|

Yatırımcıya vali desteği

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Afyonkarahisar'da 'Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Çalıştayı düzenlendi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bütün formaliteleri ve prosedürleri bir kenara bırakılarak pratik yollardan yatırımcıların önünü açacak tedbirleri almak zorundayız” dedi.

Cihan
00:00 - 23/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:41 - 23/03/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Yatırımcıya vali desteği
Yatırımcıya vali desteği

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilde yatırım yapacak her türlü müteşebbise valilik olarak sonuna kadar destek vereceklerini bildirdi. Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) meclis salonunda düzenlenen 'Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Çalıştayı'nda konuşan Vali Balkanlığlu, ilde yapılacak yerle ve yabancı yatırımların artması için bazı şeylerin aşılması gerektiğini söyledi.

Bütün formalitelerin, bazı yapılması gereken prosedürlerin dahi bir kenara bırakılarak pratik yollardan yatırımcıların önünü açacak tedbir ve kararları almak zorunda olduklarını belirten Balkanlıoğlu, “Kendi yağımızla kavrulduğumuz zaman ancak üçüncü dünya ülkesi olabiliriz. Ne kalkınma, ne gelişme, ne ilerleme kaydedebiliriz. Uluslararası alanda rekabet edebilmek için artık dışarıdan, dış destek, dış sermaye, dış teknoloji gerekli. Bu amaçla yapılabilecek her türlü çalışmaya, her türlü müteşebbise Afyonkarahisar Valiliği olarak sonuna kadar destek vereceğiz ve açığız.” dedi.


'AZ OLSUN, BENİM OLSUN'LA BİR YERE VARILMAZ

Bütün aile bireyleri arasında ve toplumun tamamında olduğu gibi, toplumun genelinde iş bölümü, iş birliği ve yatırımcıların teşebbüs hürriyetinin önünün açılması gerektiğine değinen Balkanlıoğlu, dünyanın artık küçük bir köy halini almak üzere olduğunu söyledi. "Az olsun, benim olsun" mantığından hareket edildiği zaman hiçbir zaman bir yere varılmadığını ve ilerleme kaydedilmediğini dile getiren Balkanlıoğlu, bu nedenle artık sermayenin serbest dolaşımı ve uygun yerlerde yatırım yapmanın önünün açılması gerektiğini bildirdi. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'ın da buna çok ihtiyacı olduğunu kaydetti. Başbakanlık Yatırım Destek Ofisi'nden dönem dönem yabancı yatırımcıların getirildiğini aktaran Balkanlıoğlu, “Biz, yatırımcıya gereken ilgiyi gösteriyoruz. Maksat bu insanlar buraya gelsin, Afyonkarahisar'ın sağladığı ve bizlerin yardımıyla sağlayacağımız imkanlardan faydalansın. İlimizde bir gelişim trendi yakalansın, istihdama yol açsın, buranın atıl kapasitelerini de harekete geçirsin. Burada bir kalkınma, bir hareket oluşsun." diye konuştu.


'ŞEHRİ YABANCI YATIRIMCILARA DA AÇMALIYIZ'

Kalkınma ajansının temel amaçlarından birinin de bölgesindeki illerin artılarının ortaya çıkarmak olduğunu dikkat çeken Balkanlıoğlu, şöyle devam etti: "O ilin artıları, eksileri, karşılaşabilecekleri güçlükler nelerdir? Bunları ortaya çıkarıp, sadece yerli yatırımcılara değil, yabancı yatırımcılara da artık burayı açmak gerekiyor.” Kalkınma Ajansı'ndan da çok şey beklediklerini dile getiren Balkanlıoğlu, sadece kendi kaynak ve imkanlarıyla yatırımcılara destek olmak, işini geliştirecek ve genişletecek insanlara proje karşılığında maddi desteğin yanı sıra, bölgeye yatırımcıları çekme ve ufuk açacak projeler sunma konularında da destek beklediklerini bildirdi.

13 yıl önce