|

Şükraniye'yi sporla buluşturan tesis açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu dönem kente 100 spor tesisi kazandırma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi'nce bugüne kadar projelendirilen, temeli atılan ve açılışı yapılan 97 tesis arasında yer alan Şükraniye Spor Tesisleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Barış Gülkaya
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:39 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Şükraniye'yi sporla buluşturan tesis açıldı
Şükraniye'yi sporla buluşturan tesis açıldı

Bursa'nın daha sağlıklı bir kent olması hedefi doğrultusunda yeni nesillerin spora yönlendirilmesi amacıyla bu dönem spor yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şükraniye Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı. Kentin doğusundan batısına kadar tüm bölgelere halkın yürüme mesafede ulaşabileceği spor tesisleri ve sosyal donatı alanları kazandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi'nin bu tesisi sayesinde başta Şükraniye Spor Kulübü olmak üzere bölgedeki tüm amatör kulüplerdeki genç futbolcular daha sağlıklı şartlarda spor yapma imkanına kavuştu.


HEDEFLERİMİZE ULAŞIYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem ulaşım, turizm ve spor alanlarını öncelikli konular olarak belirlediklerini dile getiren Başkan Recep Altepe, raylı sistem yatırımları, yeni yollar ve kavşak düzenlemeleri ile ulaşımda önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi. Bursa'nın kişi başı raylı sistemde Türkiye genelinde ilk sırada olduğunu belirten Başkan Altepe, 'İkinci hedefimiz turizmdi. Bu konuda da dağından sahillerine, kongre merkezinden tarihi miras çalışmalarına kadar yoğun bir çalışma içindeyiz. Bir diğer hedefimiz spor da Türkiye'nin öncü kenti konumuna geldik. Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak lisanslı sporcu sayımız 6 bine ulaştı. Bayan Voleybol takımımız birinci lige yükseldi. Daha şimdiden olimpiyatlara gidecek sporcularımız var. Tüm bu başarılar ancak tesisleşme ile oluyor. Bu güne kadar futbol sahası, kapalı spor salonu, tenis kortu, basketbol, voleybol sahası, yüzme havuzu, kay-kay pisti, su ve çim kayağı tesisi, gibi biten, başlayan ve ihalesi yapılan tesis sayımız 97'ye ulaştı. Her branşın yapılabileceği tesisleri Bursa'ya kazandırmayı amaçlıyoruz. Şükraniye spor tesisleri de başta Şükraniye Spor Kulübü olmak üzere bölgedeki tüm amatör kulüplerimize hizmet verecek' diye konuştu.


'BÜYÜK BAŞARILARA ŞAHİT OLALIM'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Bursa'nın merkezde 2 milyonu aşan nüfusu ile en büyük illerden biri olduğunu belirterek, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Bütün belediyelerin mahallelerde küçük bir yer bile bulsa orayı halkın dinlenebileceği, keyifli vakit geçirebileceği alanlara dönüştürdüğünü ifade eden Arınç, 'Sosyal belediyecilik adına halkımızın mutlu ve huzurlu olması için belediyelerimiz ne gerekiyorsa yapıyor. Bize de onlara katkı vermek ve takdir etmek düşüyor. Bu tesisimiz de Şükraniye'deki gençlerimize hizmet verecek. Burada sporla tanışan çocuklarımız önemli başarılara imza atacak. İnşallah güzel günler görelim. Onların büyük başarılarına şahit olalım' dedi. Konuşmaların ardından spor tesislerin açılış kurdelesi Arınç, Altepe ve protokol üyeleri tarafından açıldı.


12 yıl önce