AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
'Fehmi Amca' polemiği

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık'a "Fehmi Amca" diye seslenince, "manili" bir polemik yaşandı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, grup toplantısında yüksek sesle "Fehmi Amca" diye bağırdı. Kutlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık'a sesleniyordu. Kutlu'nun Fehmi Uyanık'a "amca" diye bağırdığını duyan AK Parti Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal, Kutlu'ya şöyle bir not gönderdi:

"Ayıptır vallahi ayıp. Hiç amca denir mi ona.
Fehmi Bey ağabeyimizdir. Hem başların tacıdır.
Vallahi Hüsrev Bey yakıştıramadım sana.
O bizim yıllar boyu gönlümüzün ilacıdır."

Şükrü Ünal'ın, hicvine AK Parti'li Hüsrev Kutlu ise "Fehmi Ağabey (Amca) hicvine cevabımdır" diyerek şu notu gönderdi:

"Hata ettiysek saygımızın eseridir
Zira mübalağa zemmi zımnidir
Ölüm ne abiden uzak ne amcadan beridir
Amcalık o abinin gönlümdeki yeridir."


'Böreğini yiyen genel kurula girsin!'

TCK'ya eklenen önerge nedeniyle gerilimli saatler yaşayan TBMM Genel Kurulu'nda cuma günü, RTÜK'le ilgili Anayasa değişikliği yapıldı. Vekiller erken mesai yapınca AK Parti Grubu, kuliste su böreği dağıttı. Oylama yaklaşınca grup başkanvekilleri, milletvekillerini uyardı: "Böreğini yiyen genel kurula girsin!"


'Hanımlar ne yapıyorsunuz'

Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Meclis kulisinde AK Partili bayan milletvekilleri ile bir arada otururken Devlet Bakanı Güldal Akşit'i de davet etti. Akşit, aralarında Gülseren Topuz, Semiha Öyüş, İnci Özdemir ve Remziye Öztoprak'ın bulunduğu grubu görünce, "Hanımlar ne yapıyorsunuz?" diyerek yanlarına oturdu. Ancak vekillerin içinde AK Parti İzmir Milletvekili Fazıl Karaman da olunca, bayan vekiller gülüştüler. İnci Özdemir, Fazıl Karaman'a, "Saçlarını arkaya doğru at" diyerek takılmadan edemedi. Oturduğu koltuktan kalkan Fazıl Karaman'ın imdadına İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş yetişti. Ataş, Karaman'ın koluna girerek bayan vekillerin yanından uzaklaştırdı.


Erdoğan'ı şaşırtan vekil

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantılarının ardından milletvekilleriyle yemekte biraraya geliyor. Erdoğan 20'şerli gruplar halinde verdiği yemeklerde milletvekillerinin sorunlarını ve önerilerini dinliyor. Milletvekilleri, bakanlarla olan sorunlarından bürokrasiye yönelik şikayetlerine, seçim bölgelerine yönelik yatırımlarırdan teşkilatlara yönelik eleştirilerine kadar birçok sorunu gündeme getiriyor; önerilerini anlatıyorlar. Son yemekte Başbakan'ı şaşırtan bir olay yaşandı. Erdoğan, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'a, "Senin ne sorunun var Ramazan?" diye sordu. Ramazan Can'ın "Benim hiçbir sorunum yok" demesi üzerine Başbakan Erdoğan, "Hay senden Allah razı olsun. Sorunu olmayan bir milletvekili ile karşılaştım" dedi.


'Menejerime sorun!'

Milletvekillerinin kurduğu koro büyük ilgi gördü. Meclis çalışmaları ile yorgun günler yaşayan vekiller, türkü söyleyerek stres atıyorlar. Güzel sesi ile dikkat çeken Kilis Milletvekili Veli Kaya, en yüksek reytingli koro üyesi. Televizyonlardan sık sık program teklifi alan Veli Kaya, akşam evinin kapısında bir TV kanalından gelen muhabirleri görünce şaşırdı. Veli Kaya, arka arkaya gelen röportaj talepleri üzerine sanatçıların uyguladığı formülü devreye soktu; "Menejerime sorun!"


'Bunları tanıyor musunuz?'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Norveç gezisinden sonra Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a da uğradı. Gurbetçilerle akşam yemeğinde buluşan Çelik, beraberinde bulunan heyeti eliyle göstererek, "Arkadaşları tanıyor musunuz?" diye sordu. Gurbetçilerin "hayır" cevabı üzerine şaşıran Çelik, "Bu arkadaşlar Türk Büyükelçiliği'nde görevliler" diye takdim etti. Ardından da diplomatlarımıza ince bir uyarıda bulundu, "Demek ki gurbetçileri ihmal ediyorsunuz. Hiçbirinizi tanıyan çıkmadı."


Kaldırım işgali yasak!

Meclis kulisinde oturan Manisa Milletvekili Hakan Taşçı'nın cep telefonuna ilginç bir mesaj geldi. Seçim bölgesi Manisa'nın Demirci Belediye Başkanlığı'nın yaptığı bir icraat Hakan beyin cebine şu şekilde bildirilmişti; "İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun önerisi ile Belediye Meclisi karar almıştır; esnafın kaldırım işgali yasaklanmıştır." Henüz belediye hoparlörlerinden anons edilmeden biz de buradan duyuruyoruz; kaldırım işgali insan haklarına aykırıdır!


Bakan Güler, vekil sırasında

Milletvekilleri, Genel Kurul'da otururken bakanları gıpta ile süzerek, "Acaba biz ne zaman Bakanlar Kurulu sırasında oturacağız" diye bakarlar. Ancak geçtiğimiz hafta tam tersi oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, vekillerin sırasında oturdu. Hem de milletvekili arkadaşı ile kahkaha atarak sohbet etti.



30 Mayıs 2005
Pazartesi


VELİ TOPRAK
BİLAL ÇETİN

Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED