|

Seka Park'ta rengarenk kutlama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Uçurtma Tepesi'nde 1. Uçurtma Şenliği düzenledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan uçurtmalarla hem eğlenip, hem de birbirleri ile yarışan çocuklara anne ve babaları da katılınca, eğlence daha renkli hale geldi.

Davut Şahin
00:00 - 27/05/2008 Salı
Güncelleme: 18:29 - 27/05/2008 Salı
Yeni Şafak
Seka Park'ta rengarenk kutlama
Seka Park'ta rengarenk kutlama

Bu yıl ilk kez düzenlenen şenlik için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan bin adet uçurtma, Seka Park'a gelen çocuklara dağıtıldı. Aileleri ile birlikte şenliğe katılan çok sayıda çocuk, bir anda Seka Park'ın cıvıl cıvıl renge bürünmesini sağladı. Özellikle çocukların evlerinden getirttikleri uçurtmalarla eğlence tam doruk noktasına çıktı. Kısa süreli yağan yağmur bile çocukların eğlenmesini önleyemedi. Şenlik, Uzunçiftlik Rabak, İzmit 7. Boru, Tavşantepe ve İnkilap İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile başladı. Folklor gösterisinin ardından çocuklar uçurtmalarını rüzgarın akıntısına bıraktı. Zaman zaman ilginç olayların yaşandığı şenlikte, ailelerin çocuklarına eşlik etmesi, görüntüleri daha da güzelleştirip, eğlenceli hale getirdi. Bazı anne babalar, dayanamayıp, çocukları yerine uçurtmaları kendileri uçurarak, çocukluklarını yaşadı. Şenliğe çocukları ile birlikte katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Müdürü Nurettin Arıcan da uçurtma uçurup, eğlenceye katıldı. Katılımın çok olması bir anda gökyüzünün rengarenk olmasını sağladı.


UÇURTMALARNA ACİL SERVİS

Büyükşehir Belediyesi, organize ettiği şenlikte, yaşanabilecek uçurtma kazalarında özellikle çocukların üzülmesini önlemek için "Acil Servis" bile kurdurdu. Kaza sonucu yırtılan veya çubukları kırılan uçurtmalar, acil serviste usta eller tarafından yenilenip, yeniden yarışmaya katılması sağlandı. Ayrıca şenliğe davet edilen İstanbul Uçurtmacılar Derneği görevlileri, etkinliğe katılan çocuklara uçurtma konusunda detaylı bilgi verdi. Şenlik, tam bir festival havası içinde yaşandı.


DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Uçurtma Şenliği'nde, çocuklar arasında halat çekme, gülme, taklit etme gibi yarışmalar düzenlendi. Ayrıca palyaço ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Çocukların aileleri ile birlikte okul stresinden uzaklaşıp, gönüllerince eğlendiği etkinlikte, uçurtma yarışması ise uç ayrı dalda gerçekleştirildi. En yükseğe çıkan, en güzel uçurtma ve en ilginç uçurtma dallarında yapılan yarışmada jüri oldukça zorlandı. Tayfun Mısır en yükseğe çıkan uçurtma, Alperen Elçi ve Ethem Bilgin en güzel uçurtma, Yaren Dinçol ise en ilginç uçurtma dalında birinci oldu. Yarışmada birinci seçilen çocuklara bisiklet hediye edilirken, diğer dereceye girenlere ise kupa ve plaket verildi. Çocuklar, ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı İlyas Şeker ve Genel Sekreter Münir Karaloğlu'nun elinden aldı.



16 yıl önce