T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 5 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fırıncılar Federasyonu Başkanı gözaltında

Adapazarı’nda, tehdit, haraç toplama, silahla yaralama, kurşunlama, azmettirme olaylarına karıştığı iddia edilen kişilere yönelik düzenlenen “Makas-1” adlı operasyonda, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim B. gözaltına alındı. Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, daha önce yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların sayısının 13’e yükseldiğini bildirmiş, operasyonun kapsamının genişleyebileceğini kaydetmişti. Adapazarı’nda, gözaltına alınanlarla birlikte 4 ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, kullanılamayacak durumda olan 1 el bombası, kelepçe ve bir miktar esrar ele geçirilmişti.

  • SAKARYA


    Eğitime deprem ve terör engeli

    Türkiye genelindeki 13 bin 467 okuldan 317’si, deprem hasarı, güvenlik, onarım ve öğretmensizlik nedeniyle kapalı bulunuyor. Bu okullardan, “güvenlik” gerekçesiyle kapalı olanlar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, “deprem hasarlı” olanlar da Marmara Bölgesi’nde yoğunlaşıyor. CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu’nun “kapalı okullar” ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in verdiği bilgiye göre Marmara’da kapalı 42 okuldan 37’sinde deprem hasarı olduğu için eğitim-öğretim yapılamazken, 2 okul da onarım, 3 okul da öğretmensizlik nedeniyle kapalı bulunuyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 2 okul deprem hasarı, 6 okul güvenlik, 44 okul onarım ve 14 okul da öğretmensizlik nedeniyle geçen öğretim döneminde açılamadı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde kapalı 96 okuldan 65’i güvenlik nedeniyle kapalı bulunuyor. Bu bölgede 9 okul deprem hasarı, 21 okul onarım ve bir okul da öğretmensizlik nedeniyle açılamıyor.


    Sakka’nın avukatına soruşturma açılacak

    Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “CIA cezaevinde müvekkilimi sorguladı” diyen El Kaide örgütü zanlısı Suriyeli Louai Sakka’nın avukatı Osman Karahan’ın “yalan beyan”da bulunduğunu belirterek, “Bu avukat alenen Türkiye’yi dünya karşısında küçük düşürüyor. Sorumsuzca hareket ediyor” dedi. Çiçek, yalan beyanda bulunmaktan dolayı avukat Karahan hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA


    “Kerkük’te bir JİTEM’ci yakalandı“ iddiası

    JİTEM üyesi bir kişinin Kerkük’te Irak güvenlik güçlerince yakalandığı iddia edildi. Kurdishinfo.com adlı sitede yer alan haberde yakalanan “ajan”ın Irak’a Habur kapısından beş “Türk askeri ajanı” ile birlikte girdiği öne sürülerek, MİT ve Türk askeri istihbarat kurumlarının Kuzey Irak’ın çeşitli kentlerinde “aktif” oldukları da iddia edildi. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada ise Kerkük’te Türkiye’den giden bir JİTEM üyesinin gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığı bildirdi.

  • ANKARA(ANKA)


    Limanda 3.5 ton kesici alet birikti

    Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki güvenlik kontrollerinde 2005 yılının ilk on ayında yolcuların bagajlarında çok sayıda oyuncak silah ve mermi bulundu. Ayrıca 3.5 ton ağırlığında başta , makas kerpeten, zıpkın, pense, tornavida, olta amortisör, bıçak, çatal, kaşık, gibi delici ve kesici aletlerle oyuncak el bombaları da ele geçirildi. Kurallar uyarınca, üst seviyede uygulanan kontrollerde tespit edilen ateşli silah ve mermiler emniyet birimlerinde, kesici ve delici aletler ile yanıcı maddeler de TAV’ın eşya depolarında muhafaza ediliyor.


    Halkla ‘irtibatı koparmıyor’

    Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, eevleri tek tek ziyaret ederek vatandaşların şikayet dinliyor. Yaklaşık 550 bin nüfuslu ve 18 mahallesi olan Maltepe ilçesi için ailesini bile ihmal ettiğini dile getiren Köse, “Seçildikten sonra da, bakalım bizi dinleyecek mi? endişesini taşıyan vatandaşlara bu kaygılarını untturdum. Her ay düzenli olarak ilçe sakinlerinin kapılarını çalar ve onları dinlerim. Ben Maltepe’yi çok seviyorum” dedi. Göreve geldiği zaman üç aylık, altı aylık ve bir yıllık acil eylem planı yaptıklarını hatırlatan Köse, “Göreve geldiğimde ilçemde, kültür merkezi, kütüphane, nikah salonu yoktu. Sonra bunların temelini attım. Bunların inşaatları bitti.” dedi. Köse, içinde çok amaçlı salon, kafe, teras, kütüphane, sergi salonu gibi pek çok bölümün bulunduğu Küçükyalı’daki modern kompleksin de 2006’da faaliyete geçeceğini belirtti.


    Dede Efendi anıldı

    Büyük Türk Bestekarı İsmail Dede Efendi ölümünün 159. yılında anıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Eminönü Cankurtaran’daki İsmail Dede Efendi Evi’nde “Vefatının 159. Yılında Dede Efendi” konulu anma etkinliği düzenlendi. Bestekar ve ses sanatçısı Prof. Dr. Alaaddin Yavaşça, Dede Efendi’nin dünya çapında büyük bir besteci olduğunu ifade ederek, Dede Efendi’nin hayatı ve besteleri hakkında bilgi verdi. Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya da, Türk toplumunun Dede Efendi gibi büyük bir bestekarın değerini bilemediğini belirterek, onun besteleriyle tek başına bir “ihtişam abidesi” olduğunu vurguladı.

  • İSTANBUL


    Silahla tarayıp el bombası attılar: 3 yaralı

    Kars’ın Susuz İlçesi’nde bir eve el bombası atılması ve ardından silahla taranması sonucu aynı aileden biri çocuk 3 kişi ağır yaralandı. Malkoç ailesine ait eve akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce el bombası atıldı, ardından da ev silahla tarandı. Yaralanan Resmigül Malkoç (44), kayınbiraderi Yaşar Malkoç (40) ve 8 yaşındaki Sevda Malkoç çevredekilerin yardımıyla önce Susuz Sağlık Ocağı’na buradan da Kars Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumları ağır olan yaralılar, daha sonra Erzurum’a sevkedildi. Kars Vali Vekili Mehmet Öz, yaptığı açıklamada, saldırının husumetten kaynaklanabileceği üzerinde durulduğunu söyledi.

  • KARS (AA)


    Özbekistan uyruklu sahte doktora gözaltı

    Konya Emniyeti, kendisini doktor olarak tanıtıp, sözde muayene ettiği hastalardan para talep eden Özbekistan uyruklu U.A’yı yakaladı. Adli rapor için Numune Hastanesi’ne getirilen U.A, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kendisinin üniversite mezunu olduğunu öne sürdü. U.A’nın, sınır dışı edilmesi istemiyle adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

  • KONYA (A.A)


    Hastalarını almayan güvenlikçiyi vurdular

    İçine fare zehri katılmış baklavadan zehirlendikleri iddia edilen 5’i çocuk 6 kişinin yakınları, kendilerini kabul etmek istemediği gerekçesiyle özel bir hastanenin güvenlik görevlisini silahla yaraladı. Yaralı Ali Talip Yıldız, aynı hastanede tedavi altına alındı. Son olarak Özel Konya Hastanesi önünde polislerle tartışan ve çocukların burada da tedavi altına alınmamasına tepki gösteren 5 hasta yakını, gözaltına alındı. Zehirlenen 4 kişi Meram Tıp Fakültesi’ne götürüldü.

  • KONYA


    Kanseri üç kez yendi

    Samsun’da lenfoma ve meme kanserine yakalanan bir kadın, hastalığı 3. kez yenmeyi başardı. İstasyon Mahallesi’nde yaşayan Sema Danışmaz (40), 16 yaşında lenfoma kanseri olduğunu öğrendi. 3 yıl süren tedavinin ardından iyileşen, ancak 10 yıl sonra tekrar aynı hastalığa yakalanan Danışmaz, kemoterapi seanslarının ardından hastalığın olumsuz etkilerinden kurtuldu. Danışmaz’a, 4 yıl sonra meme kanseri teşhisi konuldu. Sol göğsü alınan genç kadın, tedavinin ardından iyileşmeyi başardı. Başından geçenleri anlatan Danışmaz, azmi ve olumlu düşünceleri sayesinde her seferinde hastalığı yendiğini söyledi. Kanserden kurtulmak için değişik uğraşlara yöneldiğini açıklayan Danışmaz,“Evimin bir odasını atölye haline getirdim. Burada mum yapıyorum.Hislerimi mumlara yansıtarak olumsuz düşüncelerden kurtuluyorum” diyor.

  • SAMSUN (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi