|

Yozgatlı kadınlar mikro kredi ile patron oldular

20 Haziran 2007 tarihinde Yozgat'ta gerçekleştirilen Mikro Kredi sisteminin tanıtımının ardından proje hazırlayan 5 kadın kurdukları dikiş nakış atölyesini geliştirmek için mikro krediden yararlandı.

İha
00:00 - 26/07/2007 Perşembe
Güncelleme: 15:40 - 26/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Yozgatlı kadınlar mikro kredi ile patron oldular
Yozgatlı kadınlar mikro kredi ile patron oldular

Yozgatlı kadınlar "Mikro Kredi" ile kendi işinin patronu oldu. Bangladeş'de Köylü Bankası (Gremen Bankası) olarak başlatılan, Türkiye'de de şu ana kadar 7 ilde uygulanan Mikro Kredi Projesi kapsamında Yozgat'ta da ilk krediler verilmeye başladı. 20 Haziran 2007 tarihinde Yozgat'ta gerçekleştirilen Mikro Kredi sisteminin tanıtımının ardından proje hazırlayan 5 kadın kurdukları dikiş nakış atölyesini geliştirmek için mikro krediden yararlandı. Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından desteklenen Mikro Kredi Projesi'nden yararlanmak isteyen Yıldız Ertürk, Gönül Arslan, Suzan Ünlü, Sultan Erbek ve Ulviye Kalkan talep ettikleri 700'er YTL'lik kredi düzenlenen törenle verildi. Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Mikro Kredi Sistemi'nin Türkiye'de uygulanmasını sağlayan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve Yozgat Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aslı Aslan'ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle kendi işlerini kurmayı ve geliştirmeyi planlayan 5 bayana kredileri verildi.


Törende bir konuşma yapan TİSVA Başkanı Prof. Dr. Akgül, amaçlarının insanlara yardım vermek değil kendi işlerini kurabileceklerini ön sermaye ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi. Yoğun ilgi ve destek karşısında Yozgat'ta da başlattıkları Mikro Kredi Projesi'ne müracaatta bulunan 5 bayana talepleri doğrultusunda 700'er YTL verdiklerini ifade eden Akgül, "bir hafta içerisinde bu parayla alışverişini yapacak olan bayanların sonraki 46 haftada 17 buçuk YTL'lik taksitlerle geri ödemede bulunacaklar" dedi.

17 yıl önce