AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Mizah, hem kılıcım
hem kalkanım!

Türkiye'nin AB serüveninden yola çıkılarak hazırlanan "AB'nin Yolları Taştan" adlı komedi dizisinde rol alan Yasemin Yalçın, mizahın hem kılıcı hem kalkanı olduğunu söylüyor. Yalçın AB sürecinin başlamış olmasıyla bile Türkiye'de büyük değişiklikler olacağını düşünüyor.

  • HANDAN KAZANCI
    20 yıldır tiyatro, uzun bir süredir de TV dünyasının içinde olan Yasemin Yalçın, senaryosu mizah dünyasının iki ismi Atilla Atalay ve Can Barslan'a ait olan "AB'nin Yolları Taştan" adlı komedi dizisi için Ferdi Akarnur, Seray Sever ve Ruhi Sarı gibi isimlerle kamera karşısına geçti. 'İnce İnce Yasemince' programı yıllarca TV'de gösterilmiş olan Yalçın, Kartal Tibet'in yönetmenliğini yaptığı ve Türkiye'nin AB sürecini mizahi bir dille anlatan dizi için, "Aslında fikir İlyas İlbey'den çıktı, Atilla Atalay ve Can Barslan'la hayata geçirildi. AB gündemde. Projenin politik oluşu zaten cazip gelir. Ancak biraz acele kuruldu set. İlk kez böyle bir tarihte başlayacağım bir işe" diyor ve ekliyor: "Artık sezon başı sonu yok, diziler yazın da sürüyor." Yalçın, AB hakkındaki görüşlerini ise şöyle açıklıyor, "Uzun bir süreç AB üyeliği. Ama ne olursa olsun bu sürecin başlıyor olmasıyla bile, hukuk açısından büyük değişiklikler olacağını, insan hakları ve düşünce özgürlüğü konularının gündeme geleceğini düşünüyorum. Ama süreç 10-15 yıl sürer."

    İZ BIRAKTIK

    Bir süre önce Kanal D ile anlaşan ancak birkaç bölüm sonra yayını durdurulan Yasemince programı için, "Biz kendi yapımcılığımızı da yapıyoruz. Bu sefer ANS'ye verdik yapımcılığı, galiba bir anlaşmazlığa uğradık sonra çekilmek durumunda kaldık. Kendimiz çekildik, durdurulmuş falan değiliz. İşimizi kendimiz yapmamız gerektiğine inandık ve kendi yapımımıza döndük" diyen Yalçın, mizahın hiç değişmeyeceğini söylüyor: "Benim yaptığım 15 senelik işler hala oynuyorsa, bu işler iz bırakmış demektir."

    Mizahla zırhlı hissettiğini söyleyen Yalçın, "Hem kılıcım hem kalkanım oldu mizah. Bir çok kişinin politikacıların dokunulmazlığını elinden alıyoruz ama bir mizahçının dokunulmazlığını kimse elinden alamaz." diyor. Mizah yapan oyunculara şapka çıkardığını söyleyen Yalçın: "Genç oyuncular güzel işler yapıyorlar. Umuyorum kendilerini hor kullanmadan, direnç göstererek ve temkinli olarak devam ederler" diyor sözünün sonunda.

    Kadınlardan çok erkekler eğitilmeli

    Yasemin Yalçın, kadın mizahçıların erkeklere göre daha geride olduğu eleştirilerine değinerek, "Sosyal yaşantı kadınlar için yeni yeni oluşmaya başladı. 15 sene önce kadın en fazla ev kadını oluyordu. Şimdi böyle değil. Ama konuşmaktan öteye gitmeyen bir kadın hakları söz konusu. Kadınların T V programlarına sığınmaları trajik. Buna bir şeyler yapılabilmeli" diyor ve ekliyor, "Kadını eğitmekten çok erkeği eğitmekten yanayım. Bir de yazmak çizmekle olmuyor. 'Kakılmış' tipini oynadıktan sonra dayak yiyen kadınlar çok konuşulmaya başlandı. Tabi gerisi de gelmeli. Hele ki AB sürecinde!"


