|

Turizm barışı teşvik ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Nevşehir'de bir dizi etkinlikle kutlanmaya devam ediyor. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, "Birbirini çok iyi tanıyan insanların savaş yapması düşünülemez. Turizm bu olguyu ortaya koyuyor" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:41 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Turizm barışı teşvik ediyor
Turizm barışı teşvik ediyor

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, turizmin ekonomik, sosyal, kültürel ve politik alanlarda ortak paydaş olmanın yanı sıra, dünya barışının sağlanmasında etkin bir güç sağladığını söyledi. Turizm haftası nedeniyle Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ın yanı sıra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve Nevşehir Baro Başkanı Fahri Korucu'nun yanı sıra daire müdürlerinin de katıldığı törende,Vali Savaş,Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra yapılan saygı duruşunun ardından buradaki tören, İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile son buldu. Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenin açılışında konuşan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, turizmin ekonomik, sosyal, kültürel ve politik gelişimlerinin yanı sıra dünya barışının etkin şekilde sağlanmasında da ciddi bir güç oluşturduğunu söyledi. İnsanların birbirlerini tanımasına zemin hazırlayan bu çerçevede yakın dostluk ilişkilerinin kurulmasında en temel güçlerden biri olarak da değerlendirilen turizm vasıtasıyla barışın kalıcılığının sağlanmasının daha kolay olabileceği düşüncesini taşıdıklarını anlatan Vali Savaş, 'Birbirini çok iyi tanıyan insanların savaş yapması düşünülemez. Turizm bu olguyu ortaya koyuyor.' dedi.


'KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ KORUYALIM'

Kapadokya bölgesinin sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri ile dünya turizminde de önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Savaş 'Kapadokya bölgesindeki kültürel değerlerin korunmasını istenilen düzeyde yerine getirmemiz gerekiyor. Bunu da bu bölgeye çok fazla turistin gelmesi noktasında bir mantık içerisinde yerine getirirsek yanlış bir yoldan turizme bakmış oluruz. Bu değerlerin bizlerin temel değeri anlayışı içerisinde hareket ederek bunları yerine getirirsek, turizmden beklediğimiz katma değer daha da fazla olur.' dedi. Turizm Haftası nedeniyle Nevşehir genelinde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini seslendirmesi ile devam eden etkinliklerde Nevşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Topluluğu ile Nevşehir Belediyesi Halk oyunları ekiplerinin gösterileri beğeni ile izlendi.


12 yıl önce