|

Perşembe'ye can suyu

Kuraklık ve yoğun su kullanımı nedeniyle kaynaklarda azalma meydana gelen Perşembe İlçesinde içme suyu projesinin temelleri atıldı. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Perşembe''yi su sorunundan kurtaracaklarını ifade etti.

İha
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:33 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Perşembe'ye can suyu
Perşembe'ye can suyu

Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşanan su sorununun giderilmesi için 'içme suyu projesinin' temelleri düzenlenen törenle atıldı. Özellikle yaz aylarında nüfusun artmasıyla birlikte su kullanımı yüzde 80 oranında artan Perşembe ilçesinde su kaynaklarının da azalması üzerine acil eylem planı oluşturuldu. Mevcut arıtma tesisine su sağlayan Anaç Deresi''nde yaklaşık 10 bin kişilik ilave su sağlayacak olan proje hazırlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan projenin inşaatına törenle başladı. İçme suyu projesi temel atma törenine AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

'BELEDİYE OLARAK YAPTIĞIMIZ İLK İHALE BUYDU'

Başkan Başkanı Enver Yılmaz, belediyeyi devraldıklarında yaptıkları ilk ihalenin Perşembe''nin su ihalesi olduğunu söyledi. Perşembe''yi su sorunundan kurtaracaklarını belirten Yılmaz, "Biz bugün burada Perşembe''nin su sorununu çözmek için inşaatı başlatacağız. Perşembe''nin yaz döneminde yaklaşık 30 bine yaklaşan hatta 40 bine ulaşan nüfusunun su sorununu çözeceğiz. Perşembe''nin sabit nüfusu 28 bin 500 olarak algıladığımızda, Perşembe''nin günlük su tüketimi 4 bin 500 metreküp, fakat bu inşaat yapılmadan önce 4 bin 500 metreküp su ihtiyacı olan Perşembe ilçemizin mevcut kaynakları ancak 3 bin 400 metreküpünü karşılayabiliyordu. Bugünkü yaptığımız işle birlikte Perşembe''ye ilave terfi sağlanacak su miktarı 2 bin metreküptür. Dolayısıyla bu sayıya 2 bin metreküp ilave ettiğimizde günlük 4 bin 500 metreküp su ihtiyacı olan Perşembe ilçemiz yaklaşık 5 bin 400 metreküpe çıkmak suretiyle su sorunu yaşamayacak. İnşallah şehir merkezinde nüfusun yoğun olduğu yerlerde su ile ilgili bir sorun yaşamayacağız. Mart ayında devraldığımız belediyede ilk yaptığımız ihale buydu" diye konuştu. 30 Büyükşehir içerisinde en ucuz suyu Ordu''nun kullandığını vurgulayan Yılmaz, "Ordu'da iki tarife yaptık. Bunlar: Ordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı bir, diğeri ise yüksekte yer alan ilçelerimiz. Bu bağlamda yüksek ilçelerimizin suyu biraz daha ucuz, sahil ilçelerimizin suyu da 2 lira 10 kuruş civarında. Bu oranı ortalamaya vurduğumuzda, bu oran İstanbul da 4 TL, Samsunda 3 TL ve Trabzon da 2.70 TL. Dolayısıyla 30 Büyükşehir içerisinde Ordu en ucuz suyu kullanıyor" diye konuştu. Düzenlenen törenle temeli atılan içme suyu projesinin inşaatına başlandı.


10 yıl önce