|

Yerleşik Almanlar, yoksul Türk aile yararına kermes düzenledi

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Almanlar, Tosmur beldesinde yaşayan yoksul bir aileye yardım için kermes düzenledi. Yiyecek, giyecek, kitap, ev eşyası ve ayakkabı gibi ürünlerin sergilendiği kermese olan ilgi yabancıları mutlu etti.

Cihan
00:00 - 23/12/2008 Salı
Güncelleme: 18:24 - 23/12/2008 Salı
Yeni Şafak
Yerleşik Almanlar, yoksul Türk aile yararına kerme
Yerleşik Almanlar, yoksul Türk aile yararına kerme

Tosmur beldesinde düzenlenen Türkçe derslerine katılan yerleşik Almanlar'dan oluşan grup; Belediye Başkanı Musa Özdemir'in desteğiyle 2 çocuklu yardıma muhtaç aileye yardım eli uzattı. Belediye hizmet binası önünde kermes düzenleyen Almanlar, evlerinde yaptıkları pasta, kek ve Alman usulü yiyecekleri masalarda sergiledi. Kermesi gezenlere amaçlarını anlatan Almanlar, toplanan paraların yoksul aileye gideceğini ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekti. Kermes organizatörü Eva Renate, amaçlarının ihtiyaç sahibi ailelere katkıda bulunmak olduğunu anlatarak, "Biz kış günü sıcak ortamda yaşayıp, istediğimizi yer içerken; yoksul ailelerin sefalet içinde olması adalet değil. Yoksul insanlara herkesin yardım eli uzatması gerekiyor." dedi. Türk ve Müslümanların çok yardımsever ve paylaşımcı bir millet olduğuna da dikkat çeken Renata, "Burada kendimizi ülkemizde yaşıyor gibi hissediyoruz. Bu nedenle Türk kardeşlerimizin sıkıntılarına katkıda bulunmak amacıyla kermes düzenledik. Elde ettiğimiz geliri 2 çocuklu ve babaları çalışmayan yoksul aileye vereceğiz. Bu tür yardım amaçlı programlarımız devam edecek" diye konuştu.

Kermese destek veren Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, yoksul insanlara herkesin el uzatması gerektiğini anlattı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ırk, din, dil ayrımı gözetmeksizin herkesin projelerine önem ve destek verdiklerini kaydeden Özdemir, şunları söyledi: "Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beldemizde yaşayan Alman vatandaşlarımızın isteği üzerine belediye binamızın önünü kermes için tahsis ettik. Yoksul vatandaşlarımızı sefaletten kurtaracak her türlü projeye destek vermeye hazırız. Almanların düzenlediği kermesin yardımsever insanlarımıza örnek olmasını diliyorum."


15 yıl önce