T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 13 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sanatçı: Olur ama!

DT'nin tiyatrocular için cast-ajans kurma fikrini değerlendiren oyuncular temkinli konuşuyor. Birimin getirilerinin olabileceğini söyleyen sanatçılar, yine de endişeli...

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL
    Devlet Tiyatroları'nın, dizilerde rol alan oyuncular için, ajans görevi üstlenecek yeni bir birim oluşturacağını açıklaması oyuncular tarafından temkinle karşılandı. Böyle bir uygulamanın daha çok yeni yüzlerin tanıtılmasında yararlı olabileceğini belirten DT'ye bağlı oyuncular, dizilerde öncelikle oynaması gerekenlerin kendileri olduğunu ifade ederek, bu yeni birimin denetleme aracına dönüşmemesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

    KİM YÖNETECEK?

    Yabancı Damat'ta oynayan Sumru Yavrucuk, DT bünyesinde değerli oyuncuların olduğunu belirterek, "Onlar oyunculuk çıtasını yüksek yerlere taşıyacaklardır." diyor. Ajansa bağlı çalışmaya ihtiyaç duymadığını belirten Yavrucuk söylüyor; "Bizler alacağımız yolu aldık. Ancak bu birim tiyatrodan TV'ye yeni yüzler kazandırması açısından önemli rol oynayabilir." diyor.

    Kadın İsterse'de çapkın koca Cavit'i canlandıran DT oyuncusu Kazım Akşar ise, cast-ajans kavramını DT ile bağdaştıramadığını belirtiyor. Devlet Tiyatrosu'nun oyunlarını ve oyuncularını pazarlaması gerektiğini belirten Akşar, "Bunun için bir birim kurabilir. Fakat ajans, para kazanma sistemiyle çalışır. DT ile bu kavram örtüşmüyor" diyor. Birimi kimin yöneteceğinin önemli olduğunu ifade eden Akşar, "Bana kalırsa ortaklaşa seçilen bir grup tarafından yönetilmeli" diyor.

    NİYET ÖNEMLİ

    En Son Babalar Duyar'da oynayan Levent Ülgen ise, niyetin önem taşıdığını söylüyor. DT'nin bunu para kazanmak için ya da oyuncuyu denetlemek için yapmasının yanlış olacağını ifade eden Ülgen, 'Menajerlik sisteminin devletleştirilmesi ne kadar mümkün?' buna bakmak gerek" diyor.

    ALTINDAN POLİSİYE ÇIKMASIN

    Çapkın'da Müslüm'ü canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan ise DT'nin oyuncular ile yapım şirketleri arasında köprü olmasının, olumlu bir gelişme olduğunu ancak bunun altından polisiye gerekçeler çıkmaması gerektiğini ifade ediyor. Taylan, DT'nin denetleme gibi polisiye fikirlerle bunu yapmasının doğru olmayacağını söylüyor.


    Öncelik bizde olmalı

    Cennet Mahallesi'nin Pembe'si Melek Baykal ise, iyi niyetli girişimlerin sonuç vereceğine inandığını belirtiyor. Baykal, "Bu işten ilk ekmek yemesi gerekenler, tiyatroculardır" diyor.


    Gülen'in eğitim hizmetleri

    Bir gönül insanı Fethullah Gülen' belgeseli, ikinci bölümüyle ekranlarda . Belgeselin 'Sevgi Okulları' isimli bu bölümünde, Fethullah Gülen'in teşvikleriyle açılan, Türk Kolejleri adıyla markalaşan okulların hikâyesi ekrana geliyor. Anadolu'dan başlayarak bugüne kadar yapılan hizmetlerin de anlatıldığı belgeselde sevgi okullarının dünü ve bugünü ekranlara getiriliyor.
    SAMANYOLU / 20.00


    Fener, Anadolu'da

    Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın sunduğu Deniz Feneri bu hafta çocukken geçirdiği kaza nedeniyle hayatı alt üst olan ve iş bulamayan gence yardım elini uzatıyor.Gamze Gözalan'ın ziyaret ettiği Gediklioğlu ailesine yapılan yardımlar da programda ekrana getiriliyor. Uğur Arslan'ın ziyaret ettiği Havva Sarıca'nın dramının da ekrana getirileceği programda, yardıma muhtaç insanlara ışık tutuluyor.
    KANAL 7 / 23.15


    ÖDÜNÇ HAYAT
    Feyzan kurtuluyor Cemal geliyor

    Başrollerinde Selda Alkor, Çetin Tekindor ve Berrak Tüzünataç'ın oynadığı dizide, intihar eden Feyzan, kurtuluyor. Cemal ise iyileştikten sonra Edip'i buluyor.
    KANAL D / 20.00


    ALİYE
    Aliye çocuklarını görme telaşında

    Başrollerini Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in paylaştığı dizide, Aliye çocuklarını görmek için telaşlanıyor. İkbal ve Leyla kaynana-gelin didişmesine başlıyor.
    ATV / 21.45


    ZEYNEP
    Zeynep, gizli kolyeyi buluyor

    Eşref Kolçak ve Gözde Akyıldız'ın rol aldığı dizide, Zeynep, yasak dolabı açar ve annesinin eşyalarını bulur. Bulduğu kağıdın peşine düşen Zeynep, annesinin resmi olan kolyeye ulaşır.
    KANAL7 / 19.45


    Ned Devine'i Diriltmek
    Film İrlanda'da bir kasabada kazanılan piyango biletinin sahibinin ortaya çıkmamasıyla, meçhul talihlinin ülke gündemine oturması ve ardından gelişenleri konu ediniyor.
    (Waking Ned Divine) Yön: Kirk Jones Oyn: Lan Bannen, David Kelly, Fionnula Flanagan, Susan Lynch
    Cnbc-e / 22.00

    Hava Kuvvetleri 1
    Rusya gezisi sonunda Amerika'ya dönerken Başkan'ın özel uçağı Air Force One Rus neo-milliyetçi teröristler tarafından ele geçirilir. Uçakta bulunan 50 kişi teröristler tarafından rehin alınınca, ölümüne bir macera başlar.
    Yön: Wolfgang Petersen Oyn: Harrison Ford, Gary Oldman, G. Close
    SHOW / 22.00

    Ölümüne Takip
    TV'de ilk kez ekrana gelen filmde, katillere karşı savaşan polisler Jan ve Semih, otobandaki bir kazayı araştırmaya başlar. İki polis araştırma ilerledikçe karışık olaylarla karşılaşırlar.
    Yön: Sebastian Vigg, Matthias Barsch Oyn: Erdoğan Atalay, Christian Oliver, Dietmar Huhn, Charlotte Schwab
    KANAL D / 21.45

    Sapık
    Marion zengin bir işadamının paralarını çalar ve işlediği suçun vicdan azabıyla ortadan kaybolur. Bu kayboluş kızkardeşini ve peşindeki özel dedektifi de harekete geçirecektir.
    Orijinal Adı: Psycho Yön: Gus Van Sant Oyn: Anne Heche, Julıanne Moore, Vınce Vaughn Yapım Yılı: 1998 Türü: Gerilim
    STAR / 21.50

    Ölümcül Uzlaşma
    Üniversitede profesör olan karı koca çocuklarıyla ilgilenmesi için tuttukları bakıcının kısa bir süre sonra tuhaf hareketler olduğunu farkederler.
    Orijinal Adı: Deadly Compromise Yön: Giovanni Robbiano Oyn: Nicola Farron, Violante Placido, Eljana Nikolovai Popova, Massimo Olcese Türü: Korku
    TGRT / 22.30


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    TGRT: İst. (212) 454 56 00      Ank. (312) 441 34 00
    KANAL 7: (212) 612 90 90       STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85   FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00     STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11       atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01      tv8: (212) 288 51 52
    CNBC-e: (212) 335 00 00         NTV: (212) 335 00 00
    KANAL A: (312) 318 69 70       RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi