|

Simav'ın Uşak'la sınır bağlantısı yok

Vali Şükrü Kocatepe, Simav'ın Uşak'a bağlanması isteğinin gündeme getirmenin, ancak tebessümle karşılanacak bir durum olduğunu söyledi. Kocatepe, “Simav'ın Uşak ile sınır bağlantısı yok. Dumlupınar, bizim en çok önem verdiğimiz ilçemiz. Halkın Afyonkarahisar'a bağlanmak gibi asla isteği yok" dedi.

İha
00:00 - 6/11/2009 Cuma
Güncelleme: 16:45 - 6/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Simav'ın Uşak'la sınır bağlantısı yok
Simav'ın Uşak'la sınır bağlantısı yok

Vali Şükrü Kocatepe, bir süre önce 2 ilçenin Kütahya'dan ayrılarak, Uşak ve Afyonkarahisar illerine bağlanmak istediklerini gündeme getiren belediye başkanlarıyla ilgili ilk kez konuştu.

Vali Kocatepe, "Simav'ın Uşak'a bağlanmasını isteğini gündeme getirmek, ancak tebessümle karşılanacak bir durum. Çünkü Simav'ın Uşak ile sınır bağlantısı yok. Dumlupınar, bizim en çok önem verdiğimiz ilçemiz. Halkın Afyonkarahisar'a bağlanmak gibi asla isteği yok" dedi.

Simav ve Dumlupınar ilçe belediye başkanlarının, vatandaşın isteği olmadığı halde, 'Halk Uşak ve Afyonkarahisar'a bağlanmak istiyor' şeklindeki beyanatların 'siyasi' olduğunu belirten Vali kocatepe, bu sebeple bugüne kadar herhangi bir açıklamada bulunmadığını ifade etti.

Kocatepe, Dumlupınar ilçesi ilçesi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Dumlupınar bizim en çok önem verdiğimiz ilçelerimizin başında geliyor. İlçe belediyesine ihtiyacın çok çok üzerinde personel alınmış.Bundan dolayı belediye mali olarak sıkıntıda. Başkan ilçeye hizmet geldiğini ileri sürerek, Afyonkarahisar'a bağlanmak istedikleri belirtiyor. Oysa halk böyle düşünmüyor."


HALKIN BÖYLE BİR İSTEĞİ YOK

Vali Kocatepe, Simav ilçesi ile ilgili olarak ta şunları kaydetti: "Simav Belediye Başkanı ilçedeki termal kaynakların aranması ve kullanımının, kendilerine haber verilmeden bir firmaya verildiğini ileri sürüyor. Söz konusu firmaya arama izni 2004 yılında verilmiş. Başkan firmayla ilgili çeşitli açıklamalar yapacağını yetkililerini çağrıp, ilçeye daha fazla nasıl bir yatırım yapılır, onunla meşgul olsa daha iyi olur. Simav'ın Uşak'a bağlanmak isteği yönünde arzu, ancak tebüssümle karşılanabilir. Çünkü, Simav'ın Uşak ile sınır bağlantısı yok. Kaldı ki gerek Simav, gerekse Dumlupınar halkının böyle bir isteği yok. Bu istekler sadece belediye başkanları tarafından dile getiriliyor."


HARARETLİ TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI

Bir süre önce Dumlupınar ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Devriş Kavak, Kütahya merkezden gerekli hizmetleri alamadıklarını belirterek, Afyonkarahisar ilçesine bağlanmak istediklerini dile getirmişti. Kavak'ın söz konusu açıklamasından ardından, Simav'ın Demokrat Partili Belediye Başkanı Kasım Karahan da, ilçenin Kütahya'dan ayrılarak Uşak'a bağlanmak istediğini çeşitli oturum ve toplantılarda defalarca dile getirmişti.

Her iki ilçenin de Kütahya'dan ayrılarak Afyonkarasihar ve Uşak'a bağlanmak isteğinin gündeme gelmesi, gerek ilçelerde gerekse il merkezinde hararetli tartışmalara sahne olmuştu.


14 yıl önce