|
Kupa deyip geçme

Trabzonspor, ligdeki konumunun yanı sıra Türkiye Kupası’na ulaşma adına önemli iddiaları taşıdığı bir maça çıkacak. Her ne kadar ligdeki konumu ile kupada yarı final oynama orantısı birbirine paralel olmasa da ilk maçta görüldüğü gibi, Karagümrük için ligdeki konumu kupaya çok da yansımıyor. Bu akşam ilk maçta aldığı avantajlı skorla sahaya çıkacak olan Trabzonsporlu oyuncuların Karagümrük’ün ligdeki durumundan çok daha farklı bu maçları oynadığını biliyor.


Lig lideri Galatasaray’ı eleyerek Trabzonspor’un rakibi olan Karagümrük lig içinde kendisine büyük moral vereceğini bildiği bu maçı kazanmak isteyecektir.

Ligde son oynadığı Samsunspor maçına rotasyonlu bir kadro ile çıkan teknik direktör Abdullah Avcı, bugün büyük hedefine ulaşmak için ideal kadrosunu sahaya sürecektir. Kalitesi ne olursa olsun alternatifli bir kadroya sahip olan Trabzonspor, kadrosunda fazla değişikliğe gidemeyen Tolunay Kafkas’ın takımı karşısında finale çıkma gayreti içinde olacaktır.


Takım savunmasını ön planda tutarak özellikle ikinci bölgede dirençli bir oyun ortaya koymak zorunda kalan Trabzonspor, he ne kadar temaslı oyunu oynayamasa da geriden uzun toplarla özellikle kenarlardan getireceği toplarda sonuç üretmeye çalışacaktır.


Maçın başından itibaren sonuç odaklı bir oyun anlayışı ile sahada yer alacak Karagümrük’ü geriye koşmak zorunda bırakıp atak sonlandırması halinde enerjisini de ekonomik kullanmayı düşünecek bir Trabzonspor izleyeceğiz kanısındayım.


Başta da belirttiğim gibi iki takımın ligdeki puan durumu ve yeri kimseyi aldatmasın.


Bu maç tam da futbolun hatalar oyunu denecek bir şekilde geçeceği ve hata yapmayanın, geçişleri sağlıklı yaparak hücum bölgesinde çoğalan takımın kazanacağı bir karşılaşma olacaktır kanısındayım…

#Ali Kemal Yazıcı
#Trabzonspor
#Türkiye Kupası
12 gün önce
Kupa deyip geçme
İyi Ki Varsınız
Bir Başka Mesele: Neden cinsiyet değiştiriyorlar?
Birliğe çağrı
Adamın adı Filistin
Dünya bu gençlerle güzelleşecek