YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Demirel FP'ye muhtaç

Demirel'in yeniden seçilmesi için yapılacak Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesinin Fazilet Partisi milletvekillerinin vereceği oylara bağlı. ANAP'tan 40, MHP'den 30 fire bekleniyor

ANKARA- TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen Anayasa değişiklik paketininin Meclis Genel Kurulu'ndan geçmesi, Fazilet partisi miletvekilerinini oylarına bağlı. Anayasa değişikliği için yapılacak gizli oylamada ANAP ve MHP'den çok sayıda firenin olacağına kesin gözüyle bakılırken, FP miletvekilerinin oy vermediği bir paketin kabul edilmesinini mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Gizli oylamada fireler artar

Anayasa değişikliği için TBMM Genel kurulu'nda yapılacak gizli oylamada özellikle ANAP ve MHP'den çok sayıda firenin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. ANAP, DSP, MHP ve DYP'nin toplam milletvekili sayısı 436'ya ulaşırken, 4 partiden 69'dan fazla firenin olması halinde Anayasa değişiklik paketi rededilecek. ANAP'ta 40'ya yakın firenin olacağı belirtilirken, MHP'de bu sayının 30 civarında olacağı konuşuluyor. DYP içinden de Demirel'in Çankaya'da oturmasını istemeyen isimlerin olduğuna dikkat çekilirken, DSP'den "Çankaya vizesi" vermeyecek isimler çıkabileceği belirtiliyor.

'Hatır için imza attık'

ANAP ve MHP milletvekilerinin gönülsüz olaraka Anayasa paketine imza attıkları konusunda fikir birliği bulunuyor. MHP Çankırı Milletvekili Hakkı Duran, milletvekillerinin hatır için imza attıklarını belirtirken, MHP'li Sadık Yakut da Anayasa'nın kişiler için değiştirilmesine karşı olmasına rağmen parti kararı oloduğu için oy vereceğini açıkladı. Anayasa Komisyon Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır ise değişiklik paketine imzaların hür irade ile atılmadığını söyledi.

Candan: Kapımızı çalacaklar

FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, Anayasa değişiklik paketinin Genel Kurul'da kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "ANAP ve MHP'den çok sayıda fire olacaktır. Hatta DYP ve DSP milletvekilleri bile bu pakete oy vermeyecektir. Bu paketin geçmesi için FP'lilerin oy vermesi şarttır. Eğer FP'nin desteği isteniyorsa 69. madde'de istediğimiz düzenlemeler yapılmalıdır. Bu yapılmazsa pakete destek vermeyiz" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...