi ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, elde edilecek rantın hak sahiplerinin olacağını söyledi. Özhaseki, "Oradakileri mağdur etmeyeceğiz beddualarını almayacağız" dedi.

İha
00:00 - 23/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:52 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Şehri Derya Projesi bedduasız bitirilecek
Şehri Derya Projesi bedduasız bitirilecek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında, Şehri Derya projesi hakkında bilgi verdi. Toplantıya; Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile belediyenin çalışanları ve partililer katıldı. Başkan Özhaseki, yaklaşan seçimlerin ülke için hayırlara vesile olması ve kavgasız, gürültüsüz, kimsenin burnu kanamadan sonuna kadar huzurlu geçmesi dileğinde bulundu.

'SAHİPLERİ BİLE ÜMİDİNİ KESTİ'

Yaptığımız projelerle Kayseri''nin bölgesel güç olduğunu ispatladıklarını dile getiren Özhasekişöyle devam etti: "Anadolu''da parlayan bir şehir olması için yeni bir fırsat var. Bunu değerlendirmemiz lazım. Burada bir rant sağlanacak, bu rantı doğru dağıtacaksınız ve şaibeye meydan vermeyeceksiniz. Bunu da orada oturan insanlara vereceksiniz. Eski sanayi bölgesinin yıllardır değiştirilmesi gerektiğini herkes söylüyor. Bu bölge 1950 yılında yapılmış. Zamanla işlevini yitirmiş. Eski evler şehrin merkezinde, en kıymetli mallar ordaydı, hiç dokunulmadı, gelişmedi ve sonra harabe oldu. Yeni göçmenler geldi ve tinercilerin mekanı oldu. Sahipleri dahil herkes oradan ümidi kesti."

ÇOĞUNLUĞUN İSTEĞİ OLACAK

Kapalı Çarşı'nın yüzlerce yıl Kayseri'nin can damarı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özhaseki, "Bir müddet sonra oralara gerekli ilgi gösterilmemiş. Orada 4 veya 5 şiddetinde deprem olsa bir çok insana mezar olabilir. İnsanlar ne istiyor onu tespit ettik. Yaptığımız anketle sorunlarını sorduk. İş yerlerinin küçük olduğunu, depo ihtiyacı olduğunu, tadilat ve iyileştirme olduğunu, yolların dar olduğunu ve sosyal tesis olmadığını, uygun yer verildiğinde 75''i taşınacaklarınıını söylüyorlar. Büyük çoğunluk bölgede değişiklik istiyor. 700 bin metrekarelik bir arsa var burada. Bizim muhatabımız 400 bin metrekarelik bir alanda. Sanayi bölgesinde bin 500 civarında dükkan var. Bu hafta içinde esnaf arkadaşlarımız ile görüşeceğiz. Oradakileri mağdur etmeyeceğiz beddualarını almayacağız." diye konuştu.

SİLÜET BOZULMAYACAK

Burada elde edilecek ranttan sadece o bölge esnafının istifade edeceğini belirten Özhaseki sözlerini şöyle noktaladı: "İsteyene bedelini, isteyene yeni belirlenen sitede daha büyük iş yeri vereceğiz. Ben burada yer istiyorum diyen de projedeki dev kütlelerden birini alabilir. 25-30 katlı bir yer düşünüyoruz. O zaman mecburen bir araya gelecekler. Büyük bir bölümü deniz ve yeşil alanlar olacak. Kayak merkezi ve su sporlarının yapılacağı bir merkez olacak. Diğer binalar ise konut olacak. Sahabiye''yi de iş merkezi ve finans merkezi olarak düşündük. İmarın istemediği hiçbir siluet ortaya çıkmayacak. Bu şehri derya ismini verdiğimiz bir proje. Bu proje ağır bir proje. 5 yıl içinde bu projeyi gerçekleştirebiliriz.''

10 yıl önce