|

Tekirdağ''da ''T Plaka'' karmaşası

Tekirdağ Belediyesi''nin ticari taksilerde yaptığı keyfi uygulama 200 ticari taksi sahibini mağdur etti. Ticari taksi sahibi Sarper Anıl, uygulamanın durdurulması için bölge mahkemesine dava açarken, 31 Ocak 2014 tarihine kadar yürütme durdurulmazsa, durakta hissesi olmayan taksi plakaları iptal edilecek.

Aybike Eroğlu
00:00 - 15/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:19 - 15/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Tekirdağ''da ''T Plaka'' karmaşası
Tekirdağ''da ''T Plaka'' karmaşası

Tekirdağ Belediyesi''nin taksilerde kullanılan ''T plaka'' yönetmeliğinde yaptığı değişiklik esnafı mağdur etti. Belediyenin yaptığı yönetmelik değişikliği nedeniyle durakta hissesi olmayan taksi plakaları iptal edilecek.

Tekirdağ bölgesinde 200''e yakın kişinin plaka ve durak iptaliyle karşı karşıya olduğunu belirten ticari plaka sahibi Sarper Anıl''ın avukatı Ozan Kayahan, ''Tekirdağ Belediyesi ticari plaka sahiplerine 31 Ocak 2014 tarihine kadar süre verdi. Süre sonunda 200 kadar ticari plaka sahibinin plakası ve durağı iptal edilecek'' dedi. 59 T 0169 ticari plakanın sahibi Sarper Anıl, yeni düzenlemede değişiklik yapılması için Tekirdağ İdare Mahkemesine dava açtı.

TAKSİ FİYATLARI KISA SÜREDE ARTTI

Başka belediyelerde böyle bir uygulamanın bulunmadığına işaret eden Kayahan, ''Bir taksi plakasının durak hissesi yoksa belediye o plakaya durak gösteriyor ve o kişi duraktan hisse alıyor. Tekirdağ Belediyesi''nin yönetmeliği maalesef kötü niyetli şekilde çıkarılmış'' diyor. Taksi plakalarının son yıllarda 3-5 binli fiyatlardan 250-350 bin TL''lere çıkması, kısa süre sonra büyükşehir olması beklenen Tekirdağ''ın rant yuvası haline dönüşeceğinin de göstergesi. Yakın bir zamanda büyükşehirler kervanına katılması beklenen Tekirdağ''da taksi plaka fiyatlarının 2-3 sene içinde 1 milyon liraları göreceği belirtiliyor.

UYGULAMA RANTA DÖNÜŞÜR

Konuyla ilgili görüşerek bilgi aldığımız İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yetkilileri, İstanbul''da böyle bir uygulamanın bulunmadığını söylüyor. Tekirdağ Belediyesi''nin keyfi uygulamasının ranta yol açacağına dikkat çekilirken, bölge paylaşımları nedeniyle bu tip bir uygulamaya gidilmiş olabileceğini kaydedildi. Ticari plakaların İstanbul''da istedikleri alanda çalışabileceğine dikkat çekilirken, yalnızca Sultanbeyli, Şile, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde taksiler kendi sınırları içinde çalışabiliyor.


10 yıl önce