|

Siirt''te Suriye ve Afgan kardeşliği

Siirt merkezde barınan Afgan ve Suriyeliler, kendileri için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde ülkelerindeki savaşın sona ermesi için Arapça ve Türkçe dua ettiler.

Yeni Şafak
00:00 - 23/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:29 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Siirt''te Suriye ve Afgan kardeşliği
Siirt''te Suriye ve Afgan kardeşliği

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Siirt''te barınan 200 Afgan, 400 Suriyeli aile, kendileri için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, Suriye'deki savaşın sona ermesi için dua etti. Siirt Valiliği Sosyal ve Kültürel çadırında düzenlenen Kutlu Doğum Aşı programına; Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Milletvekili Osman Ören, Yargıtay üyesi Mehmet Akarca, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak ile çok sayıda Afgan ve Suriye''li aile katıldı. İl Müftülüğü ile Sancaklar Vakfı tarafından Valilik Sosyal ve Kültürel çadırında düzenlenen etkinlik, Hafız Ramazan Toprak''ın Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İl Müftüsü Faruk Arvas, Suriyeli ve Afganlı sığınmacıları kardeş gibi gördüklerini ve sevdiklerini söyledi. Afgan ve Suriyelilerin "muhacir" olduğunu, Siirt halkının ise onlara "ensarlık" yaptığını vurgulayan Arvas, "Burada olduğunuz müddetçe bizim misafirimizsiniz. Memnuniyet ve samimiyetle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanlığa ışık tutan, kardeşliği, paylaşmayı, vefayı ve mazluma sahip çıkmayı bizlere öğreten Hazreti Peygamberin doğduğu mübarek ay olan Kutlu Doğum Haftasının, tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum." dedi.

500 MİLYON LİRA YARDIM

Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak da, Afgan ve Suriyelilere sadece yemek değil, onlara dağıtılmak üzere 500 milyon lirayı da valilik emrine havale ettiklerinin müjdesini verdi. Sancak, "Kutlu Doğum Haftasını vesile ederek bizleri bu hayırlı işe sevk eden tüm yetkililere teşekkür ederim. Bir nebze de olsa onlara bu şekilde katkıda bulunacağız." diye konuştu. Siirt Valisi Ahmet Aydın ise, Peygamberimizin 1443. doğum yılı nedeniyle birlikte oldukları Suriyeli ve Afganlılara devletin her türlü imkânının sağlandığını söyledi. Vali Aydın, ayrıca Sancaklar Vakfı'na verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı da teşekkür etti. Kutlu Doğum aşında misafirlere Kavurma Pilav ve tatlı ikram edildi. Kızılay Siirt Şubesi''de 300 aileye 2 kilogramlık kavurma dağıttı. Program, İbrahim Çoban''ın Arapça ilahileri ve Suriyeli minik kızın Türkçe yazdığı Hz. Muhammed Sevgisi adlı şiiri okumasıyla sona erdi.


10 yıl önce