|

Yatırımların önü açılmalı

Siyasi partileri ziyaret eden KSO üyeleri il başkanlarına iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi talebinde bulundu

Yeni Şafak
00:00 - 1/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:55 - 1/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Yatırımların önü açılmalı
Yatırımların önü açılmalı

Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti, MHP ve CHP Konya İl Başkanlarını makamında ziyaret etti. 23. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçlarının Türk milleti ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileğinde bulunan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, yeni dönemde mecliste Konya'yı temsil edecek milletvekillerini ve partilerini kutlayarak, başarılar diledi. İş ve yatırım ortamının iyileştirilmesini öncelikli atılması gereken adımlar olarak gördüklerini ifade eden Büyükhelvacıgil, "İş dünyası adına bir an önce mikro ekonomik reformların ve yapısal reformların gerçekleştirilmesini, istihdam sağlayan, üretim ve ihracat yapan sanayici, tüccar ve tacirimizin önünün açılmasını bekliyoruz. Özellikle istihdamı teşvik eden politikalar bir an önce gündeme alınmalı, Sosyal Güvenlik Reformu acilen gerçekleştirilmelidir" dedi.


Büyükhelvacıgil, "Geleceği planlarken ülke menfaatlerimiz doğrultusunda yapıcı, aktif ve tüm halkımızı kucaklayıcı, uzlaşmacı bir rol üstlenilmelidir. Bu yaklaşım Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve geleceği açısından son derece önemlidir. Milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile bu süreçten sonra birlik ve beraberlik içinde olmak önemli hedeflerimiz arasında yer almalıdır. Konya Milletvekillerimizin bu konularda gerekli hassasiyetleri taşıdığını düşünüyor ve bunun geliştirilmesini Konya Sanayi Odası ve Konyalılar adına talep ediyoruz."dedi.


Konya'nın sorunlarının çözümü ve sanayisinin gelişmesi yönünde birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirten Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "16 milletvekili çıkartan Konya, bugün gerek hükümet nezdinde, gerekse muhalefet nezdinde güçlü bir ilimiz. Bir başkent, her zaman başkenttir. En güzel hizmetleri hak ediyor. Konya'nın öncelikli sorunları var. Bu öncelikli sorunların çözümünde gerek iktidarıyla, gerekse muhalefetiyle el birliğiyle çalışmalıyız "şeklinde konuştu.


AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, "Seçimlerde güzel sonuçlar elde ettik. Teşkilat olarak çalışmalarımızın karşılığını başarı ile aldık. Bu sonuçların şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da teşkilatımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle Konyamız için çalışacağız."dedi.


MHP İl Başkanı Hilmi Torun, barajı aşıp meclise milletvekili gönderdikleri için sevinçli olduklarını belirterek, halkın verdiği karara saygılı olduklarını kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İmdat Şen, ise özellikle AK Parti'nin büyük oy aldığı Konya'ya gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. Konya'nın siyasi ve ekonomik potansiyeline dikkat çeken Siyasi Parti İl Başkanları, Anadolu'nun merkezinde yer alan Konya'nın kalkınması ve temsili noktasında gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade etti. KSO'nun parti ziyaretlerine Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Tahir Şahin, Hüseyin Tosunoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çolak, Rıfat Hekimoğlu, Süleyman Kürkçü, Vedat Yöndem ve Halil Akpınar katıldı.


17 yıl önce