|

Trabzon cami cemaatı kitap okuma saatinde

Trabzon Valisi Nuri Okutman'ın başlattığı 'Okuyan Şehir Trabzon' kampanyası resmi daireler ve okullardan sonra şimdi de camilerde büyük bir başarıyla uygulanıyor.

Kamil Anahar
00:00 - 22/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:13 - 22/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzon cami cemaatı kitap okuma saatinde
Trabzon cami cemaatı kitap okuma saatinde

Görev yaptığı yerlerde eğitime verdiği önem ve bu konuda yaptığı çalışmalarla tanınan Vali Nuri Okutan'ın Trabzon'a atandıktan sonra başlattığı 'Okuyan Şehir Trabzon' uygulaması, kamu kurumları ve okulların ardından camilerde uygulamaya konuldu.

Vali Nuri Okutan camilerde uygulanan kitap okuma saatine ilgi gösteren ve yatsı namazından önce yarım saat kitap okuyan Trabzon merkezindeki 2 nolu Bostancı Camii cemaati ve imamını ziyaret ederek tebrik etti.


Okumanın bir toplumun gelişmesindeki en önemli etken olduğunu kaydeden Vali Okutan, "Okuyan Şehir Trabzon kampanyası çerçevesinde okullarımızda, kamu kurumlarımızda ve bir süre öncede camilerimizde okuma saati başlattık. Seferberlik ruhuyla uyguladığımız 'Okuma Saati' uygulaması Trabzon'u 'Dünya Kenti' olarak geleceğe hazırlamak için sürdürdüğümüz çalışmaların en önemli ve önceliklisidir. Bu camimizin cemaati kitap okuma saatini en iyi uygulayan cemaat oldu. Biliyorum ki diğer camilerimizde de benzeri çalışmalar var. Sizlerin cami cemaati olarak bu kampanyaya ortak olmanız, Trabzon'un kültür, sanat ve estetik şehir olduğu gerçeğini gün yüzüne çıkarmak için gösterdiğiniz gayret beni fazlasıyla mutlu etmiştir. Bu sebeple sizi ve cami imamınızı tebrik etmek istedim" diye konuştu.


YATSI NAMAZINDAN SONRA KİTAP OKUNUYOR

Kitap okuma uygulamasının zorunluluk olmadığını ancak herkesin gönlünden gelerek bu kampanyaya destek vermesini isteyen Vali Okutan, "Bu uygulama kesinlikle bir mecburiyet değildir. Bunu bir mesai arkadaşınızın ricası olarak kabul edin. Bu kesinlikle bir ev ödevi değil. Valinin size dikte ettirdiği bir yaklaşım kesinlikle değil. Ama okuma faaliyeti hem bizim toplumumuz hem de ilimiz için çok önemli" şeklinde konuştu.

Vali Okutan, 2 nolu Bostancı Camii'nde kitap okuma saatinin uygulanmasında gayret gösteren cami imamı Selahattin Günaydın'ı takdir belgesiyle ödüllendirdi. Öte yandan 2 nolu Bostancı Camii cemaati, yatsı namazından önce camide ve caminin çay ocağında yaklaşık yarım saat kitap okuyor. Yaşlıların çoğunlukta olduğu cami cemaati, kitap okumanın yaşının olmadığını ifade ederek sadece yapılan vaazlarla değil okuyarak da birçok konuda bilgi sahibi olduklarını belirtiyor. Cami imamı Selahattin Günaydın ise cemaatin kitap okuma saatine ilgi gösterdiğini belirterek İslam'da okumanın ve bilgilenmenin önemine işaret etti. Değişik konularda kitapları cemaatin büyük bir ilgiyle okuduğunu söyleyen Günaydın, toplumda din konusunda yaygın hurafelerle mücadele etmede okumanın faydalarından bahsetti.


15 yıl önce