|

Seyitgazi'nin 5 yıldızlı Huzurevi misafir bekliyor

Seyitgazi Belediyesi'nce yaptırılan 44 kişi kapasiteli Huzurevi görenleri hayrete düşürecek bir konfora sahip. kişer kişi kalınan odalarda televizyon buz dolabı tuvalet banyo ve 24 saat sıcak su mevcut. Ayrıca; oturma ve spor salonları odaların haricinde umumi banyo ve tuvatler, mescidi, yemekhanesi, 24 saat hizmet veren uzman hemşiresi bulunan reviri var.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 11/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:37 - 11/04/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Seyitgazi'nin 5 yıldızlı Huzurevi misafir bekliyor
Seyitgazi'nin 5 yıldızlı Huzurevi misafir bekliyor

Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi'nde Seyitgazi Belediyesi'nce yaptırılan 44 kişi kapasiteli Huzurevi görenleri hayrete düşürecek bir konfora sahip. İkişer kişi kalınan odalarda televizyon buz dolabı tuvalet banyo ve 24 saat sıcak su mevcut. Ayrıca; oturma ve spor salonları odaların haricinde umumi banyo ve tuvatler bay ve bayan mescidi, düzenli ve tertemiz yemekhanesi, 24 saat hizmet veren uzman hemşiresi bulunan Reviri var. Göreve yeni seçilen AK Partili Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen yaptığı açıklamada, beş dönemdir başkanlık yapan Demokrat Partili Belediye Başkanı Süleyman Arif Ünal'dan görevi devraldığını belirttti. Yalçın, "Bundan sonra Seyitgazi için atılım ve yatırm dönemi. İlçemiz için elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz ilçemizi örnek ilçe haline getireceğiz" dedi.


MADDİ YÖNDEN ÇOK UYGUN

Önceki başkan döneminde yaptırılan Huzurevi'nin beş yıldızlı otel konforunda olduğunu belirten Adnan Yalçın Şen, Huzurevi'ne 60 yaş ve üzeri tüm yaşlıları kabul ettiklerini, ayda 450 TL gibi cüzi bir rakamla beş yıldızlı otel konforundaki huzurevlerinde kalınabileceğini ifade etti.

Huzurevi'nde yaşlılara verilen hizmetin ödenen aidatın 4-5 katı kadar olduğunu vurgulayan Başkan Şen, "Bizim amacımız tabiki kar etmek değil. Yaşlılarımıza hizmet etmek onlara huzur içerisinde bir ömür sürdürmelerini sağlamak" diye konuştu. Seyitgazi'nin Eskişehir'e 30 km mesafede Afyon-Eskişehir yolu üzerinde sakin şirin bir ilçe olduğunu belirten Şen, "Tüm Türkiye'den buraya yaşlı misafir kabul ediyoruz. Birçok huzur evinde yer olmadığı ve çoğu yaşlıların sıra beklediğini duyuyoruz. Bizim boş yerimiz var şartları uyan tüm yaşlılarımıza kapımız açık" şeklinde konuştu. Huzurevinde görüştüğümüz Ankara'daki bir huzurevinden gelen Nihat İnan isimli bir amca ise, "16 yıldır huzurevlerinde kalıyorum. Burası kadar lüks temiz konforlu huzurevi görmedim. Diğer huzerevlerinde yer bulamayan arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz" dedi.



15 yıl önce