AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • 'Müslümanların katili Bush' yazılı kefenle protesto
    Necef'te Hz. Ali Türbesi'ne top mermisinin isabet etmesi ve türbenin yakınlarından dumanların yükselmesini televizyonlardan seyreden İzmirli bir vatandaş eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önüne gelen evli ve 4 çocuk babası Kamber Öztürk (49), elinde "Müslümanların katili Bush" yazılı kırmızı boyalı kefeni giyerek basın açıklaması yapmak istedi. ABD Başkanı Bush'un kan döktüğünü ve Hz. Ali Türbesi'nin bombalandığını belirten Kamber Öztürk, olay yerine gelen polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, Öztürk'ün basın açıklaması yapmasına izin vermezken Öztürk, "Ben Allah'ın yarattığı bir insan olarak, Bush'u protesto ediyorum. Aleviyim ve Türküm. Ben Hz. Ali Türbesi'nin bombalanmasını televizyonlardan izliyorum. Benim gibi herkes duyarlı olmalı. Bush'u protesto etmek için Şii liderleri ve Alevi derneklerini göreve çağırıyorum" dedi.


  • Irak'ta öldürülen Karaoğlu defnedildi
    Irak'ın Tikrit kentinde önceki gün pusuya düşürülerek öldürülen inşaat Mustafa Karaoğlu'nun (49) cenazesi, Adana'da toprağa verildi. Mustafa Karaoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, dün eşi Şemsinur, çocukları ve yakınları tarafından morgtan alınarak Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Karaoğlu'nun cenazesi daha sonra kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.


  • Ulucanlar'da mahkumlar yangın çıkarttı
    Ulucanlar'daki Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde bir grup mahkumun kaldıkları koğuşta çıkardıkları yangın, itfaiye ve cezaevi görevlilerince söndürüldü. Edinilen bilgiye göre bir grup mahkum, henüz belirlenemeyen nedenle cezaevi görevlilerini, bulundukları koğuşu ateşe vermekle tehdit etti. Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden istenilen itfaiye, acilen cezaevine sevk edilirken, mahkumların da yangın çıkardıkları görüldü. İtfaiye ekipleri ile cezaevi görevlileri, yangını kısa sürede söndürdü. Yetkililer, yangının çıktığı 14 numaralı koğuşta 30'dan fazla mahkumun bulunduğunu bildirdi.


  • Babası okutmak istemedi ama Hukuk Fakültesi'ni kazandı
    Muş'ta, üniversite sınavlarına hazırlanmak için Muş Valiliği'nden destek isteyen bedensel engelli Esra Akman, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Muş Valiliği'nin desteğiyle dershaneye devam edebilen ve ÖSS'de Hukuk Fakültesi'ni kazanan 1,1 metre boyundaki Akman, Muş Vali Yardımcısı İbrahim Küçük'e teşekkür etti. Kendisine verilen desteği hiçbir zaman unutmayacağını belirten Akman şunları söyledi: "Mevsimlik işçi olarak çalışan babam, bir süre sonra dershanenin ücretlerini ödeyemeyeceğini söyleyip, (paramız yok, okuma) demişti. Çünkü 4 kardeşim daha okuyordu. Dershaneden ayrılmak zorundaydım. Ancak Muş Valiliği'ne yazılı olarak başvurup, dershaneye devam etmem için destek istemiştim. Onlar da bana gereken desteği verdiler." Vali Yardımcısı Küçük ise özellikle kız çocuklarının okuması için çaba sarf ettiklerini belirterek, Akman'ın başarısının kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti.


  • Bilimi 'Tanrı' yerine koymanın zamanı geldi
    Vorilhon, bebek klonlamaya karşı çıkanlar için de şunları söylemişti: "Her zaman bilimi durdurmaya çalışan kişiler vardır. Onlar elektriğe, buhar makinesine, uçmaya, Ay'a çıkılmasına ve antibi-yotiğe de karşı çıktı. İnsanlığı Ortaçağ'ın karanlığına sürüklemek isteyen hareketin başını çeken de hep Katolik Kilisesi olmuştur. Ben bu harekete Taliban hareketi diyorum. Artık bilimi Tanrı'nın yerine koyma zamanı gelmiştir."


