|

Yeşilırmak'ta gondollar yüzdürülecek

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ta gondolların yüzdürülmesinin planlandığı OKA destekli projenin protokolü törenle imzalandı. Proje ile Yeşilırmak'ta belediyenin ihtiyacı olan elektrik enerjisi de üretilecek. Belediye Başkanı Cafer Özdemir, projenin tamamlanmasının ardından 1 milyon turist hedefine en kısa sürede ulaşacaklarını söyledi.

AMASYA (AA)
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:32 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Yeşilırmak'ta gondollar yüzdürülecek
Yeşilırmak'ta gondollar yüzdürülecek

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ta gondolların yüzdürülmesinin planlandığı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli projenin hayata geçirilmesi için hazırlanan protokol, törenle imzalandı. Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Tokat Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taşkesen, projenin turizm açısından önemine değindi. OKA olarak güdümlü projelerinin ilkini Samsun'da fuar merkezi, ikincisini Çorum'da teknopark olarak, üçüncüsünü de Amasya'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Taşkesen, Amasya'da yürütülen "Amasya Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyonel Alanların Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi"nin en otantik ve orijinal proje olduğunu söyledi.

ENERJİ DE ÜRETİLECEK

Söz konusu proje ile Yeşilırmak'ta gondolların yüzdürülmesi dışında enerji de üretileceğini belirten Taşkesen, "Projenin içinde 250 kilovatlık belediyenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir enerji üretimi de var. Bu bile çok önemli" dedi. Tokat'ta Amasya'daki projenin başarılı olması durumunda benzer bir proje hayata geçirebileceklerini ifade eden Taşkesen, "Biliyorsunuz Yeşilırmak bizden de geçiyor. Amasya'da iyi yapılırsa biz de aynısından, benzerinden yapmayı düşünüyoruz. Söz konusu projeye OKA olarak 7 milyon liralık bir katkımız oldu. İnşallah Türkiye'ye örnek projeyi Amasya'ya kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

PROJE 3 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise Amasya'nın marka kent olduğunu ifade ederek, belediye olarak turizm altyapısının geliştirilmesi için bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Proje üzerinde yaklaşık 3 yıldır çalıştıkları anlatan Özdemir, "Turizme yönelik hazırladığımız proje ile Yeşilırmak'ta suyun debisini belli bir seviyede dengeleyerek suyun eskiden olduğu gibi etkin kullanılmasını amaçlıyoruz. Bu proje fikir anlamında Amasya'nın geçmişinde birçok değerli yöneticilerimizin, Amasya'daki turizme gönül vermiş turizm elçilerinin hayalindeki, rüyasındaki projeydi. Çok şükür ki bu projeyi yapmak bize nasip oldu" diye konuştu.

HEDEF 1 MİLYON TURİST GETİRMEK

Projeyi iki yıl içinde tamamlayarak turizmin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten Özdemir, benzer birkaç projenin tamamlanmasının ardından 1 milyon turist hedefine en kısa sürede ulaşacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından toplam 16 milyon 92 bin liraya mal edilecek projenin protokolü, Taşkesen, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve Belediye Başkanı Özdemir tarafından imzalandı. Törene, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çorum Valisi Sabri Başköy, OKA yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

10 yıl önce