|

Selçuklu İHL'nin gözü Türkiye şampiyonluğunda

Arapça yarışmasında Konya'yı temsil eden Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, iki dalda il birinciliğini elde etti. Öğrenciler, Ankara Kızılcahamam'daki Türkiye finallerinden Türkiye şampiyonu olarak dönmek istediklerini belirttiler.

Yeni Şafak
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:51 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Selçuklu İHL'nin gözü Türkiye şampiyonluğunda
Selçuklu İHL'nin gözü Türkiye şampiyonluğunda

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü önderliğinde İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarının 3 Mart 2012 tarihinde Konya il elemeleri yapılmıştı. 3. Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarında 17 İmam Hatip lisesini geride bırakarak iki dalda il birinciliği elde eden Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kırşehir'de yapılan bölge elemelerinde Konya'yı temsil hakkı kazandı. 14 Nisan 2012 cumartesi günü Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve 8 ilin birincilerinin kıyasıya yarıştığı bölge finallerinde ise yine iki dalda yarışan ve yarışmaların sonucunda iki dalda da birinciliği elde eden Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, 9-10 tarihlerinde, Mayıs tarihlerinde Ankara - Kızılcahamam' da yapılacak olan Türkiye finallerine iki dalda katılmayı hak etti.


'TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLARAK DÖNMEK İSTİYORUZ'

Kırşehir'de iki grup halinde elemeli olarak yapılan Arapça bilgi yarışmalarında eleme gruplarını birinci olarak tamamlayan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri; Muhammet Maşuk Aktaş, Enes Furkan Ömeroğlu, Fatma Zehra Mert, Rukiye Şeyma Yıldırım finaldede ipi göğüsleyerek İç Anadolu bölge birincisi oldu. Bilgi yarışmaları akabinde gerçekleştirilen Arapça şiir okuma yarışmasında Konya'yı temsil eden Selçuklu Mahmut Sami Razamanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatma Erim, rakibi olan 8 ilin temsilcilerini geride bırakarak Bölge birinciliğini elde etti. Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bölge finallerindeki başarısı eğitim camiasında sevinçle karşılandı. Bu başarının uzun zamandır verilen emeklerin karşılığı olduğunu ifade eden okul yönetimi, öğrencileri kutladı, bu başarıda emeği geçen, fedakârlığını esirgemeyen, özveriyle çalışan bütün öğretmenlere, ailelere, okul aile birliğine teşekkürlerini bildirerek; Konyalıların dua ve yardımlarıyla Ankara Kızılcahamam'daki Türkiye finallerinden Türkiye şampiyonu olarak dönmek istediklerini ifade etti.


12 yıl önce