T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 5 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Emin Et, emin adımlarla ilerliyor

10 yıla yakın bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait mezbahada hizmet veren Emin Et, kalite ve hijyeni ön planda tutarak tüketi- ciye sağlıklı, güvenilir, lezzetli et ve et ürünleri sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Grup Daire Başkanlığı'na bağlı Mezbahalar Müdürlüğü- nün uzman veteriner hekimleri gözetiminde İslami usullere göre ke- sim yapan Emin Et, sağlık açısından +4 derecede kesim yaptıklarını söyledi


Miscafe hedef büyüttü

Aksaray'da Ökcesizler Gıda tarafından piyasaya sürülen Miska-Miscafe Türk kahvesi ürünleri pazar payını arttırıyor. 1968'den beri kahve sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Ökcesizler Gıda Yönetim Kurulu Başkanı H. Hüseyin Ökçesiz, Misca- fe'yi Türk halkının da-mak tadına uygun olarak ürettiklerini bildirdi.


Ücretsiz ÖSS denemeleri

15 yıldır sektörde hizmet veren Farklı Yöntem Dershanesi, her pazartesi günü Bakırköy şubesinde isteyen öğrencilere ücretsiz "ÖSS Deneme Sınavı" uyguluyor. Dershanenin 'Rehber- lik Servisi' sorumlusu Tekin Ölçek, "Sınavlar tüm yıl boyun- ca sürecek. 0212 542 04 13 nolu telefondan bize ulaşabilir" dedi.


eTR ödülleri sahiplerini buldu

TÜSİAD ve Türk Bilişim Vakfı (TBV) işbirliği düenlenen eTR Ödülleri'nin sonuçları belirlendi. "Kamu'dan Kamu'ya eHizmetler" kategorisinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün KPS (Kimlik Paylaşım Sistemi) projesine, eYerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde ise Bursa Nilüfer Belediyesi'nin Nilüfer eDönüşüm projesine verildi. "eDevlet" kategorisinde ise büyük ödülü Adalet Bakanlığı UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü "Mobese" projesi kazandı.


TEKEL sigaraları yeni ambalajında

Vergilendirmede yaşanan değişiklikler ve sert kutuya (hard box) kayan talep karşısında pazar payı kaybeden TEKEL, yıllardır aynı ambalaj ile tüketiciye sunduğu Samsun, Maltepe ve Bahar gibi ürünlerinin ambalajlarını yeniledi. Eski ambalajlı sigara stokların eritilmesi için Maltepe, Samsun gibi sigaraların üretime aran veren TEKEL, yeni ambalajlı sigaraları bu haftadan itibaren üretmeye başlayacak.


İnekler arabesk müzik sevmiyor

İneklerin, çok duygulu hayvanlar olduğunu söyleyen Ethem Sancak, "Müzik çalıyorsunuz verimi artıyor. Urfa'daki çiftlikte sağım esnasında müzik çalıyor. İnekler Çaykovski, Mozart, Itri Efendi, Kürdili Hicazkar dinliyor. Ama arabesk sevmiyorlar. Rafine müzik seviyorlar. O kadar uyumlu ki, işaret veriyoruz, kendisi karantinaya gidiyor" dedi. Dünyanın en tanınmış veteriner otoritesinden danışmanlık aldıklarını ifade eden Sancak, iş kurulduktan altı yıl sonra tüm harcamaların amorti edildiğini, biyolojik olarak da işin büyüdüğünü anlattı ve "5 binlik sürüyü alıyorsunuz. Doğumlarla 7 yılda 50 bine çıkıyor. Sizin birşey yapmanıza gerek yok" dedi.


AK Parti solcu bir hükümet

Gençliğinde sol hareket içinde önemli görevler üstlenen işadamı Ethem Sancak, bu hükümeti 'solcu' olarak tanımlarken, Başbakan Erdoğan için "Şehrimizin milletvekili ve eniştemiz. Keşke kendisiyle 20 yıl önce tanışsaydım. Hiçkimse onun kadar halkçı, adil ve paylaşımcı değil. Yani solun insanlık adına yücelttiği değerler, Tayyip Bey'de var" diye konuştu. Kendisinin zamanında bu değerler için solcu olduğunu söyleyen Sancak, "İstanbul'a geldiğimde öğrenci hareketi de bu değerleri savunduğu için onlara katıldım" açıklamasını yaptı.


Şirket gibi aile

Siirt'ten İstanbul'a göçmüş, 1200 kişilik ailesini kendisinin yönettiğini anlatan Ethem Sancak, şirket şeklinde örgütlendiklerini şu şekilde özetledi: "Bizim amca çocukları da dahil hepimizin mal varlığı birdir. Bunu, Sancak Yatırımlar A.Ş. yönetiyor. Bizim yazılı tarihimiz, disiplin yönetmeliğimiz, disiplin kurulumuz ve 100 delegeden oluşan meclisimiz var. Çok iyi örgütlendik. Yanlış anlaşılmasın. Aile meclisini toplayıp kimseyi cezalandırmıyoruz. Aşiret de değiliz. Ama bu aile dağılmasın istiyoruz."


İŞ KADINLARI
TİKAD ÜYELERİ LONDRA'DA TERÖRÜ TARTIŞACAK

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ve dernek üyesi 4 iş kadını bir toplantıya katılmak üzere Londra'ya gitti. Bulut, 34 ülkeden iş kadını derneklerinin katıldığı toplantıda dünya ekonomisi, siyaset ve terör konularının konuşulacağını söyledi


ENERJİDE SERBESTLEŞME
HAVAALANLARI, ENERJİYİ ÖZELDEN KARŞILAYACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne bağlı İstanbul Atatürk, Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, Antalya ve Milas-Bodrum havaalanlarının enerji ihtiyaçları serbest piyasadan ihale yolu ile temin edilecek.


KAÇAK TÜKETİM
1 MİLYAR DOLARLIK Kaçak elektrİk KULLANILIYOR

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2004 itibariyle kaçak elektrik tüketim miktarının 1 milyar ABD Doları değerinde olduğunu kaydetti. Yüzde 20 olan kayıp-kaçak elektrik oranının, 2005'te yüzde 18'in altına düşürüldüğünü ifade eden Unakıtan, oranın daha da düşmesinin beklenildiğini kaydetti.


AB MÜZAKERELERİ
TARIMDA TARAMA SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR

AB'ye uyum sürecinde kilit öneme sahip tarım için tarama süreci başladı. Sürecinin nasıl gerçekleştirileceğini belirleyecek "tanıtıcı tarama" 16 Aralık'a kadar sürecek. Mevzuat karşılaştırmasını içeren "ayrıntılı tarama" süreci de 28 Ocak 2006 tarihinde başlayacak.


ŞİRKETLERDEN

  • Telsim aboneleri, Hac ziyaretleri boyunca Suudi Arabistan'daki anlaşmalı operatörler üzerinden ve ekstra komisyon ödemeden Türkiye'deki sevdikleriyle konuşabilecek

  • Profesyonel temizlik makinaları alanında dünyanın 1 numaralı şirketi olan Nilfisk-Advance Türkiye'de. 1906 yılında kurulan ve gelecek yıl 100. yılını kutlayacak olan şirket Türkiye'de de faaliyete geçti.

  • Güral Porselen'in "Haydi Kızlar Okula" projesine destek amacıyla hazırladığı kupalar, yeni yılda hediye alternatifi arayanlar için alternatif sunuyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi