AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
KOBİ'lerin Avrupa çıkarması başlıyor

Türkiye ve Almanya'daki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler(KOBİ)'in işbirliği yapması hedefiyle düzenlenen EUROKON 2003 Kongresi'nde bin 200 girişimci biraraya gelerek işbirliğini tartışacak.

  • ABDULLAH MURADOĞLU
    Türkiye ve Almanya'dan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler(KOBİ)'in biraraya gelmesi hedefiyle düzenlenen ve bugün başlayan Türk ve Avrupalı Girişimciler Platformu EUROKON 2003'te iki ülkeden toplam 86 konuşmacı katılıyor. Merkezi Almanya'da bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı'nın organize ettiği Türk ve Avrupalı Girişimciler Platformu EUROKON 2003, 2- 4 Ekim'de tarihleri arasında Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'de, Dortmund kentindeki Westfalenhalle Kongre Merkezi'nde yapılacak.

    EUROKON 2003'ün İşadamları Kongresi bölümünde panel, sektörel ve konu ağırlıklı olmak üzere 11 adet workshop ve 6 ayrı branş grubunda işbirliği borsası olacak. 3 Ekim'de ayrıca İki Almanya'nın birleşmesinin yıldönümü vesilesiyle kokteyl verilecek.

    EUROKON 2003 katılımcıları fuarda ürün ve hizmetlerini sergileyen firmalar hakkında bilgi alma ve doğrudan fuarda da iş ortaklıkları konusunda görüşme şansına sahip olacaklar.

    Yeni perspektifler tartışılacak

    EUROKON 2003'ü düzenleyen yetkililer, EUROKON 2003'ün "İşadamları Kongresi', "İşbirliği Borsası' ve "Fuar' olmak üzere üç ayrı bölümden oluşacağını, kongreyi oluşturan workshopların KOBİ'lerin sorunlarını gerek kamuoyuna, gerekse iki ülkedeki karar mercilerine duyurulmasını amaçladıklarını, İşbirliği Borsası'nın da girişimcilere yeni iş ortaklığı perspektifleri sunacağını ifade ediyorlar.

    İşadamları Kongresi yapılacak

    Üç ana bölümden oluşan EUROKON 2003, toplam yedi bölümden oluşuyor.

    2 Ekim'de Dortmund Belediye Başkanı Dr. Gerhard Langemeyer tarafından bir resepsiyon verilecek.

    3 Ekim'de İşadamları Kongresi var. Burada Dortmund Belediye Başkanı, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Başkanı Prof. Faruk Şen ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi açılış konuşması yapacak. Bu oturumlarda Türk-Alman ekonomik ilişkileri ve iş ortaklıkları ele alınacak.

    4 Ekim Cumartesi günü, İşbirliği Borsası, workshoplar ve fuar yapılacak. İşbirliği Borsası'nın amacı, iş ortağı arayanlar arasındaki irtibatı sağlamak olacak. İşbirliği Borsası, altı branşa yönelik "iş ortaklığı için buluşmalar'dan oluşuyor. Her branşın iş ortaklığı buluşması 3 saat sürecek.

    İşbirliği Borsası'nın finanstan, boş zamanları değerlendirmeye yönelik sektörlere, giyimden, internet ve iletişime kadar tüm sektörlerin bölümler halinde buluşturulacağı iş ortaklığı toplantısında başka bir ülkeden iş ortağı arayan girişimciler işletmelerini tanıtma şansına sahip olacaklar.

    TÜRKİYE'DEN KİMLER KATILIYOR

    Türkiye, Almanya ve Avrupa genelinden 1.200 girişimcinin biraraya geleceği EUROKON 2003'ün konuşmacıları arasında T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi ve Çalışma Bakanı Harald Schartau, T.C. Berlin Büyükelçisi, Başbakanlık Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, TÜSİAD Genel Başkanı Tuncay Özilhan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Bayramoğlu, TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYEV) Başkanı Hilmi Develi, Avrupalı Türk İşadamları Derneği Birliği (BTEU) Başkanı Mehmet Güler, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Şirin, Yabancı Sermaye Derneği (YASED) Başkanı Şaban Erdikler, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TARİŞ Genel Müdürü Ayhan Özer, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Lütfi Çakmakçı, Türk Bilişim Vakfı Başkanı Ahmet Öngün, Alman Perakendeciler Birliği HDE Genel Müdürü Holger Wenzel gibi isimler bulunuyor. Bütün konuşmalar Türkçe ve Almanca'ya aynı anda çevrilecek. Etkinliklere Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu da katılıyor.

    KONGREYİ DESTEKLEYEN KURULUŞLAR

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Ekonomi ve Çalışma Bakanı Harald Schartau'nun himayelerinde gerçekleştirilen EUROKON 2003'ü destekleyenler arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dortmund Sanayi ve Ticaret Odası (IHK-Dortmund), Dortmund Zanaat ve El Sanatları Odası (HWK Dortmund), Yabancı Sermaye Derneği

    YASED, Türk-Alman Ticaret Merkezi (DTWZ), Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Yabancı Sermaye Derneği (YASED), Türk Avrupa İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu (TİDAF), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD-KRV), Avrupalı-Türk İşadamları Birliği (BTEU), Avrupa Türk Gıda İthalatçıları Birliği TÜRKİMPORT ve Türk Toptan ve Perakendeciler Birliği (BTGE) de bulunuyor.



  • 2 Ekim 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED