T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 13 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Asgari'de büyüme dikkate alınacak

Çalışma Genel Müdürü Cengiz Delibaş, asgari ücretlerin tespitinde hedef enflasyon ve büyüme oranlarının dikkate alınacağını açıkladı. Delibaş, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dünkü toplantısının ardıdan yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu ekonomik gelişmelerin çok iyi olduğunu ifade ederek, "Rakamlar çok iyi. Asgari ücret tespitinde hedef enflasyon ve büyüme oranları dikkate alınacak" dedi.


TCDD'de büyük değişim başladı

TCDD'nin 2014 yılına kadar uzanacak ve 10 milyar doları bulacak yatırım hamlesi ile demiryollarının yük ve yolcu taşımacılığındaki payı önemli ölçüde artacak. Yatırım atağı kapsamında demiryolu hatları iyileştirilecek, yeni hızlı tren hatları devreye sokulacak, RO-LA taşımacılığına geçilecek ve garlar yeniden "prestij mekanları" haline getirilecek.


AF YOK
ELEKTRİK BORÇLARININ GECİKME ZAMMI SİLİNMİYOR

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, abonelerin elektrik borçlarına uygulanan gecikme zammının silinmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Unakıtan, ödeme güçlüğü çeken abonelere, talepleri halinde birikmiş elektrik borçları için taksit yapıldığını söyledi.


MEMUR
İTFAİYE VE ZABITANIN MESAİ ÜCRETİ DÜŞÜK

Memur-Sen Genel Başkanvekili Mürsel Turbay, saat esasına göre çalışan itfaiye ve zabıta memurları için 2006 yılı bütçesinde belirlenen fazla mesai tavan ücretlerinin beklentileri karşılamaktan uzak kaldığını savundu.


SİGARA
MARKA SAYISI İKİ YILDA 46'YA ÇIKTI

Türkiye'de her yıl yaklaşık 110 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sigarada, marka sayısı, son iki yılda 28'den 46'ya, sigara çeşidi sayısı ise 92'den 137'ye çıktı. Araştırmalara göre Türkiye'de 7-13 yaş grubundaki ilkokul öğrencilerinin yüzde 11.7'si sigara kullanıyor ve yüzde 95'i sigara markalarını tanıyor.


Ülker de konut sektöründe

Ülker Grubu, Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. adıyla gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurdu. Mayıs 2005'te Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) kuruluş izni alan şirket, 4 Ekim 2005 tarihinde kuruluş işlemlerini tamamladı. Kayıtlı sermayesi 50 milyon YTL, başlangıç sermayesi 7 milyon YTL olan Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, SPK'nın gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin düzenlemelerinde yer alan konularda çalışacak. Şirket, bir yıl içinde halka açılacak.


Turkcell ve Tüpraş'ın notu arttı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin görünümünü, durağandan, pozitife çevirmesinin ardından, Anadolu Efes, Coca Cola içecek, Hürriyet Gazetecilik, Türkcell ve Tüpraş'ın görünümlerini ''durağan''dan, ''pozitif''e çevirdi. Standard and Poor's da (S and P), Oyak Grubu'na uzun ve kısa vadeli şirket kredi notları olarak ''BB(-)/B'' notlarını verdi.


TÜBİTAK,
Eurohorsch üyesi oldu

TÜBİTAK'ın EUROHORCS (Avrupa Araştırma Kurumları Başkanları) üyeliğine yaptığı üyelik başvurusu Genel Kurul toplantısında kabul edildi. Karar EUROHORCS Başkanı Peter Nijkamp tarafından yazılan bir mektup ile TÜBİTAK'a bildirildi. EUROHORCS'a, 21 Avrupa ülkesinden ilgili kuruluşlar üye.


Motorine zam geldi

Eurodizel olarak bilinen düşük kükürtlü (50 PPM) motorinin rafineri çıkış fiyatına, bugünden geçerli olmak üzere yüzde 3.5 zam yapıldı.


Asya Finans şube sayısını 70'e yükseltti

Asya Finans, 8 yeni şube ile yurt genelindeki şube sayısını 70'e yükseltti. Asya Finans Genel Müdürü Ünal Kabaca, yaptığı yazılı açıklamada, şube artışına paralel olarak personel sayılarının da geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 35'lik bir artış gösterdiğini bildirdi. Şubeleşme çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Kabaca, hedeflerinin yıl sonuna 90 şubeye ulaşmak olduğunu duyurdu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi