T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 13 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Annan: Suriye işbirliğine yöneldi

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri'nin öldürülmesiyle ilgili olarak Alman savcı Detlev Mehlis'in başında bulunduğu komisyonun yürüttüğü BM soruşturmasının sonuçlarını içeren son raporu Güvenlik Konseyi'ne sundu. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Annan'ın Güvenlik Konseyi üyelerine ilettiği rapora iliştirdiği mektubunda soruşturma kapsamında Suriye'nin daha fazla işbirliği yapmasını sağlamaya yönelik çabaların ancak son dönemde meyvelerini vermeye başladığını kaydetti.


Gotovina suçsuz olduğunu savundu

Hırvat savaş suçu sanığı General Ante Gotovina, Lahey'deki mahkemede suçsuz olduğunu savundu. Gotovina, Hollanda'da eski Yugoslavya için kurulan BM savaş suçları mahkemesinde verdiği ifadede, hakkındaki 7 suçlamayı da reddetti. Balkanlar'da 1990'lı yıllarda patlak veren çatışmalarla ilgili olarak arananlar listesindeki ilk üç isimden biri olan Gotovina, Hırvat güvenlik güçlerinin işgal altındaki bölgeleri Sırp milislerden geri aldığı ''Fırtına Operasyonu'' sırasında komutasındaki askerlerin en az 150 Sırbı öldürmesiyle suçlanıyor.


Iraklılar ABD askerini istemiyor

Irak'ta yapılan bir kamuoyu yoklaması, Iraklıların üçte ikisinden fazlasının bu ülkedeki Amerikan askeri varlığına karşı olduğunu, ancak ülkenin geleceği konusunda iyimser olduklarını ortaya koydu. ABC News televizyonu ve Time dergisi için Irak'ta yapılan bir kamuoyu araştırmasına katılan Iraklıların dörtte üçü bu hafta yapılacak parlamento seçimlerine güvendiklerini ifade etti. Ankete katılanların üçte ikisinden fazlası ise ülkedeki Amerikan askeri varlığına karşı olduğunu kaydediyor. Halkın yarısı da ABD işgalin artık yanlış buluyor.


Enkaz altında 2 ay yaşadı

Pakistan'ı 8 Ekim'de vurarak yaklaşık 73 bin kişinin ölümüne ve 3.5 milyon kişinin evsiz kalmasına yol açan depremden iki ay sonra, bir kadın yıkıntılardan sağ olarak çıkarıldı. GEO özel televizyon kanalına konuşan Muzafferabad Hastanesi hekimlerinden Doktor Hafız, "Bugün 40 yaşında bir kadın hastaneye getirildi. 8 Ekim depreminin ardından 2 ayı aşkın bir süre evinin yıkıntısının altında kalmış'' açıklamasında bulundu. Pakistanlı doktor, kadının yaşamasının ''mucize'' olduğunu söyledi.


Putin'den süpriz Çeçenistan ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Çeçenistan'a 40 dakikalık bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'in başkent Grozni'ye yaptığı ziyarette, yeni parlamentonun ilk oturumuna katıldığı bildirildi. Malezya'daki ASEAN zirvesine katılmak üzere yola çıkan Putin'in Mi-8 tipi helikopterle Grozni'ye indiği ve 27 Kasım'daki seçimlerden sonra ilk oturumunu düzenleyen yerel parlamentonun açılışına katıldığı belirtildi. Ziyaret sırasında çok yoğun güvenlik önlemleri alındı.

  • GROZNİ


    AB, CIA uçaklarına izin verdi iddiası

    Avrupa Birliği'nin, Amerikan merkezi haberalma teşkilatı CIA'in uçuşlarına 2 yıl önce izin verdiği iddia edildi. Amerikan Washington Times gazetesi, AB'nin 2 yıl önce ABD'ye suçluları taşıması için Avrupa topraklarını kullanmasına izin verdiğini ileri sürdü. Gazete, bu yöndeki anlaşmaya Atina'da 22 Ocak 2003'te Avrupa Birliği ve ABD'li yetkililer arasında yapılan görüşmeler sırasında varıldığını yazdı. Gazete, Avrupa Birliği'nin bu anlaşmayı gizli tutmayı tercih ettiğini iddia etti.


    Almanya'da döner büfesine ırkçı saldırı

    Almanya'nın Potsdam kenti yakınlarındaki Rheinsberg kentinde bir döner büfesine saldırı düzenlendi. Potsdam Emniyet Müdürlüğü'nün bir sözcüsü, olayın yabancı düşmanı bir saldırı olmasından şüphe ettiklerini söyledi. Neuruppin Savcılığı da saldırı sırasında büfenin ışıklı reklam panosunun kırıldığını bildirdi. Sözkonusu büfenin 30 Mart'ta bir kundaklama olayı sonucu büyük maddi hasar gördüğü ve bugün yeniden açıldığı kaydedildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi