|

Bugün tarihi bir gün

Ve hamdolsun bugün artık 28 Şubat tamamıyla bitmiştir. Allah bu millete, bu ülkeye zeval vermesin ve bir daha böyle bir dönemi yaşatmasın. İnşallah bu da haksızlıkların sonu olur. Şimdi yeni bir gün başlıyor ve yeni bir güneş doğuyor

İbrahim Solmaz
00:00 - 1/04/2012 Pazar
Güncelleme: 03:10 - 1/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Bugün tarihi bir gün
Bugün tarihi bir gün

Gerçekten bugün tarihi bir gün, Türkiye tarihinin en önemli günlerinden biri... Kesintisiz eğitim ve katsayının kaldırılmasının maddelerinin bir kısmı dün ve gece kabul edildi, muhtemelen kalan kısmı da bugün ve bu gece Meclis'ten geçmiş ve yasalaşmış olacak.

Yıllardır ısrarla söylediğimiz Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz(sav)'in hayatı okullarda seçmeli ders olmuştur. İlk 4 yıllık eğitimden sonra Kur'an öğrenebilme ve hafızlık yapabilmek mümkün olacaktır. Açık öğretim imkanı da inşallah sağlanır.

EĞİTİM YENİ BAŞLIYOR

Yasa ile İmam Hatip Okulları'nın orta kısmı yeniden açılıyor.

Üniversiteye girişte uygulanan haksız katsayı uygulaması son buluyor.

Ve nihayet 15 yıldır devam eden korku imparatorluğu sona ermiş bulunuyor. İnşallah Danıştay ve Anayasa Mahkemesi tedirginliğini bir daha yaşamayacağız.

Bu yasa hiçbir öğrenciyi mağdur etmemektedir, hiçbir öğrenciye yasak getirmemektedir. Hatta esneklik ile her kademede isteyen öğrencinin istediği okula geçmesine fırsat vermektedir. Okul başarı puanı konusunda da eşitlik sağlanmaktadır. Örnek verecek olursak Hakkari Lisesi'nden mezun olacak olan bir öğrencinin Galatasaray Lisesi karşısındaki mağduriyetini de gidermekte, hatta İmam Hatip Liselilere İlahiyat Fakültelerine giderken uygulanan ek puan farkını da ortadan kaldırarak herkese eşitlik getirmektedir.

Bu yasa sadece 15 yıldır baskı ve dayatma ile getirilen Kur'an öğrenme yasağını ve mağdur edilen İmam Hatiplilerin ve meslek liselilerin hakkından daha çok şey vermektedir. İmam Hatipler ve meslek liseleri konusunda yapılan sadece ve sadece 15 yıldır elimizden zorbalıkla haksızca alınan bir hakkın iadesidir.

YASAĞA İTİRAZ HAKKIMIZ OLMADI

1997'de 28 Şubat'ta çocuklarımızın öğrenim hakkı ellerinden alınmasın diye Meclis'e dilekçe vermek için en az 50 bin araçla gitmek isteyen yüz binlere, ta İstanbul TEM girişinden engelleme başlamış ve dilekçe için gidenler Meclis'e kabul edilmemişti.

Rahmetli Ahmet Şişman ve Yusuf Ziya Sula ile kendi arabama dublör koyarak farklı yollardan Ankara'ya gidişimiz unutulmaz.

Bir başka unutulmaz anı, Meclis'e gidişimizi konuştuğumuz o zamanki ANAP'lı Ali Coşkun ile yaptığım telefon konuşmasının metninin ertesi gün Fatih Çekirge'nin köşesinde Mesut Yılmaz'a sunulan gizli kayıtlı belge başlığı altında yazılmasıdır.

İstanbul Emniyet Müdürü'nün “Bu Eyüp Sultan'ı bitirin yoksa ... demesini” ve bizden aldığı cevabı hiç unutamam...

Sultanahmet'te toplanan 1 milyon insanı, tam 1,5 yıl her hafta Eyüp Sultan'da sabah namazında toplanan 10 bin kişiyi, Köln'de Dom Kilisesi'nin önünde 1 günde toplanan 25.000 kişiyi, elele ile toplanan milyonları unutmak mümkün değil. Bir başka gün sadece 150'ye yakın okul aile birliği ile 1 günde Ankara'da basın toplantısı yapıp Meclis'e gittiğimizde 10 bine yakın polis ile Kızılay'dan yolu köpeklerle, dikenli tel örgüler ve tekerlekli zırhlı araçlarla çevirdikleri günü hiç unutamam...

Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde okula alınmayan kız öğrencilerin polis aracının önüne yatışları hiç unutulur mu? Hele engelli haliyle her gün okulun kapısına gelen Gürsel Bey'i hatırlamamak mümkün değil...

Eyüp İmam Hatip Lisesi'nde derse alınmayan körpecik kız çocuklarının polis zoruyla otobüslere doldurulup 10 km öteye bırakıldıkları günler unutulur mu?