  • Sibel Kalaycı'dan şükran ziyareti
    Kanserle mücadele eden gazeteci Sibel Kalaycı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, Sibel'in sevenleriyle hastalığına karşı mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, "İnanıyorum ki hastalığının üstesinden gelecek ve sembol olacak'' dedi. Sibel Kalaycı da, geçtiğimiz Cuma akşamı kendisi için Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verilen konserin düzenlenmesindeki katkıları ve yanında yer aldığı için Başkan Topbaş'a teşekkür ederek, kanserle mücadelesini anlattığı ''Kansere Gülümsemek'' adlı kitabını hediye etti.


  • Küçükçekmece'de nefes kesen takip
    Küçükçekmece'de, çaldıkları otomobille polis ekiplerinden kaçmaya çalışan 3 oto hırsızı, kovalamaca sonucu yakalandı. Başakşehir Turgut Özal Bulvarı üzerinde çalıntı otomobille tur atan Tamer Can (19), Alper Seferoğlu (19) ve İnan Sakci (18), polis tarafından farkedildi. "Dur" ihtarına uymayarak kaçan 3 oto hırsızı, uzun süre polislerle köşe kapmaca oynadı. Ancak uzun süren kovalamacanın ardından Küçükçekmece'de kaza yapan oto hırsızları, yaralı olarak ele geçirildi.


  • Arının soktuğu TV reklam yazarı öldü
    1991-1999 yılları arasında Star TV tanıtım koordinatörlüğü yapan reklam yazarı Arsun Erdal arı sokması sonucunda hayatını kaybetti. Geçtiğimiz pazar gecesi Şile'deki yazlığında dinlenen Arsun Erdal, arı sokması sonucu hastaneye kaldırılamadan vefat etti. Erdal'ın cenazesi dün Fenerbahçe Camii'nde kılınan ikindi namazından sonra Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Sanat ve basın camiasından birçok kişinin katıldığı cenaze namazında sevenleri Arsun Erdal son yolculuğuna uğurladı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


  • Narkotik köpekleri TIR zulasını buldu
    Halkalı'da bir TIR'ın dingil kısmına gizledikleri 109 kilogram eroini Romanya'ya götürmeye çalışan şebeke elemanları Narkotik köpeğine takıldı. İran'dan getirdikleri 109 kilogram eroini Romanya'ya götürmeye çalışan TIR şoförü Aslan Bozkır ve organizatör Bekir Körükçü gözaltına alınırken, sahte kimlikle dolaştığı belirlenen mal sahibi son anda kaçmayı başardı. TIR'ın özel bölmelerine eroini büyük bir ustalıkla saklayan Bozkır ve Körükçü, yargılanmak üzere mahkemeye sevkedildi. Öte yandan A.A'nın haberine göre, bir ihbarı değerlendiren Jandarma, Van'dan Diyarbakır'a gelmekte olan Hüseyin P'nin kullandığı hurda demir yüklü 65 AE 360 plakalı kamyonda 83 bin 330 paket kaçak sigara ile 20 paket kaçak çay ele geçirildi.


  • Ümraniye ve Fatih'te toplu sözleşme sevinci
    Ümraniye ve Fatih Belediyesi'nde, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. Ümraniye'de sözleşme, Belediye Başkanı Hasan Can ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Küçükali tarafından imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre ; birinci yıl için işçilere yüzde 16 zam yapılacak. Fatih Belediyesi'nde de, toplu iş sözleşmesi uzlaşma ile sonuçlandı. Fatih Belediyesi, sözleşme sonucu işçilerine sosyal hak ödemelerinde yüzde 68 zam artış verirken, yevmiyelerine ise yüzde 10 zam yaptı.


  • Büyükşehir Belediyesi'nde atamalar devam ediyor
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerdeki atamalar sürüyor. Dar'ül-aceze Müdürlüğü'ne, Zekeriya İde'nin yerine, Tayfun Karali getirildi. Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü'ne daha önce Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Murat Tunçay atanırken, Altyapı ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne Murat Öztürk, Mezbahalar Müdürlüğü'ne ise Hasan Gençdal atandı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


