|

'Yeni Anayasa sıfır sorun anlamına gelmez'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, beraberinde Bakan Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Çiçek, "Yeni anayasa, sıfır sorunlu bir Türkiye anlamına da gelmez. Yeni bir anayasa, bugünkü sıkıntıları ortadan kaldıracak, siyasetin sorunları çözme noktasındaki alanını genişletecek" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 17:18 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
'Yeni Anayasa sıfır sorun anlamına gelmez'
'Yeni Anayasa sıfır sorun anlamına gelmez'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'yla birlikte Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti. TBMM Başkanı Çiçek, burada yaptığı konuşmada, anayasanın önemine değindi. Yeni anayasanın oluşturulmasında diğer siyasi partilere de önemli görevler düştüğünü ifade eden Çiçek, 'Birlikte çalışarak bu işi başaracağız. Bireysel olmaz, futbol takımı gibi birlikte götürdüğümüz bir iştir. Onların gayreti olmasa bu noktaya gelemezdik' diye konuştu. Sivil toplum kuruluşlarının gayretini de önemsediklerini vurgulayan Çiçek, 'Anayasa konusu önemli, ama şunu da kabul etmek lazım. Yeni anayasa hastalara şifa, dertlilere deva, borçluların da tüm borçlarını ortadan kaldıracak değil. Yani, yeni anayasaya olduğundan çok fazla sihir, büyü yüklemek doğru değil. Yeni anayasa, sıfır sorunlu bir Türkiye anlamına da gelmez. Yeni bir anayasa, bugünkü sıkıntıları ortadan kaldıracak, siyasetin sorunları çözme noktasındaki alanını genişletecek. Hedefleri yakalamamıza yardımcı olacaktır' ifadesini kullandı.


'SİVİL ANAYASA ŞART'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de hukuk devleti olmadan ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamasının mümkün olamayacağını ifade etti. Bu şekilde kalkınma hedeflerinin tutturulamayacağını dile getiren Şahin, 'Sivil anayasayı yapmadan da bu işi başarmamız mümkün değil' dedi. Hükümet olarak adalet ve kalkınma adına, hukuk devleti olma adına çok önemli işler yaptıklarını ifade eden Bakan Şahin, 'Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahibiz, ilk 10'a girmek için ise yoğun çaba gösteriyoruz' diye konuştu. Ancak bazı alanlarda daha geri sıralarda bulunulduğuna değinen Şahin, 'Bu böyle devam edemez. Benim görevim de Bakanlığımın görevi de 75 milyonu kalkınmanın içine almak, potansiyelini, zekasını kullanmak. Gücümüzü birleştirip gelecek güzel yarınlara hep birlikte ulaşacağız' ifadesini kullandı.


HİSARCIKLIOĞLU: TEŞVİK YASASINI DESTEKLİYORUZ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yeni teşvik yasasına değinerek, yasanın devrim niteliğinde olduğunu ve desteklediklerini söyledi. 'Ortaklık kültürü'nün geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, 'Türk Ticaret Kanunu'ndaki sıkıntılı olan 60 maddenin değiştirilmesini istiyoruz. Sistem çürümüş, yeniden kurmak lazım. Bunun temeli de yeni anayasadır' değerlendirmesinde bulundu. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da 'Anayasanın temeline bir tuğla da biz koyuyoruz' dedi. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise yeni anayasanın yapılmaması durumunda ekonomik gelişmelerin daha ileriye gitmeyeceğini ifade etti. Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu,GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun talebi üzerine Gaziantep'e okul binası yaptırmayı kabul etti. Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'e Fen Lisesi okul binası yapacaklarını müjdeledi.

12 yıl önce