Derse alınmayan, okula yanaştırılmayan öğrencilerimizin velilerinin, okula verdikleri dilekçelerin alınmayışları, Milli Eğitim'in kabul etmemesi, şikayet edemeyelim diye polislerin elbise ve başlıklarından numaraların silinmesi, savcılığa verilmek istenen dilekçeleri savcıların bile almayışları nasıl unutulur...

Mağdur edilen halkımıza yarasa denmesi unutulur mu? İmhal edilen vakti ihmal edilmiş ve unutulmuş zannettiler.

Milyonlarca öğrencimizin geleceğini kararttılar, bu adeta öldürmekle eşdeğerdir. Ha geleceğini karartmışsın ha onu katletmişsin ne farkı var. Alınan ah ile kimse baki kalmamış, zulüm ile kimse payidar olmamıştır. Unutmayacağımız, unutamayacağımız yüzlerce anımız var.

Kısaca bütün Türkiye'de haftalarca devam eden tepkilere rağmen bu haksızlık tam 15 yıldır devam etti. Tam 5 nesil mağdur edildi...

Biz kin peşinde değiliz, sadece artık bizim çocuklarımız da mağdur edilmesin, haksızlığa uğramasın ve hiçbir çocuğumuza bu ülkede haksızlık yapılmasın istiyoruz.

SADECE ÖZÜR BEKLİYORUZ

İmam Hatipli öğrencilerimizin de dün olduğu gibi bundan sonra da bu ülkeye ve dünyaya faydalı olacak nice güzel işlerin altına imza atacaklarını ümit ediyor ve bekliyoruz. Başta Mesut Yılmaz'ın ve bütün yasakçıların bize bir özür borcu var, samimiyetle özürlerini bekliyoruz.

Yazık ettiler bu ülkeye, yazık ettiler bu ülkenin çocuklarına... Ailelerdeki ve çocuklarımızdaki ızdıraplar, hıçkırıklar, gurbet anlatmakla bitecek gibi değil...

Ancak asil insanımız gözyaşlarını ve hıçkırıklarını içine akıttı...

Viyana başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafına dağılıp okumaya çalıştılar öğrencilerimiz. Kendi ülkelerinde görmeleri gereken ilgiyi yabancı ülkelerin göstermesinden yasakçılar maalesef utanmadılar.

Ve şimdi bugün tarihi bir gün; Kur'an yasağının, İmam Hatip yasağının, katsayı yasağının son bulduğu gerçekten tarihi bir gündür.

Bu mücadelede en büyük emek ve hak çocuklarını İmam Hatip'ten almayan ve inadına çocuklarını İmam Hatiplere gönderen halkımızın ve bütün mağduriyete rağmen bu okullarda okuyan öğrencilerimizindir. Bugün bu mücadele kazanıldıysa ve düzeltildiyse bu yiğit insanların onurlu duruşlarının önemi çok büyüktür. Allah ecrini fazlası ile verecektir inşallah.

Ve tabii Önder Yönetim Kurulu başta olmak üzere destek veren tüm gönüllü kuruluşlara teşekkürü bir borç bilmek lazım. Duyarlı medyaya da çok teşekkür ediyoruz.

O dönem mücadeleye katkı sağlamadan bugün çok önemli konumlara gelen insanlar da mağdur olacağını bile bile mücadele eden bu insanlara bir teşekkür borçları olduğunu da unutmasınlar.

BUGÜN 28 ŞUBAT'IN BİTTİĞİ GÜNDÜR

Buradan bu haksızlığı ve mağduriyeti gideren kanunun çıkmasında emeği geçen kendisi de mağdur olan başta Sayın Başbakanımız'a (mağduriyetlerine rağmen İmam Hatiplerden ayrılmayan yiğit çocuklarına da) sağduyulu Milli Eğitim Komisyonu üyelerine, AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili milletvekillerine de yürekten teşekkür ediyoruz. Ve diyoruz ki; Bugün gerçekten gök kubbede hoş bir sada bırakacak güzel bir iş yaptınız. İnşallah yeni bir Anayasa ile bu ülkenin geleceğinin önü tamamen açılmış olacaktır.

Sağduyulu yeni YÖK üyelerine de teşekkür ediyoruz.

Bizler 28 Şubat'ta İmam Hatipleri kapatan yasaya imza koyanları hiç unutmadık ve hiçbir zaman unutmayacağız... Ancak bizler bugün yasağı kaldıran bu yasaya imza koyan sağduyulu milletvekillerini de hiçbir zaman unutmayacağız ve her zaman hayırla yad edeceğiz. Biz CHP'nin de yasakları kaldıran bu yasadan yana tavır almasını bekliyorduk... Ve hamdolsun bugün artık 28 Şubat tamamıyla bitmiştir.

Allah bu millete, bu ülkeye zeval vermesin ve bir daha böyle bir dönemi yaşatmasın.

İnşallah bu da haksızlıkların sonu olur.

Şimdi yeni bir gün başlıyor ve yeni bir güneş doğuyor

Şimdi yasaklardan arınmış olarak geleceğimizin aydınlık olması için çocuklarımıza ve ülkemize daha fazla sahip çıkma zamanı

* Önder Onursal Başkanı (ihsolmaz@hotmail.com)


12 yıl önce