  • Bayburtlu çocuklar denizi ilk kez gördü
    Bayburt'un Oruçbeli Köyü'nden Trabzon'a 1. Önder Genç Çiftçi Kampı'na katılmak için gelen 5 çocuk ilk kez deniz gördü. Çiftçi çocuklarını gelişen tarım teknolojileri hakkında bilgilendirmek için Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen 1. Önder Genç Çiftçi Kampı'na katılan 13-16 yaşındaki 5 çocuk, konuk edildikleri 11. Bölge Müdürlüğü'ne ait sosyal tesislere geldiklerinde ilk kez deniz gördü. Cihat Battal, 13 yaşında olduğunu ve denizi ilk kez gördüğünü belirterek, "Çok tuhaf oldum. Çok sevindim ve heyecanlandım. Denizde giden gemileri gördüm. Köye dönünce arkadaşlarıma gördüklerimi anlatacağım" dedi. Suat Danayiyen ise Danayiyen, "Denizi ilk defa burada gördüm ama yüzme biliyorum. Köyümüzde derede yüzüyoruz. Burada denizi ve plajı görünce şaşırdım. Ancak güvenliğimiz için denize girmemiz yasak. Kaldığımız odanın balkonundan akşamları denizi seyrediyoruz" diye konuştu. Denizi ilk kez gören Cihat Battal, Suat Danayiyen, Murat Yıldırım, Güven Acar ve Selim Şeker, denize giremeseler de ellerini suya sokarak ve taş atarak deniz özlemlerini gidermeye çalıştılar.


  • 15 ülkeden gençler Konya'da buluştu
    Konya'da düzenlenen "Uluslararası Barış İzci Kampı"na katılan 15 ülkeden 700 izci, ülkelerinin yemek ve dans kültürlerini tanıttı. İzcilik Federasyonu Başkanlığı'nın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Konya'da gerçekleştirdiği "Uluslararası Barış İzci Kampı"na 15 ülkeden toplam 700 izci katıldı. 18 Ağustos'da merkez Meram İlçesi Dutlukırı Piknik Alanı'nda başlayan kampta Cezayir, Kuveyt, Mısır, Suudi Arabistan, Irak, Filistin, Katar, Libya gibi Müslüman ülkelerden gelen izciler çeşitli etkinliklerle farklı bir tatil geçirdiler.


  • RTÜK'ten 'müstehcen klip' uyarısı
    RRTÜK, "müstehcen klipler" yayınladığı gerekçesiyle Kral TV, Flash TV ve Tatlıses TV'nin, reklamlarla ilgili yayınları nedeniyle de Lig TV'nin uyarılmasını kararlaştırdı. Üst Kurul, "yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olmamasına" ilişkin (v) bendini 3 Ağustos'ta yayınladığı "Güne Başlarken" programıyla ihlal eden Kanal D ve aynı bendi 2 ve 3 Ağustos'ta yayınladığı ana haber ve gece bültenleriyle ihlal eden Kanal 7'den savunma istedi.


  • Sığınakta bomba malzemeleri bulundu
    Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'e ait bir sığınakta bomba yapımında kullanılan 2 adet C-4 tipi plastik patlayıcı, 2 adet patlayıcı haline getirilmiş ev tüpü ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Diyarbakır Vali Vekili Abdulkadir Yazıcı, 15 Ağustos'ta Silvan'ın 11 kilometre doğusunda kayalık arazide terör örgütüne ait bir depo ve sığınağın bulunduğunu, depo ve sığınakta gizlenmiş olarak bomba yapımında kullanılan 2 adet C-4 tipi plastik patlayıcı, 2 adet patlayıcı haline getirilmiş 12 kilogramlık ev tüpü, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ile bol miktarda gıda maddesi ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini ifade etti.


  • Zafer Bayramı sebebi ile bazı yollar kapalı
    30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Koşusu dolayısıyla başkentteki bazı yollar ve kavşaklar trafiğe kapatılacak. Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, genel prova ve törenlerin gerçekleştirileceği 26-28-30 Ağustos 2004 tarihlerinde, Konya yolu (Balgat Köprüsü'nden il emniyet müdürlüğü önüne kadar olan kısım), Kazım Karabekir Caddesi, Hipodrom Caddesi ve İstanbul Caddesi kapatılacak. Zafer Koşusu'nun gerçekleştirileceği 28 Ağustos Cumartesi günü de 17.00-20.00 saatleri arasında Dikmen Caddesi, Genelkurmay Kavşağı ve bağlantı yolları, İnönü Bulvarı, Atatürk Bulvarı (Ulus kavşağına kadar olan kısım), İstiklal Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı trafiğe kapalı olacak.



    25 Ağustos 2004
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED