|

Ertuğrul Doğan ve Abdullah Avcı'dan transfer müjdesi

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Abdullah Avcı, yeni sezon çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan Doğan, "Anlaştığımız oyuncular var" derken, Avcı da yoğun bir şekilde transfer çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

10:44 - 30/04/2024 Salı
Güncelleme: 11:59 - 30/04/2024 Salı
Yeni Şafak
Ertuğrul Doğan ve Abdullah Avcı
Ertuğrul Doğan ve Abdullah Avcı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Abdullah Avcı, yeni dönem planlaması hakkında soruları yanıtladı.


İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısındaki açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:


Ertuğrul Doğan: Boğaz'a bayrak gelenek olmalı

"Bugün Trabzon için önemli bir gün. Bugün 30 Nisan. 8. şampiyonluğumuzun yıl dönümü. 8. şampiyonluğu tekrar kutluyorum. Trabzonspor camiası bir arada olduğu müddetçe aşamayacağı hiçbir engel yok. Trabzonspor, şampiyonlukları gelenek haline getirmek istiyorsa her zaman bir arada olmak zorunda. Hocamızla olan birlikteliğimiz gibi camiamız bir olmalı. Eski yöneticileriyle, başkanlarıyla bir olmak zorunda. Ancak, bu şekilde şampiyonlukları gelenek haline getirebiliriz. Trabzonspor camiasının boğaza bayrak asmayı sürekli hale getirmesi lazım. Bunun için de birlikte olması lazım."

Şampiyonluk sonrası Boğaz'a asılan Trabzonspor bayrağı

"Anlaştığımız oyuncular var"

"Hocamızla beraber 3-4 aydır transfer sürecini yürütüyoruz. İki izleme ekibi ayrı ayrı değerlendirmeler yapıyor. Biz ekonomik durumları değerlendiriyoruz. Bugüne kadar anlaştığımız oyuncular var, hocamızın da onayıyla."


"Ben bu borcu kapatmaya talibim"

"Bir yıl, bir aydır başkanım. Ödenen para bu süreçte 140 milyon euroyu buldu. Buna rağmen borcumuz 4 milyar seviyesinde. Ya bunlar ödenemeseydi ne olacaktı? Trabzonspor camiasının bunlara hazır olması lazım. Ekonomik sorunlardan bir şekilde çıkmamız lazım. Zamana, desteğe iyi ihtiyacımız var. Benim maddi desteğe ihtiyacım yok, Trabzonspor camiası manevi destek vermeli. Tabii ki transfer konuşacağız. Bu bir şov oyunu. Ben bu borcu kapatmaya talibim. Ben bu borcu kapatabilirsem çocuklarıma büyük bir gururla 'başka bir şey başardım' diyebilirim."


"18 Temmuz'u bekliyoruz"

"TFF seçimi konusunda ciddi tartışmalar yaşandı. Trabzonspor, geçtiğimiz yılın aralık ayından itibaren daha hiçbir kulüp konuşmazken TFF'yi 5 defa, ayrı ayrı resmi siteden açıklamalarla istifaya davet ettik. Bu işi iyi yapamıyorlar, hala aynı düşüncedeyiz. Trabzonspor'un talebi bir kongreye gidilmesi veya bırakılmasıydı. TFF bir kongre kararı aldı. 18 Temmuz'u bekliyoruz. Adayların kim olacağı, futbolla alakalı görüşlerini dinlemediğimiz için yorum yapmayacağım. Trabzonspor'un beklentisi yerine gelmiştir."


"İstanbul kulüplerinin üzerine kurgulanmış bir sistemle mücadele ediyoruz"

"Türk futbolunda adaletin olmadığı her yerde, üstüne basa basa her zaman söylüyoruz. Özellikle İstanbul kulüplerinin üzerine kurgulanmış, bu çok net, sistemle mücadele ediyoruz. Trabzonspor olarak hem kendi adımıza hem tüm Anadolu adına sesimizin çok daha gür çıkacağı bir dönem yaşayacağız. Açık söylüyoruz. TFF seçimleriyle ilgili duruşumuzun ana sebeplerinden biri bu. Trabzonspor olarak hiçbir kulübün kavgasıyla işimiz, alakamız olmaz. Trabzonspor'un kafasındaki tek gerçek kendi kulübünün çıkarları ve Anadolu kulüplerine de çıkabildiği kadar sahip çıkmak. Türk futbolunda radikal değişiklik olmalı. TFF'yi defalarca bunu yapamadığı için istifaya davet ettik, tanımadığımızı söyledik. Trabzonspor'un ve Anadolu kulüplerinin çok ciddi rol aldığı, kendi şehirlerine sahip çıktığı yeni bir federasyon istiyoruz."


"Yabancı orta hakem de olur"

"Yabancı VAR hakemi, bu işleri doğruya götürecekse mantıklı. Yabancı orta hakem de olur. Avrupa'nın her yerinde olan şeyler bunlar. İnsanlar şu psikolojiden çıkmalı, kimse hak etmiyor; kafalarda sahadaki adaletle ilgili soru işareti olmamalı. Bu sporun kendi duygusuna aykırı. Fenerbahçe maçından sonra İstanbul'da bir açıklama yaptım; Trabzonspor kendisi için asla ekstra bir talebi yok, hiçbir takımın da aleyhine bu tip kararlar verilmesini doğru bulmuyorum, sporun tabiatına terstir, kimse hak etmiyor. Gelişime götürecek her şeyin Trabzonspor yanındadır, destekçisidir."


