T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 1 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

C-4'lü çetede Başbakan'ın evinin krokisi

Ankara'da 4 eve yapılan operasyonda adı duyulmamış 'Atabey Gerilla Örgütü' ortaya çıkarıldı. 2'si asker 9 üyesi gözaltına alınan çetenin evinde Başbakan Erdoğan'ın evinin krokisi ve C-4 bomba çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin Eryaman'da bir eve yaptıkları baskında 9 kişi C-4 patlayıcı, el bombaları, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve aralarında Glock marka tabancanın da bulunduğu çok sayıda silahla ele geçirildi. Aralarında hala görevde olan bir astsubay ile bir yüzbaşı ile bir emekli binbaşının bulunduğu bulunuduğu 9 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan evde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Keçiören Subayevleri'ndeki evinin krokisi de çıktı.

4 ÇETE EVİNE EŞ ZAMANLI BASKIN

Sauna çetesi ve Danıştay saldırısının ardından Ankara, yeni bir çete operasyonu ile çalkalandı. Bir istihbaratı değerlendiren Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pazartesi gecesi Eryaman'da 4 eve eş zamanlı baskın yaptı. Yasin Yaman'a ait olduğu belirlenen evde çok sayıda C-4 patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve adı duyulmamış 'Atabeyler' adlı bir örgüte ait belgeler ele geçirildi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

AJANDADA KRİTİK KROKİLER

Atabeyler çetesinin üs olarak kullandığı tahmin edilen evde ele geçirilen bir ajandada Ankara'daki kritik noktaların harita ve krokilerine rastlandı. Ajandada Başbakan Erdoğan'ın Keçiören Subayevleri'ndeki evinin bulunduğu güzergahın krokileri dikkat çekti. İrfan Baştuğ Caddesi esas alınarak çizilen krokide Erdoğan'ın evinin bulunduğu yer bir okla çıkılarak karşısına "Cadde" ve '2.Boğuma' ifadeleri yazılmış. Cete evinde ayrıca özel görüşmelerde kullanılan iki telefona da el konuldu. Kullanılan özel telefonun PUK numaralarının '55427761- 44165273' olduğu tespit edildi. Tüm kayıtları ortaya çıkarılan telefonlarda bulunan isimlerin gözaltına alınması bekleniyor.

'Biz Atabeyler Gerilla Grubu'

Baskın yapılan evde Atabey grubunun özel yemin metni ve flamaları da bulundu Flamada Türk bayrağı ve ondan çıkan oklarla 16 Türk cumhuriyetinin küçük bayrakları bulunuyor. Grubun yemin metninde ise "Biz Atabeyler Gerilla Grubu mensubu olarak, her zaman ve her şart altında ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını sonuna kadar savunacağımıza..." şeklinde ifadeler yeralıyor.

Gerilla örgütünün şifreli buluşma dili

Gözaltına alınan Atabey çetesi üyelerinin buluşmalarda kullanılmak üzere kendilerine özgü işaretler geliştirdikleri belirlendi. Çete mensubu 'G' ve 'B' buluştuklarında biri sağ elini cebinden çıkarıp başını kaşırsa bu "emniyet" işareti, tehlike işareti ise 'emniyet' işaretinin verilmemesi anlamına geliyor. Çete üyeleri bir buluşma ilanı verildikten sonra ancak kendi üyelerinin anlayabileceği tarzda, şifreler kullanıyorlar.

Buluşma ilanı esas

1. Mevki: Bağlar cad. Esat / Ank

2. Temas Noktası: Bağlar caddede Kızılay istikametinden Çankaya istikametine sağ kaldırımdan ilerlerken sultan kebap lokantasının önünde yüzünü caddeye dönüldüğünde ortadaki üzerinde otobüs tabelası olan iki bacaklı elektrik direğinin 1 m solunda

3. Mülakat Yeri: TN'den Horasan sokağına kadar

4. Buluşma Zamanı:

5. Saat Ayarı: TRT 1'e göre

6. Tanıma İşareti: (B) sol elinde gazete sağ eli alt cebinde
(G) Sağ elinde siyah poşet sol eli alt cebinde

7. Emniyet İşareti:

(B) Sağ elini cebinden çıkarıp kafasını kaşıyacak
(G) Sağ elindeki siyah poşeti sol eline alacak

8. Tehlike İşareti: Her iki taraf için de emniyet işareti verilmemesi

2'si asker 9 kişi gözaltında

Atabeyler Çetesi'nin mensupları Özel Kuvvetler'den yetişme muvazzaf subay ve astsubaylar ile emekli asker çıktı. Evde ele geçirlen belgelerde grup üyelerinin ikisinin özel kuvvetler komutanlığında muvazzaf subay olarak görev yaptığı beşinin de emekli astsubay olduğu belirlenirken iki kişinin meslek grubu tespit edilemedi.

Kendine "Atabeyler" adını veren çetenin üyeleri olduğu gerekçesi ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli oldukları belirtilen Yüzbaşı M. E. ve Astsubay E. T., emekli Binbaşı F.E ile Y.A, S.M.E, S.K, M.D ve İ.B gözaltına alındı. Muvvazzaf askerler Ankara Merkez Komutanlığı'na teslim edilirken, diğerlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulaması sürüyor.

Bu arada, gündüz saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Murat T. ve Erkut E. adlı kişilerin kim olduklarına dair bilgi verilmedi.

ŞİFRELİ KONUŞMA ALFABESİ

Operasyonun yapıldığı evde ayrıca şifreli konuşma alfabesi ele geçirildi. Özel alfabenin Atabey Gerilla Grubu üyelerinin aralarında yaptıkları konuşma ve görüşmelerin başkaları tarafından öğrenilmemesi ve anlaşılmaması için kullandıkları ve geliştirdikleri tespit edildi.

Yine Glock'lu çete

Eryaman'da ele geçirdiği silah ve bombalar evin bir cephanelik gibi kullanıldığını gösteriyor. Operasyonda 1'i Glocak marka 2 tabanca, TNT bomba kalıbı, 3 adet hakim bombası, 4 adet Lanchester hester bombaatar, 108 adet MKE yapımı dolu fişek, işaret fişekleri, MKE yapımı boş kovanlar, 20 adet kısa 9 milimetrelik fişek ve çok sayıda boş fişek ele geçirildi.

Gül'ün resimleri de var

Çetenin yuvalandığı evde yapılan aramada ayrıca Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'na ait dökümanlar ve krokilerin yanısıra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'e ait çok sayıda fotoğraf ve Y. Akkaya adına düzenlenmiş kartlar bulundu. Evde bulunan belgeler arasında Osmanlıca ve Acrapça dökümanlar da yer alıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyt Zapsu'nun eski sahibi olduğu BİM Marketlerin de ayrıntılı krokilendirmelerinin yapıldığı tespit edildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi