T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 5 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Adını hatırladı

Ligde geçtiğimiz hafta Sivas’ta 9 kişiyle kazanan Kartal, sahasındaki krize de dün Manisa ile son verdi. Bu, Tigana’nın İnönü’deki ilk galibiyeti oldu.

Sivas ve Zenit maçlarındaki performansıyla dikkat çeken Beşiktaş, Vestel Manisa engelini 3-1’le zorlanmadan geçti, G.Saray derbisi öncesi moral buldu. Sergen, Tümer, Tayfur, Gökhan, Ahmet Dursun sakat, Ailton ve Koray’ın cezalı olmaları nedeniyle 7 önemli yıldızından mahrum kaldığı maçta siyah-beyazlılar, 3 puana ilk yarıda bulduğu gollerle ulaştı. İnönü Stadı’ndaki gol perdesini 34’te İbrahim Akın açtı. 38’de bu kez İbrahim Akın’ın pasında topu Ahmed Hassan filelerle buluşturdu. 42’de Kleberson Beşiktaş’ı 3-0 öne geçiren golü kaydetti.

İKİNCİ YARIDA DURDU

İkinci yarıya 3 farklı skor avantajıyla giren Beşiktaş rakibinin üzerine fazla gitmedi ve skoru korur bir oyun sergiledi. V.Manisa’yı umutlandıran gol 62. dakikada Sinan’ın 25 metreden dönerek muhteşem vuruşundan geldi. Kalan dakikalarda V.Manisa yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince sahadan Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı. Teknik direktör Jean Tigana Beşiktaş’ın başındaki 4. lig maçında 2. galibiyetine ulaştı.

Sergen derbiye saklandı

Zenit maçının yıldızı Sergen, Vestel Manisa maçı öncesi sol dizindeki ağrıları artınca teknik direktör Tigana tarafından kadordan çıkarıldı. Bugün MR’ı çekilecek yıldız oyuncunun Galatasaray derbisi düşünülerek Vestel Manisa maçında riske edilmediği öğrenildi.

Kendimize geldik

Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, V.Manisa karşısında futbolcuların ortaya koyduğu mücadele ve aldıkları galibiyetten dolayı memnun olduğunu söyledi. Özellikle ilk yarıda savunmanın rakibe hiç pozisyon vermediğini belirten Fransız hoca, ikinci yarıda ise defans oyuncuların futbolunun kendisini şaşırttığını belirtti. Daha önceki maçlarda yaşadıkları son vuruş şansızlığına V.Manisa maçında son verdiklerini kaydeden Tigana, “V.Manisa maçında yakaladığımız fırsatları gol yaptık” diye konuştu.

YANAL: HER ATAK GOL OLDU

V.Manisa Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 34. dakikaya kadar çok iyi mücadele ettiklerini ancak yenilen ilk golden sonra takımın oyun disiplininden koptuğunu vurguladı. Kalelerine gelen her topun golle sonuçlandığına dikkat çeken Yanal, futbolcuların 3-0’lık sonucun altından kalmakta zorlandıklarını ifade etti. Yanal, ikinci yarıda golü bulmalarına rağmen girdikleri bir çok pozisyondan yararlanamadıklarından yakındı.

Taraftarın aklı G.Saray maçında

Taraftarlar, dünkü maça fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde büyük boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı yaklaşık 15 bin sporsever izledi. 250 kadar Vestel Manisaspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribünden takımlarını destekledi. Beşiktaşlı taraftarlar, “Cimbom’u yenmeden İnönü’ye gelmeyin’’ tezahüratlarıyla futbolcularına bu haftaki derbiyi hatırlattı. Maçı Trabzonspor hocası Halilhodziç de izledi.

‘Ailton’u isteyen bize gelsin konuşalım’

Beşiktaş Asbaşkanı Kıvanç Oktay, Ailton’un bir Alman gazetesinde çıkan “Beşiktaş’tan ayrılmak istiyorum” sözleriyle ilgili olarak Brezilyalı oyuncuyla görüştüğünü belirterek, “Kesinlikle böyle birşey olmadığını, kalmak istediğini söyledi’’ dedi. Oktay, Ailton’un performansından memnun olmadıklarını ifade ederek, “Eğer gitmek isterse tüm futbolcularda olduğu gibi onun için de gelen teklifleri değerlendiririz” diye konuştu.

  • Fuat GUGULOĞLU

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi