|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li belediyelere tepki: Görevleri alkole özendirmek değil

Semih Bozkuş
22:19 - 20/05/2024 Pazartesi
Güncelleme: 22:58 - 20/05/2024 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada CHP'li belediyelere 'alkol' tepkisinde bulundu. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 45 gazeteciyi Roma'ya götürdüğü programı hatırlatan Erdoğan, bazı gazetecilerin şarap festivaline katılması skandalına tepki gösterdi. 31 Mart'taki yerel seçimlerde el değiştiren belediyelerin ilk icraatlarının içki tüketiminin yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Erdoğan, "Belediyelerin görevi kamusal alanda içkiyi özendirecek işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil; insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır." dedi.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 45 gazeteciden oluşan bir kafile ile Roma gezisi düzenledi.

İmamoğlu, toplam 73 kişiden oluşan kafilesi ile birlikte şehrin lüks hotellerinden biri olan Parco Dei Principi Grande Hotel & Spa’da konakladı.

Geceliği 45 bin lira ile 98 bin lira arasında olan hotelde, 3-4 gün sürdüğü iddia edilen konaklamaların bilançosunun alt sınırdan hesaplandığında 9 milyon 855 bin liraya, üst sınırdan hesaplandığında ise yaklaşık 22 milyon liraya mal olduğu tahmin edildi.

CHP yandaşı gazeteciler şarap festivaline katıldı

Geziye katılan yandaş gazeteciler arasında ise Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Ruşen Çakır, Barış Pehlivan ve Ertuğrul Özkök de yerini aldı.

Lüks uçak tutularak yapılan gezinin maliyeti dudak uçuklatırken, Ertuğrul Özkök ve iki gazetecinin şarap festivaline katılması da tepki çekti.

"Belediyelerin görevleri alkole özendirmek değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü Kabine Toplantısı ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında bu skandala değinerek tepki gösterdi.

31 Mart'taki yerel seçimlerde el değiştiren belediyelerin ilk icraatlarının içki tüketiminin yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Erdoğan, vatandaşın onca derdi, talebi varken CHP'li belediyelerin söz konusu politikaları kaygı verici ve düşündürücü bulduğunu belirterek, "Belediyelerin görevi kamusal alanda içkiyi özendirecek işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil; insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır." dedi.

"Nesli ifsad edici projelere müsamaha göstermeyeceğiz"

Aile müessesi ile bireyin ruh ve vücut sağlığını tehdit eden her türlü politikanın karşısında olduklarını belirten Erdoğan, nesli ifsad edici girişimlere de müsamaha ile yaklaşmayacaklarının altını çizdi.



#Ekrem İmamoğlu
#Roma
#Seyahat
#Gazeteciler
#CHP
13 gün önce