    Daimi acının melodileri eşliğinde,
    büyük bir kaçışın engebeli yolları

    1920'li yıllarda, büyük bunalım zamanlarında, Mississipi'deki bir hapishaneden kaçan üç kafadarın hikayesini anlatan Nerdesin Be Birader adlı film TV'de. Country, Blues, Bluegrass, Folk ve Gospel tarzı müzikleri onları doğuran atmosfer eşliğinde sunan filmin müziği senaryosuyla içiçe örülmüş. Filmin konusu ise şöyle gelişiyor: Everett, Delmar ve Pete'in tek amacı bir an evvel aralarından birinin kendi evine sakladığı ganimete ulaşmaktır. Ancak dönüş yolu sandıklarından çok daha zorlu olacaktır. Homeros'un Odysseia'sinin modern bir uyarlaması olarak görülebilecek film son derece eğlenceli ve özgün bir yapım.

    NERDESİN BE BİRADER?

    Orijinal Adı: O Brother, Where Art Thou? Yön: Joel Coen, Ethan Coen Oyn: George Clooney, John Goodman, John Turturro
    SHOW - 00.45


    Emanete ihanet eden bir mahkumun
    'Büyük Günah'ı

    Sait Genay, Cenk Torun ve Turgay Tanülkü'nün başrol oynadığı Büyük Günahlar dizisinin bu bölümünde, annesi ve babası talihsiz bir kazada ölmüş olan ve kendisine emanet edilen yeğenlerine insafsızca feci işkenceler yapan, gözünü mal hırsı bürüyerek akıl almaz oyunlarla varlıklarına el koyan bir mahkumun hikayesi anlatılıyor. Habib adlı bu adamı mahkumiyete götüren günahının ekrana getirileceği dizinin yönetmeni Gül Güzelkaya. Filmde otobüsle başka bir cezaevine nakledilen Habib'in yaptıklarının gözünün önünden geçişi anlatılıyor.
    [ 21.30 / KANAL 7 ]


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Evde Tek Başına 2
    McAllister ailesi Noel'i Florida'da geçirmeye karar verir. Kevin bu kez de yanlış uçağa binip New York'a gider. Babasının çantası yanında olduğu için, onun kredi kartıyla bir otele yerleşir. Bu arada hapisten kaçan Harry ve Marv'in bir oyuncakçıyı soyacağını öğrenir. Ailesi ise harıl harıl onun izini bulmaya çalışmaktadır.
    Orijinal Adı: Home Alone 2 Yönetmen: Chris Columbus Oyn: Macaulay Culkin, Joe Pesci Türü: Komedi / Macera
    TRT 1 / 20.35

    Dehşet Sınırı
    New York'ta bir hastanede evsiz bir adam, garip semptonlar göstererek ölür. Bu vaka kimsenin dikkatini çekmez, sadece Dr. Guy Luthan kuşkulanır ve araştırmaya başlar. Zaman ilerledikçe hayatına mal olabilecek kadar büyük bir yolsuzluğun içine girdiğini anlayacaktır. Gene Hackman'ın oyunculuğu özellikle övgüye değer
    Yön: Michael Apted Oyn: Hugh Grant, Gene Hackman Yapım Yılı: 1996 Türü: Gerilim / Macera / Dram
    SAMANYOLU / 23.15

    İşte Hayat
    1930'ların başında ünlü bir aktör olmaya çalışan Rayford ve bankacı Claude karşılaşınca Missisipi'nin en uyumsuz ikilisini oluştururlar. İkili, Ray'in borcunu ödemek ve Claude'nin itibarını yerine getirmek için Güney'e yolculuğa karar verirler. Ancak bir cinayete tanık olunca kendilerini sanık sandalyesinde bulurlar.
    Orijinal Adı: Life Yönetmen: Ted Demme Oyn: Eddie Murphey, Martin Lawrence Türü: Komedi / Macera
    ATV / 23.30

    Öldüren Şüphe
    Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Vincent LaMarca New York cinayet masasında dedektiftir. Bir cinayet araştırması için eski karısı ve uzun zamandır göremediği oğlunun yaşadığı Long Island'a gitmesi gerekir. Fakat burada cinayet zanlısının oğlu olduğunu öğrenir.
    (City by the Sea) Yön: Mıchael Caton-Jones Oyn: Robert De Nıro, Frances Mcdormand Yapım: 2002 Türü: Polisiye
    STAR / 23.40

