|

Tebessüm Çarşısı yüzleri güldürüyor

Pursaklar Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Tebessüm Çarşısı'ndan uzatılan yardım eli, ilçedeki dar gelirli ailelerin yüzünü güldürüyor. ''Bir tebessüm yeter'' sloganı ile hizmet veren çarşıdan bir hafta içerisinde 200 aile kıyafet ve ayakkabı ihtiyacını karşıladı.

Yeni Şafak
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:45 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Tebessüm Çarşısı yüzleri güldürüyor
Tebessüm Çarşısı yüzleri güldürüyor

Pursaklar Belediyesi'nin ilçe genelinde dar gelirli ailerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurduğu Tebessüm Çarşısı'ndan her yıl binlerce aileye gıda, kıyafet ve mobilya yardımı yapılıyor. Ramazan ayı boyunca dar gelirli aileri baştan aşağı giyindirmeye başlayan müdürlük çalışanları, bir hafta içerisinde 200 aileye kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduklarını açıkladı. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan yardımlardan bin 500 ailenin daha faydalanması planlanıyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN HARİTASI ÇIKARTILIYOR

''Bir tebessüm yeter'' sloganı ile hareket eden Tebessüm Çarşısı personeli Pursaklar''da araştırma yaparak ihtiyaç sahibi ailelerin haritasını çıkarıyor. Böylelikle her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşılarak gerekli yardımlar yapılıyor. Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Tebessüm Çarşısı''ndaki faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: ''Yıllık 2 bin 500 aileye gıda yardımı, bin 500 kişiye de bayram hediyesi olarak kıyafet ve ayakkabı veriyoruz. Kurduğumuz işçi bankamız ile iş arayan hemşerilerimizi gerekli kurum ve kuruluşlara yönlendirerek iş sahibi yapıyoruz. Ramazan vesilesi ile daha da yoğunlaştırdığımız çalışmalarımızda istiyoruz ki herkes bu mübarek ayda tebessüm etsin. Rabbim Filistin''deki, Gazze''deki kardeşlerimize de bayram edebilmeyi nasip etsin.''

HASTALARA EVDE BAKIM HİZMETİ

Hizmetleri bununla da sınırlı kalmayan Tebessüm Çarşısı, başlattığı kampanyalar ile takdir toplamaya devam ediyor. Belediye tabipliği ile hastaları, yatalakları, ihtiyarları tespit edip, ihtiyaç sahibi yüzlerce hastaya evde bakım hizmeti sunuyor. Onlarca engelliye umut olup, tekerlekli sandalye hediye ediyor. Sünnet olan çocuklar evlerinde ziyaret edilerek her birine bisiklet veriliyor.



10 yıl önce