"Mendy'yi satmayı düşünmüyoruz"

"Mendy'ye gelen resmi teklif yok. Trabzonspor'un da satma gibi bir düşüncesi yok. Önümüzdeki sene yarışan bir Trabzonspor yaratmak istiyoruz. Çok ciddi ve çok farklı bir teklif gelmedikçe görüşümüz net. Başka oyunculara gelen teklif var. Yılın sonunda hocamızla oturup değerlendireceğiz."

Ön liberoda görev yapan, zaman zaman stoperde de oynayan Mendy, bordo-mavili formayla çıktığı 33 maçta 1 gol atıp 1 asist kaydetti.

"Onuachu'yu bonservisle satmak istiyorlar"

"Paul Onuachu'nun kulübüyle görüşüyoruz. Bonservisli satmak istiyorlar. Çok ciddi maliyetle aldıkları bir oyuncu. Trabzonspor'un da şu an öyle bir maliyete girmesi mümkün değil. Kiralama formülü üzerinde anlaşabilirsek tekrar konuyu değerlendiririz."


Onuachu, Süper Lig'de çıktığı 18 maçta 12 gol kaydetti.

Abdullah Avcı: Trabzonspor dünya markası olur

"Finansal durumla başkan ilgileniyor. Ben de teknik tarafıyla ilgileniyorum. Trabzonspor'un sürdürülebilir başarılı olması lazım finansal ve teknik olarak bir dünya markası olabilir nitelikte. Bu coğrafyaya doğru yatırımlar yapılması gerekiyor. Biz 2,5 senedir akademisiyle, yukarısıyla çalışmalar yapıyoruz. Trabzonspor her zaman yarışmak durumundadır. Bunu yapmak için teknik ve finansal olarak yoğun bir çaba içerisindeyiz. Başkanın bana koşulsuz desteği, yarattığı ortam Trabzonspor için daha fazla yaratmayı sağlıyor."


"Yetenekli oyuncu dahil edersen yarışırsın"

"Çok sağlıklı bulmuyorum puan skalasını. Önümüzdeki senelerde böyle yüksek puan skalasının olacağını düşünmüyorum. Şampiyonluğu herkes istiyor ama sürdürülebilir olmak, yarışmak... Bazen 1, bazen 2 olursunuz ama Trabzonspor her zaman yarışın içinde olmalı. Bu oyun artık organizasyon oyunu. Sağlıklı ortama yetenekli oyuncu dahil edersen yarışırsın. Sadece önümüzdeki sezon değil, Trabzonspor'da uzun vadeli planları doğru yapmak gerek. 16-17 takımı geçmek de bir başarıdır, oyuncu kazandırmak, oyunu geliştirmek de bir başarıdır. Trabzonspor bunu senelerdir gerçekleştirmiş, dalgalanma yaşamadan sürekli başarılı olması için çalışıyoruz."


"Transfer için görüşüyoruz"

"Yoğun maçlara hazırlanırken, bir yandan yoğun bir şekilde transfer çalışmaları yapıyoruz. Whatsapp'tan, Facetime'dan görüntülü görüşmeler yapıyoruz. Amacımız Trabzonspor'u anlatmak. Avrupa'daki herkes Trabzonspor'u çok iyi biliyor. Hedeflerimizi, organizasyonumuzu anlatıyoruz. Çok net geri bildirimler alıyoruz. Tecrübeli, genç, yatırım transferler olacak. Oyun felsefesi oturuyor. Daha hızlı ve agresif takım oluşturmaya çalışıyoruz."


"Formayı ben vermedim Ahmetcan aldı"

"
Ahmetcan Kaplan'ı tanımıyordum. Bu kim dedim, altyapıdan dediler. Buranın yüzü olması lazım dedim, görüntüsü profili. Ahmetcan'a formayı ben vermedim, o aldı. Şampiyon takımda 18 maç oynadı. 9.5 milyon euroya Ajax'a gitti, Avrupa'nın en iyi akademisine sahip takımı Trabzonspor akademisinden oyuncu aldı."

Ahmetcan Kaplan, Ajax A takımı formasıyla 10 maça çıktı.

Avrupa hedefi

"Trabzonspor gelecek sene Avrupa'ya gitti. Final mi bekliyorsunuz? Ne bekliyorsunuz? Başarı ne, kriter ne? Ulaşılabilir hedef ne? Hangi yatırımı yapacaksın? Önemli olan oralarda yarışmak."


"Pas oyununu devam edecek"

"Bizim şehrimiz kabul etmiyor ama pas oyununu oynatmaya devam edeceğiz. Büyük takımlar bunu oynamak zorunda. Manchester City... Pep... Uzun zamandır seyrediyoruz. Artıları eksileri var. Liverpool'un da ona göre artıları eksileri var. Topun havada dolaştığı, çabuk kayıpların olduğu, geçiş oyunlarının çok olduğu bir süreçten daha dengeli, kontrollü, baskılı bir oyun oynayacaktır Trabzonspor. Ben en çok City'i seyrediyorum. Leverkusen'i de seyrediyorum. Oyuncular oyunun içinde rotasyon olarak bölgeleri değiştiriyor artık."






#Trabzonspor
#Ertuğrul Doğan
#Abdullah Avcı
16 gün önce