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    'Panik atak'tan kurtulma yolları
    Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Klinik Şefi Doç. Dr. Kemal Sayar'ın sunduğu Ruhun Labirentleri adlı programda günlük hayatta karşımıza çıkan ruhsal sorunlar tartışılıyor. Bu hafta Panik atak konusunun ele alınacağı Ruhun Labirentleri'nde "Panik atak nedir?", "Tedavisi nasıl yapılır?", "Kimler panik atağa yakalanır?" gibi sorular cevap buluyor. Sayar'ın görüşlerinin yanısıra canlandırılandığı skeçler ve Eskici adlı program orkestrası da programda yer alıyor.
    [11.00/STAR]

    Dinlerarası diyalog ve barış hakkında
    Hüseyin Gülerce'nin hazırladığı Pazar Sohbeti'ne, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve Cüneyt Ülsever konuk oluyor. Dinlerarası diyalog faaliyetlerinin halkasının genişlediğine değinilen programda, Moskova'da gerçekleştirilen, terörden evrensel etiğe dinler ve barış konulu uluslararası forum masaya yatırılıyor. Programda ayrıca dini liderlerin katıldığı forumda dünyaya hangi mesajın verdildiği konuşuluyor.
    [11.30/SAMANYOLU]

    Bakan Çelik'le liselerin son hali
    Muharrem Sarıkaya'nın sunduğu Ankara'da Sabah'a, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik konuk. Programda lise eğitim-öğretiminin 4 yıla çıkarılmasıyla ilgili bilgiler verecek olan Bakan Çelik, "Bir yıl uzatılmış lise eğitimi, ailelere yeni ekonomik yük getirmeyecek mi?", "Lise bitirme sınavı ne zaman uygulanacak?", "Sınavı geçen öğrenci üniversiteye doğrudan girebilecek mi?" ve "4 yıllık eğitimin amacı üniversite sınavını kaldırmak mı?" gibi sorular cevaplıyor.
    [12.00/ATV]

    LGS'nin cevapları iki haber kanalında
    Liselere Giriş Sınavı'nın gerçekleştirildiği bugün iki haber kanalı CNN Türk ve NTV, sınav biter bitmez soruların cevaplarını veriyor. CNN Türk'teki Büyük Yarış LGS Özel programını Bora Balar sunuyor. Programda rehber öğretmenler soruları cevaplıyor.
    [13.35/CNN Türk] NTV'de ekrana gelecek Doğru Tercih Özel programını ise Sadık Gültekin ve Heves Atasoy sunuyor. Programda lise giriş sistemi tartışılırken öğrenciler de kendi açılarından sınavı değerlendiriyor.
    [14.10/NTV]

    Hem duygusal, hem iyilikli bir masal başlıyor: Dolunay
    Yeşim Büber, Tan Sağtürk, Rasim Öztekin, Serra Yılmaz, Köksal Engür, Nail Kırmızıgül ve Hande Katipoğlu'nun başrol oynadığı yepyeni bir dizi başlıyor: Yönetmenliğini Hakan Mumcuoğlu'nun yaptığı dizinin hikayesi ise şöyle: Şükriye işten atıldığı gün, kap-kaç kurbanı olunca, sokak çocuklarını tanımaya ve onlara yardım etmeye karar verir. Ahmet ise yaşadığı gösterişli hayatın arkasına sırlarını saklamaktadır. İkili önce bir takside birbirlerini farkederler. Ancak ikilinin aşkının başlaması bir hayli zor olacaktır.
    [ 20.00 / ATV ]

    'Sivas'ın yolları'na varan Maceracı, Mardin'e uzanıyor
    Yandan sepetli motoruyla Anadolu yollarındaki serüvenine tam gaz devam eden Maceracı'nın yolu, Sivas'ın sularıyla meşhur Şuşehri ilçesine düşüyor. Mübadele yoluyla Selanik'ten Sivas'a göç etmiş vatandaşların ikamet ettiği Yeşilyayla köyünde, pancar tarlasında çalışan köylülerin öğle yemeğine konuk olan Maceracı, Selanik doğumlu Cemal Amca'nın söylediği Rumeli türküleri eşliğinde bir köy gezisine çıkıyor. Şarkışla ve Turhal'ı da ziyaret eden Maceracı Murat Yeni, yolculuğuna Mardin'de devam ederek Anadolu insanının hikayelerini anlatmaya devam ediyor.
    [ 21.20 / SAMANYOLU ]
    12 Haziran 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED