|

Sözde bilimsel İslamofobia

İhsan S. Sırma
00:00 - 29/10/2008 Çarşamba
Güncelleme: 03:04 - 29/10/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Sözde bilimsel İslamofobia
Sözde bilimsel İslamofobia

İletişim dünyasının en büyük ayıbı, gerçekleri tahrif ederek insanları yanlış bilgilerle bilgilendirmesidir. Bazıları mesleki ilkelere uymamakla ve insanların inançlarına hakaret etmekle kalmıyor; ahlâksız yöntemleriyle bunları tahrif ediyorlar.

Bunların başında,bütün dünyada yayın yapan National Geographic TV kanalı gelmektedir. Bu şebeke, bir taraftan Allah'ın yaratmış olduğu doğayı ve doğanın harikalarını anlatarak insanları cezbediyor, öbür yandan da, satır aralarında "inanç düşmanlığı" (özellikle de İslâm düşmanlığı) yaparak, "inançsızlık propagandası" yapıyor.

ORYANTALİST BAKIŞ

2 Ekim 2008 Perşembe günü İslâm'ı ve Kur'an'ı konu alan yayınında, İslâm'ı ve onun kaynağı olan Kur'an'ı tahrif ediyor, hakaret ediyordu. Üstelik ekrana çıkardığı cahil bir Süryanoloğu konuşturarak, Süryani dil kurallarına göre Kur'an'ın değiştirilmiş olduğunu, dolayısıyla hâlihazırdaki Müslümanların bilip uyguladıkları İslâm'ın Kur'an'da olmadığını iddia ediyordu. İzleyicilerin büyük bir kısmı bu konudaki teknik bilgilerden yoksun olduklarından kafalarında İslâm ve Kur'an konusunda şüpheler uyanıyor. Zira TV izleyicilerinin %99'u, Kur'an-ı Kerim'in bize kadar nasıl değiştirilmeden geldiğini bilmemektedirler. Kur'an ilimlerindeki "İlmî sened"den haberleri olmadığı gibi, dinî rivayetlerin ne olduklarını da bilip değerlendirebilecek konumda değiller! 'Tevatür'ün ne olduğunu ise hiç bilmiyorlar!

National Geographic'in cahil 'bilgini' istediği kadar yalan uydursun, hiçbir Müslüman'a tesir edemez. Bu oryantalistler/şarkiyatçılar kendi dinlerini bozdukları gibi, İslâm'ı da bozmak istiyorlar. Çünkü şu anda dünyada bir tek İslâm Dini, mümin kazanmakta, diğer dinler ise, bu oryantalistlerin din düşmanlıkları sayesinde kendi din sâliklerini kaybetmektedirler.

National Geographic'in cahil 'bilgininin' iddiasına göre Kur'an, Tevrat ve İncil gibi sonradan yazılmış bir kitaptır. Bu cahil bilim adamı çok iyi biliyor, (fakat deve kuşu gibi kafasını kuma sokarak görmezlikten geliyor) ki, Kur'an, sadece yazılı olarak değil, nazil olduğu ilk günden itibaren ezberlenerek, sözlü olarak da gelmiştir. Biz buna "tevatür" diyoruz. Bu "inanç düşmanları", gerçekleri bildikleri hâlde, Kur'an'ın tabiriyle "küfrî inatlarından" dolayı kabul etmiyor, düşmanlık ediyorlar.

Temennimiz odur ki, Müslümanlar ya söz konusu bu tehlikeli ve İslâm karşıtı National Geographic TV kanalını uyarsınlar ya da boykot etsinler, izlemesinler!

*Prof. Dr. İlahiyat Uzmanı



15 yıl önce
default-profile-img