YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


FP sıcak dinlemiyor

Fazilet Partisi, 312. madde konusunda kamuoyu oluşturmak için olağanüstü toplanıyor. FP sözcüleri hem 312'nin hem da idamın kaldırılması için çağrılarını tekrarladılar.

312. maddenin değiştirilmesinin gündeme gelmesinin ardından Fazilet Partisi TBMM grubu olağanüstü olarak toplanıyor. Toplantıda, 312. maddenin değiştirilmesi konusunda Meclis'in toplantıya davet edilip edilmemesinin karara bağlanması bekleniyor.

Erbakan'ın cezasının kesinleşmesinin ardından 312. madde değişikliği gündeme gelirken, FP grubu önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü olağanüstü olarak toplanacak. Toplantıda, 312. madde değişikliği konusunda nasıl bir tavır izleneceği belirlenirken, bu maddede yapılacak değişiklikle ilgili düzenlemeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı öğrenildi. FP, Meclis'in 312. madde değişikliği için olağanüstü olarak toplanıp toplanmaması konusundaki kararını da bu toplantıda verecek. Toplantıda yetki yasası ile Harp Okulları Kanunu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak müracaat konusunda bilgi verilecek.

Devlet korumasız kalmaz

FP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "312. maddenin kaldırılması demokrasinin korumasız kalması anlamına gelmez. Türkiye 312. madde ayıbından kurtulmalıdır. Ancak bu olayın kişilere endekslenmesi yanlıştır. 312. maddenin değiştirilmesinin gerçekleşmesine ramak kala Tayyip Erdoğan'ın ceza alması ile bu değişiklik geri kaldı. Şimdi de Erbakan'a endekslenmesi belki bu işi kolaylaştırır belki de zorlaştırabilir. Ancak düşünceyi cezalandırmayacak şekilde bu maddede tadilat yapılabilir"dedi.

İdam kaldırılmalı

İdam cezasıyla ilgili bir çalışmayı, yaklaşık 1 yıldır sürdürdüklerini hatırlatan Bekaroğlu, bu tartışmaların Türkiye için önemli olduğunu, Avrupa Birliği üyeliği için de belirleyici rol oynadığını söyledi. Bekaroğlu, idam cezasının kaldırılmasının Güneydoğu sorununun çözümüne de katkı sağlayacağını belirtti. Bu konuda özellikle MHP'ye çağrıda bulunan Bekaroğlu, "Bizim bunu seçmene anlatamayız diye bir kompleksimiz yok. MHP, kan ve gözyaşı üzerine siyaset yapacaksa, yapsın" dedi.

Ekim'de önemli şeyler olacak

FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan da, Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla birlikte siyasi yelpazede ve hükümette ciddi gelişmelerin gündeme geleceğini öne sürdü.

Türkiye'nin birçok alanda sıkıntılı günler yaşadığını, yargıda, ekonomik alanda sorunlar yumağının giderek büyüdüğünü ileri süren Candan, "yargıda ciddi bir operasyonunun gerekli olduğunu" söyledi.

TGTV 312 affı istedi

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şişman, TCK 312'den mahkum olanların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şişman, 312'nin ikinci fıkrasının, hukukun temel ilkeleri olan "suç ve cezanın kanuniliği ve kıyas yasağı" ile bağdaşmadığını ifade ederek, "Türk toplumu ve aydınları, biran önce TCK 312 / 2 maddesinin, yorumlara müsait muğlak metni ve uygulamalarından kurtarılmalıdır" dedi.

MHP'den FP'ye tepki

MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi, "MHP, idam ve TCK'nın 312. maddesi konusunda da Meclis soruşturmalarında olduğu gibi Türk halkına verdiği sözün arkasında olmaya devam edecektir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi, dün parlamentoda bir basın toplantısı düzenleyerek, FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç'ın MHP'ye yönelik sözlerini yanıtladı. İzgi, Arınç'ın, gazetelerde çıkan haberlere göre, "MHP, AB'ye girmek istememektedir. AİHM kararlarını tanımamaktadır. Maalesef bugünkü MHP yönetimi de 1946'ların tek partili dönemi CHP gibi faşizan ürünü taşıyor" dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu: MHP, İnsan Hakları Sözleşmesini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını biliyor ve Erbakan'la ilgili karar hakkında bu mahkemeye yapılacak başvurunun kesinlikle reddedileceğini de biliyor. Çünkü örneği olan Mehdi Zana davası kanıt karar olarak ortadadır." İzgi, " MHP, idam ve TCK'nın 312. maddesi konusunda da Meclis soruşturmalarında olduğu gibi Türk halkına verdiği sözün arkasında olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

İSTİHBARAT SERVİSİ


Kağıda basmak için tıklayın.

AB yolu Yılmaz'dan geçer
Yolsuzluklardan "aklanan" ANAP lideri Mesut Yılmaz, AB'den sorumlu Başbakan Yardımcısı sıfatıyla hükümete giriyor
ANAYOL ÇOK ZOR
Çiller'in son Anayol projesi ne DYP'den ne de ANAP'tan ilgi gördü. İki liderin birleşme tarihi başarısızlıklarla dolu.
Tibuk: 312 yarım saatlik iş
Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Besim Tibuk, Meclis'in ayıbı olarak nitelendirdiği TCK'nın 312. maddesinin yarım saatlik işinin olduğunu söyledi. 312. madde konusunda Yeni Şafak'a değerlendirmede bulunan Tibuk, 312. maddenin 2. bendinin değiştirilmesini herkesin istediğini belirterek, "İstenirse bu madde yarım satte değiştirilir. Kanun maddesi gelir Meclis'e, el kaldırılır ve değişiklik kabul edilir. Düşünce hürriyeti konusunda açık açık tavrını ortaya koyan Cumhurbaşakanı Ahmet Necdet Sezer, zaten imzalayacaktır. Bu kadar basit" dedi.DSP'li Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün, İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı iken düşünce suçlusu Eşber Yağmurdereli için kanun tasarısı hazırladığını hatırlatan Tibuk, "Ne zaman ki bu tasarıdan Recep Tayyip Erdoğan da faydalanacak dendi, tasarı geri çekildi. Bi kere bu ayıp! Böyle bir şey olabilir mi? Bu tasarı çekildi ve bu madde belli kişiler üzerinde Demokles'in kılıcı olarak uygulanmaya başlandı" şeklinde konuştu. MHP'nin 312'nci madde konusundaki tavrını değerlendirmeye bile gerek görmediğini söyleyen Tibuk, "MHP'nin hiçbir politikası yok. Söyleyecek lafı da yok. Sadece bu konularda birşeyler söylüyor. 312'nci maddenin ikinci fıkrasını hiçbir demokratik kuruluş kabul edemez. Hele siyasi parti hiç kabul edemez" diye konuştu. LDP Genel Başkanı Besim Tibuk, değişiklik için MHP'ye ihtiyaç olmadığını ileri sürerek, DSP ve ANAP'nın samimi olmasının yeterli olacağını savundu. Tibuk, DSP ve ANAP'ın askerden korktuğu için bu konuda adım atamadığını ifade etti.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...